2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter! H αντλία θερμότητας είναι μία “ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter! H αντλία θερμότητας είναι μία “ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

Αντλίες θερμότητας με αέρα ως καύσιμο, γλιτώνεις ρεύμα & χρήμα

Διαβάστηκε από 3880 αναγνώστες -

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού. Χρησιμοποιούν τον αέρα ως «τσάμπα καύσιμο» και εξοικονομούν πολλά χρήματα.

Σχολιάστε

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις αντλίες θερμότητας είναι αυτές που συνδυάζουν τη χρήση αέρα/νερού. Με απλά λόγια, η λειτουργία τους στηρίζεται στην αξιοποίηση του πιο φθηνού ή ακριβέστερα δωρεάν καυσίμου που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τον αέρα!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

“Ακριβή” μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!
- νέας γενιάς inverter,  max απόδοση-min κόστος
- αποδοτική θέρμανση σε όλο το σπίτι, ζεστό νερό όσο θες
- δεν «ζητάει» για συντήρηση -  είναι και αθόρυβη
- λειτουργεί και ως Α/C, ψύχει διπλά-«καίει» τα μισά 

Πως τοποθετούνται & πως λειτουργούν

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και, αν έχεις, και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τις χρησιμοποιήσεις και ως μονάδες κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις απεριόριστη δροσιά το καλοκαίρι!

Γιατί είναι μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

Αν θέλεις να μάθεις και κάποιες πιο τεχνικές λεπτομέρειες, θα σου πούμε πως οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί και το ψυγείο σου (ναι, σωστά διαβάζεις), καθώς χρησιμοποιούν ένα κύκλο συμπίεσης ατμού.

Ο συμπιεστής της αντλίας θερμότητας χρησιμοποιεί τον έλεγχο inverter, κάνοντας έτσι το όλο σύστημα να μπορεί να σου παρέχει τη σωστή θερμική ισχύ που απαιτείται κάθε φορά. Αυτό συνεπάγεται ό,τι η αντλία σου θα καταναλώνει μόνο την απαιτούμενη ενέργεια. Αυτό είναι και το «μυστικό» που κάνει την αντλία θερμότητας αέρα/νερού μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού, με νέας γενιάς inverter!

Το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τεράστιο για τις αντλίες θερμότητας και οι ερωτήσεις που δεχόμαστε στα social media είναι πάρα πολλές. Πρόσφατα είχαμε γράψει ένα άρθρο, απαντώντας στο αν αξίζει να επενδυθεί ένα σεβαστό ποσό για την αγορά και την τοποθέτησή τους (διάβασε περισσότερα εδώ). 

Η ανταπόκριση των αναγνωστών μας ήταν πολύ θετική και οι ερωτήσεις είχαν πλέον να κάνουν με μία πρόταση για τις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού. Στην αγορά θα βρείτε αρκετές αξιόπιστες λύσεις που ικανοποιούν τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με την περιοχή που μένετε και τα τετραγωνικά του σπιτιού.

Η ομάδα του 4green.gr εντόπισε και σας παρουσιάζει σήμερα 2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η μία είναι η Vaillant aroTHERM plus VWL/6 και θα τη βρείτε στη Θερμογκάζ και η άλλη η Toshiba ESTIA R32 και θα τη βρείτε στην AHI Carrier. Πάμε να δούμε τα κύρια τεχνικά τους χαρακτηριστικά. 
 

Vaillant aroTHERM plus VWL/6 με το νέο ψυκτικό μέσο R290!

Αντλία θερμότητας Vaillant aroTHERM plus VWL/6

Αντλία θερμότητας Vaillant aroTHERM plus VWL/6

  Οι νέες αντλίες θερμότητας aroTHERM plus με το ψυκτικό μέσο R290 καθιστούν την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης και ψύξης προσιτή σε όλους, είτε ενσωματωθούν υβριδικά σε υπάρχον σύστημα θέρμανσης είτε ως ανεξάρτητο σύστημα ψύξης - θέρμανσης.

  Χάρη στο σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό τους, καθώς και τις ελάχιστες απαιτήσεις χώρου εγκατάστασης, μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν παντού. Αποτελούν τη δοκιμασμένη και ιδανική λύση για εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων θέρμανσης, αλλά και για νέες κατασκευές, εξαιρετικά απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, πάντα με τη γνωστή ποιότητα της Vaillant.

  Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της με μία ματιά!

  -    Παραγωγή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης (μέσω ταμιευτήρα)
  -    Θερμοκρασία προσαγωγής στη θέρμανση έως και 75°C
  -    Σύγχρονος και κομψός σχεδιασμός που ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον
  -    Ευελιξία εγκατάστασης, λόγω του μικρού απαιτούμενου χώρου
  -    Υβριδική λειτουργία σε συνδυασμό με λέβητα αερίου Vaillant με το μοναδικό χαρακτηριστικό triVAI®
  -    Ενσωματωμένος κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης
  -    Συμπιεστής με τεχνολογία inverter παρέχει μέγιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες
  -    Απομακρυσμένη μονάδα ελέγχου με σύγχρονο σχεδιασμό και δυνατότητα απευθείας ελέγχου ενός λέβητα αερίου ως συμπληρωματική πηγή θερμότητας
   

  Toshiba ESTIA R32 με το ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP!

  Αντλία θερμότητας Toshiba ESTIA R32

  Αντλία θερμότητας Toshiba ESTIA R32

   Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Estia της Toshiba αποτελούν την ιδανική λύση για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, χρησιμοποιώντας τον αέρα ως την κύρια πηγή ενέργειας. 

   Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί να παράγει θέρμανση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία στους χώρους και η παραγωγή ζεστών νερών χρήσης στις κατοικίες,, το οποίο επιτυγχάνεται γρήγορα και αποτελεσματικά με το πρόσθετο πλεονέκτημα της επιπλέον λειτουργίας ως πηγής ψύξης, στις πιο ζεστές εποχές του χρόνου.

   Η Toshiba έχει μακρά και επιτυχημένη εμπειρία στην παραγωγή αντλιών θερμότητας αέρα-αέρα. Η ίδια αξιόπιστη και βραβευμένη τεχνολογία βρίσκεται επίσης στον πυρήνα αυτών των νέων αντλιών θερμότητας αέρα-νερού, οι οποίες εκμεταλλεύονται την προηγμένη τεχνολογία inverter και το διπλό περιστροφικό συμπιεστή DC Twin-Rotary της Toshiba. Λειτουργούν με το αξιόπιστο και ασφαλές ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP.

   Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της με μία ματιά!

   -    Ψυκτικό μέσο R32 χαμηλού GWP
   -    Θέρμανση χώρου A+++ (χαμηλή θερμοκρασία νερού σε μεσαία ζώνη αναφοράς) για όλα τα μεγέθη απόδοσης, Ζεστό Νερό Χρήσης A, A+
   -    62℃ θερμοκρασία νερού προσαγωγής (LWT) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος -25℃ (8 & 11kW)
   -    Αποδοτική και Συμπαγής κατασκευή, 4 & 6kW: W 800mm x D 300mm x H 630mm / 42kg 8kW και 11kW: W 1010mm x D 370mm x H 1050mm / 75kg
   -    Νέος σχεδιασμός και σασί ενός ανεμιστήρα για τις εξωτερικές μονάδες των 8kW και 11kW
   -    Νέος διπλός περιστροφικός συμπιεστής με ψεκασμό υγρού (8kW και 11kW)
   -    Ηλεκτρική αντίσταση στην βάση της εξωτερικής μονάδας (8kW και 11kW)
   -    Τηλεχειρισμός μέσω smartphone: Επιλογή ασύρματης διασύνδεσης συμβατή με την εφαρμογή Toshiba Home AC Control
    

   Κοινοποίησέ το »
   Σχολίασέ το »

   Σχολιάστε