Δες 86 απαντήσεις για το ΝΕΟ και Ενισχυμένο Εξοικονομώ - Αυτονομώ 2021. Έχεις χρόνο για υποβολή αίτησης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Δες 86 απαντήσεις για το ΝΕΟ και Ενισχυμένο Εξοικονομώ - Αυτονομώ 2021. Έχεις χρόνο για υποβολή αίτησης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Δες 86 απαντήσεις για το «Εξοικονομώ 2021»!

2.641 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Δόθηκε στη δημοσιότητα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η λίστα με τις 86 απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις ενδιαφερόμενων για το ΝΕΟ και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Αν ενδιαφέρεσαι για το ΝΕΟ και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» και έχεις ακόμα απορίες, τώρα έχεις 86 απαντήσεις στις ερωτήσεις που σίγουρα θα έχεις σκεφτεί.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι έχεις ακόμα χρόνο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 για τις αιτήσεις μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων. Η αρχική ημερομηνία ήταν έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022, αλλά κρίθηκε αναγκαία η παράταση, λόγω των εξελίξεων στην πανδημία covid, αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Μπορείς να δεις τη λίστα 86 ερωτήσεων και απαντήσεων ΕΔΩ

Οι διαφορές του νέου Προγράμματος από τα παλαιότερα


Το Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ) έχει σημαντικές διαφορές με τα προηγούμενα προγράμματα στα εξής σημεία:
  • Καταργείται η χρονική ιεράρχηση υποβολής αιτήσεων και εισάγονται κριτήρια αξιολόγησης.
  • Δημιουργείται νέα κατηγορία μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά με ξεχωριστό προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.
  • Για πρώτη φορά εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 21% του ποσοστού μοριοδότησης.
  • Για πρώτη φορά εισάγεται το κριτήριο των βαθμοημερών, με το οποίο λαμβάνονται υπόψη οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.
  • Η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων θα αποτελέσει το σημαντικότερο κριτήριο σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%.
  • Επιτυγχάνεται υπέρβαση κατά 108% του ετήσιου στόχου του ΕΣΕΚ για την εξοικονόμηση ενέργειας από παρεμβάσεις σε κτίρια.
  • Εκτιμάται ότι θα υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 νοικοκυριών όταν στα προηγούμενα προγράμματα ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε περί τα 40.000 νοικοκυριά.
  • Για την αποδοτικότερη απορρόφηση κονδυλίων, η κατανομή τους θα γίνεται ανά Περιφερειακή Ενότητα (νομός) και όχι ανά Περιφέρεια όπως γινόταν στο παρελθόν.
  • Αλλάζει το καθεστώς των ωφελουμένων, καθώς δικαιούχοι μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία τους.
  • Περιορίζεται ο αριθμός των αιτήσεων ανά ωφελούμενο σε μία αίτηση.
  • Καταργούνται οι αιτήσεις αποκλειστικά για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους σε πολυκατοικίες.
  • Στοχεύοντας στην ψηφιοποίηση του κράτους και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας καθίσταται υποχρεωτική και επιδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος.
  • Δημιουργείται λίστα επιλαχόντων για τη διασφάλιση της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων και την αύξηση των δικαιούχων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
CLIMATISM