Γίνε το αφεντικό του ρεύματός σου! Πάραξέ το!

Γίνε το αφεντικό του ρεύματός σου! Πάραξέ το!

  • Γίνε το αφεντικό του ρεύματός σου! Πάραξέ το!
  • Γίνε το αφεντικό του ρεύματός σου! Πάραξέ το!

Γίνε το αφεντικό του ρεύματός σου! Πάραξέ το!

5.183 επισκέψεις στο άρθρο (28/09/2023)

Βάζεις φωτοβολταϊκά, παράγεις το δικό σου ρεύμα και έχεις το δίκτυο για να το αποθηκεύεις! Χάρισε στα παιδιά σου μηδενικό λογαριασμό ρεύματος!

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

Κάνεις μια εγκατάσταση με φωτοβολταϊκά, που μπαίνει είτε στην σκεπή/ταράτσα είτε σε μια μικρή έκταση δίπλα στο σπίτι σου. Τα φωτοβολταϊκά παίρνουν την ενέργεια του ήλιου και την κάνουν ηλεκτρική. Έτσι παράγεις ο ίδιος το ρεύμα που χρειάζεται το σπίτι σου. Ταυτόχρονα συνδέεσαι με το δίκτυο του ρεύματος (πχ. ΔΕΗ) και αποθηκεύεις προσωρινά το ρεύμα σου, για να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς(η μέθοδος αυτή στην αγορά λέγεται net metering)
  • Αποθηκεύεις το ρεύμα σου στο δίκτυο  (πχ. ΔΕΗ)
Κανονικά σε μία εγκατάσταση που παράγεις θα χρειαζόταν ένας χώρος  με μεγάλη μπαταρία για να αποθηκεύεις ενέργεια. Αυτό που συμφέρει περισσότερο όμως είναι να συνδεθείς με το δημόσιο δίκτυο (ΔΕΗ) στο οποίο αποθηκεύεις την ενέργεια που παράγεις. Από το δίκτυο μετά παίρνεις πίσω όσο ρεύμα χρειάζεσαι. Αν στο τέλος του μήνα έχεις δώσει στο δίκτυο παραπάνω ρεύμα απ όσο έχει κάψει το χρησιμοποιείς τον επόμενο. Αλλιώς πληρώνεις την διαφορά.
  • Θες να κάψεις περισσότερο ρεύμα; Συμπληρώνει το δίκτυο (π.χ. ΔΕΗ)
Η διαφορά με το να αυτονομηθείς τελείως, αγοράζοντας και την απαραίτητα μεγάλη μπαταρία, είναι ότι το δεν πρόκειται να μείνεις ποτέ από ρεύμα ό,τι χρήση και να κάνεις. Καις όσο θες χωρίς κανένα περιορισμό και χωρίς το άγχος να ελέγχεις κάθε φορά πόσες συσκευές είναι ανοιχτές. Σε περίπτωση που δεν έχει ηλιοφάνεια για πολλές μέρες και τα φωτοβολταϊκά σου δεν μπορούν να δουλέψουν στο full, πάλι το δημόσιο δίκτυο σου δίνει το συμπλήρωμα που χρειάζεσαι.
  • 30τμ. φωτοβολταϊκά αρκούν για ένα μέσο σπίτι
Για ένα μέσο σπίτι 100 τμ. η λύση που πραγματικά συμφέρει είναι μια εγκατάσταση 30-40τμ.
Θα καλύπτεις το μεγαλύτερο μέρος από το ρεύμα που χρειάζεσαι και θα συμπληρώνεις από το δίκτυο όταν έχει πολλή συννεφιά ή κάνεις βαριά χρήση.
 
Πως σου φαίνεται η ιδέα να παράγεις το δικό σου ρεύμα, από τον ήλιο, μηδενίζοντας τους ρύπους αλλά και τον λογαριασμό του ρεύματος;
Αξίζει να δώσεις αυτά τα λεφτά;

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC