2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter! H αντλία θερμότητας είναι μία “ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter! H αντλία θερμότητας είναι μία “ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

Αντλίες θερμότητας με αέρα ως καύσιμο, γλιτώνεις ρεύμα & χρήμα

  • 2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter! H αντλία θερμότητας είναι μία “ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!
  • Αντλίες θερμότητας με αέρα ως καύσιμο, γλιτώνεις ρεύμα & χρήμα

Αντλίες θερμότητας με αέρα ως καύσιμο, γλιτώνεις ρεύμα & χρήμα

7.389 επισκέψεις στο άρθρο (09/11/2023)
Σχολιάστε

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού. Χρησιμοποιούν τον αέρα ως «τσάμπα καύσιμο», αποδίδουν, ψύχουν διπλά, καίνε τα μισά και εξοικονομούν πολλά χρήματα.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις αντλίες θερμότητας είναι αυτές που συνδυάζουν τη χρήση αέρα/νερού. Με απλά λόγια, η λειτουργία τους στηρίζεται στην αξιοποίηση του πιο φθηνού ή ακριβέστερα δωρεάν καυσίμου που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τον αέρα!

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Ακριβή, αλλά αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

- Νέας γενιάς inverter, max απόδοση-min κόστος
- αποδοτική θέρμανση σε όλο το σπίτι, ζεστό νερό όσο θες
- δεν «ζητάει» για συντήρηση -  είναι και αθόρυβη
- λειτουργεί και ως Α/C, ψύχει διπλά-«καίει» τα μισά 

Πως τοποθετούνται & πως λειτουργούν

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και, αν έχεις, και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τις χρησιμοποιήσεις και ως μονάδες κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις απεριόριστη δροσιά το καλοκαίρι!

Γιατί είναι μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

Αν θέλεις να μάθεις και κάποιες πιο τεχνικές λεπτομέρειες, θα σου πούμε πως οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί και το ψυγείο σου (ναι, σωστά διαβάζεις), καθώς χρησιμοποιούν ένα κύκλο συμπίεσης ατμού.

Ο συμπιεστής της αντλίας θερμότητας χρησιμοποιεί τον έλεγχο inverter, κάνοντας έτσι το όλο σύστημα να μπορεί να σου παρέχει τη σωστή θερμική ισχύ που απαιτείται κάθε φορά. Αυτό συνεπάγεται ό,τι η αντλία σου θα καταναλώνει μόνο την απαιτούμενη ενέργεια. Αυτό είναι και το «μυστικό» που κάνει την αντλία θερμότητας αέρα/νερού μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter!

Το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τεράστιο για τις αντλίες θερμότητας και οι ερωτήσεις που δεχόμαστε στα social media είναι πάρα πολλές. Πρόσφατα είχαμε γράψει ένα άρθρο, απαντώντας στο αν αξίζει να επενδυθεί ένα σεβαστό ποσό για την αγορά και την τοποθέτησή τους (διάβασε περισσότερα εδώ). 

Η ανταπόκριση των αναγνωστών μας ήταν πολύ θετική και οι ερωτήσεις είχαν πλέον να κάνουν με μία πρόταση για τις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού. Στην αγορά θα βρείτε αρκετές αξιόπιστες λύσεις που ικανοποιούν τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με την περιοχή που μένετε και τα τετραγωνικά του σπιτιού.

Η ομάδα του 4green.gr εντόπισε και σας παρουσιάζει σήμερα 2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η μία είναι η Vaillant aroTHERM plus VWL/6 και θα τη βρείτε στη Θερμογκάζ και η άλλη η Toshiba ESTIA R32 και θα τη βρείτε στην AHI Carrier. Πάμε να δούμε τα κύρια τεχνικά τους χαρακτηριστικά.