Οι βάσεις στήριξης περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του.

Οι βάσεις στήριξης περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του.

Βάσεις στήριξης που κάνουν το φωτοβολταϊκό σου να «πατάει» γερά!

  • Οι βάσεις στήριξης περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του.
  • Βάσεις στήριξης που κάνουν το φωτοβολταϊκό σου να «πατάει» γερά!

Βάσεις στήριξης που κάνουν το φωτοβολταϊκό σου να «πατάει» γερά!

8.541 επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2023)
Σχολιάστε

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μία τεχνολογική επανάσταση, προσιτή στους πολλούς ειδικά τώρα στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Υπόσχονται ενεργειακή αυτονομία, μα και οικονομία σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Οι βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών συμπεριλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Ο χρήστης των ημερών μας παίρνει στα χέρια του την παραγωγή, αποθήκευση και διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνει. Αυτό επιτυγχάνεται με τα φωτοβολταϊκά συστήματα, με τα οποία γλιτώνουμε πολλά χρήματα, μα επηρεάζουμε θετικά και το περιβάλλον.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Τα φωτοβολταϊκά ανήκουν στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Εδώ και πολλά χρόνια πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, να παράγουν μόνοι τους το δικό τους ρεύμα, μα και να είναι ανεξάρτητοι από κάθε είδους κρίση (διάβασε περισσότερα εδώ). Τα φωτοβολταϊκά δίνουν απλόχερα καθαρή ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα όμως πρέπει να «πατάει» γερά και αυτό γίνεται με τις κατάλληλες βάσεις στήριξης.

Βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών για οικιακή & επαγγελματική χρήση!
  • Ντιζοστρίφωνα & άγκιστρα κεραμοσκεπής, δεν κάνουν ζημιά στα κεραμίδια
  • Βάσεις σταθερής & ρυθμιζόμενης κλίσης για φωτοβολταϊκά πάρκα
  • Βάσεις οροφής με μονωτικό πάνελ για βιομηχανική εγκατάσταση
  • Βάσεις για επιφάνεια από μπετόν και λαμαρίνες οροφής για επαγγελματικά κτίρια
Μάθε περισσότερα για τις βάσεις στήριξης του φωτοβολταϊκού σου!

Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη σειρά βάσεων τοποθέτησης φωτοβολταικών panels, η οποία ακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στις διαστάσεις , την απόδοση και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των φωτοβολταϊκών πλαισίων και έχει ως στόχο να καλυφθούν από τη μία οι ιδιαιτερότητες  της περιοχής της εγκατάστασης, όπως το έδαφος ή το κλίμα και από την άλλη να αυξηθεί κατά το δυνατό η απόδοση και η ευκολία και ταχύτητα στη συναρμολόγηση.

Θεωρώντας ότι οι βάσεις είναι το άμεσο στοιχείο του πάρκου που σχετίζεται με τη μεγάλη διάρκεια της επένδυσης, οι εταιρείες κατά το σχεδιασμό των βάσεων λαμβάνουν υπόψη πολύ σοβαρά τα κλιματικά στοιχεία της περιοχής και ειδικά τα φορτία ανέμου και χιονιού, βάζοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων που θα πρέπει να καλύπτουν οι βάσεις αυτές.

Στη σειρά των βάσεων περιλαμβάνονται επιλογές για όλα τα είδη των panels σε διατάξεις τραπεζιών portait ή landscape για έδαφος ή επιφάνειες από μπετόν και με σταθερή κλίση ή με δυνατότητα ρυθμιζόμενης κλίσης με την οποία αυξάνεται η παραγωγή.  Με τη ρύθμιση της κλίσης των panel σε σχέση με τον Ήλιο ανά εποχή, αυτά αυξάνουν την παραγωγή τους και κατά συνέπεια τα κέρδη της επένδυσης που μπορεί να φτάσει από 5% έως 8% ή και 10%, ανάλογα με την περιοχή.

Λύσεις για όλες τις εγκαταστάσεις

Στην τυπική σειρά προϊόντων περιλαμβάνονται βάσεις σταθερής κλίσης για σειρές από 1 έως 6 φωτοβολταϊκών αλλά και σύνθετες κατασκευές για περισσότερα φωτοβολταϊκά ή για συνδυασμούς τους. Περιλαμβάνονται επίσης βάσεις ρυθμιζόμενης κλίσης για 1 και 2 σειρές φωτοβολταϊκών. Υπάρχουν λύσεις σταθερών και ρυθμιζόμενων βάσεων για αγρούς με έμπηξη (πασσαλόμπηξη) στο έδαφος ή σε μπετό, για κτίρια και δώματα, για βιομηχανικά κτίρια με στέγες από λαμαρίνα ή μονωτικό πάνελ, στέγες από κεραμίδι, ακόμα και για σκελετούς κτιρίων από μέταλλο ή σκυρόδεμα.

Υλικό και τυποποίηση

Οι βάσεις είναι στιβαρές, έχουν μελετηθεί στατικά με βάση τον Ευρωκώδικα και έχουν εγγυημένη την στατική τους επάρκεια για 25 χρόνια. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα προφίλ και τα εξαρτήματα των βάσεων είναι ο γαλβανισμένος χάλυβας που περιέχει εξαιρετική προστασία κατά της οξείδωσης λόγω του πλέον εξελιγμένου τύπου γαλβανίσματος τους, ώστε η προστασία του να είναι εγγυημένη για 25 χρόνια. Οι βάσεις είναι ταξινομημένες με τύπο σχετικά με τις σειρές των πάνελ που τοποθετούνται και τη δυνατότητα ρύθμισης τους (ρυθμιζόμενες) ή όχι (σταθερές).

Η τυποποίηση σχετίζεται με το είδους του ζευκτού (τριγώνου) που θα χρησιμοποιηθεί. Οι ράγες των τεγίδων έχουν τυποποιημένα μήκη αλλά μπορούν δοθούν και μήκη κατά παραγγελία. Τα χιαστά, οι πιάστρες και οι σύνδεσμοι είναι τυποποιημένοι και παρέχονται έτοιμα σετ με τις βίδες τους και τα εξαρτήματά τους. Η βάση παραδίδεται σε δέμα έτοιμη για μοντάρισμα με όλα τα εξαρτήματα και βίδες, με λίστα υλικών και αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης και δεν απαιτεί κολλήματα ή κοψίματα.

1 One Stop Solution πρόταση για οικιακή & εμπορική χρήση!

Η ομάδα του 4green έχει προτείνει τη λύση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για το σπίτι και την επιχείρηση, πολύ πριν από την ενεργειακή κρίση. Το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι ακόμα μεγαλύτερο, τώρα με την ενεργειακή κρίση και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να ψάχνουμε, να εντοπίζουμε και να σας προτείνουμε λύσεις εξοικονόμησης που περνούν μέσα από τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία πρόταση για One Stop Solution λύση, σχετικά με τις βάσεις στήριξης των φωτοβολταϊκών για κάθε χρήση, οικακή, μα και επαγγελματική και έρχεται από την ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ. Πάμε να δούμε μαζί τι προσφέρει.