H αντλία θερμότητας είναι μία «ακριβή» μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

H αντλία θερμότητας είναι μία «ακριβή» μα αποδοτική λύση, που φέρνει πίσω τα λεφτά της, γρήγορα!

Αντλία θερμότητας, η λύση στην ενεργειακή κρίση!

10.357 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Οι αντλίες θερμότητας καίνε τα μισά για κλιματισμό, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δεν πιάνουν χώρο και «ζητάνε» ελάχιστα για συντήρηση. Είναι το μέλλον και η λύση για οικονομική θέρμανση/ψύξη.

Όταν γίνεται λόγος για τις αντλίες θερμότητας, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ένσταση ως προς την αποτελεσματικότητά τους και την αξιοπιστία τους. Το μόνο που μπαίνει στο τραπέζι είναι η συζήτηση για το κόστος τους. Η συνηθέστερη ερώτηση που ακούμε εδώ στο 4green.gr από φίλες και φίλους αναγνώστες είναι το αν αξίζει να δώσουν ένα σεβαστό ποσό για να την αποκτήσουν (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Ακριβή», μα αποδοτική λύση που φέρνει πίσω τα λεφτά της γρήγορα!

- Αποδοτική θέρμανση/ψύξη σε όλο το σπίτι & ζεστό νερό (αν θες)
- Νέας γενιάς inverter,  για max απόδοση & min κόστος
- Μonoblock, όλος ο εξοπλισμός σε 1 συσκευή
- Δεν «ζητάει» για συντήρηση, είναι & αθόρυβη

Αντλίες θερμότητας αέρα/νερού!

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και, αν έχεις, και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τις χρησιμοποιήσεις και ως μονάδες κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις απεριόριστη δροσιά το καλοκαίρι!

3 βασικά κριτήρια επιλογής!

- Εποχικός βαθμός απόδοσης στην θέρμανση από το οποίο προκύπτει η ενεργειακή κλάση της αντλίας και βελτιώνει όλο σου το σπίτι λαμβάνοντας και το ενεργειακό πιστοποιητικό του
- Ψυκτικό μέσο και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) του ψυκτικού μέσου (20κιλά – 8000κιλά)
- Το επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τους ίδιους και για τους γείτονες

Αποδοτική & οικονομική λύση, την αποκτάς & με δόσεις!

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στις αντλίες θερμότητας υπάρχει και η λύση των δόσεων, το οποίο είναι πολύ σημαντικό πράγμα στις μέρες μας. Μην ξεχνάς ό,τι μπορείς να την αποκτήσεις και με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (διάβασε περισσότερα εδώ). Η επιδότηση για τις αντλίες θερμότητας είναι στο 60-70% (αρκεί να είσαι δικαιούχος επιδότησης στο σύστημα θέρμανσης).

Τι πρέπει να προσέξεις στην εγκατάσταση, για να μην τρέχεις μετά!

Το εύρος αντλιών θερμότητας έχει διαφορά στο κόστος λειτουργίας 40% με βάση τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης. Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις. Για να το πούμε πιο απλά, ένα «κακό» έργο μπορεί να έχει κόστος λειτουργίας 40% μεγαλύτερο από την σωστή εγκατάσταση της αντλίας για 15 - 20χρόνια, καθώς αυτός είναι ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής της, αν όλα γίνουν σωστά!

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις!

Γυρνώντας ξανά, στη συζήτηση για το κόστος, θα πούμε πως είναι αλήθεια ό,τι το κόστος για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλό (ως απόλυτος αριθμός), ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ναι, αυτό το κόστος θα τρόμαζε τον καθένα. Όχι όμως αυτούς που ξέρουν ό,τι πρόκειται για μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με γρήγορη απόσβεση. Πολλές φορές ισχύει το λαϊκό ρητό, αλλά και ένας άγραφος κανόνας της αγοράς που συνοψίζονται στο «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

H εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται, ειδικά αν αναλογιστούμε τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να ξεπεράσει και το 60%!  Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Στο κάτω – κάτω, σε μία ελεύθερη αγορά, τα πάντα είναι θέμα ιεράρχησης – προτεραιοτήτων.

2 προτάσεις για αντλίες θερμότητας αέρα/νερού!

Το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τεράστιο για τις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού και οι ερωτήσεις που δεχόμαστε στα social media είναι πάρα πολλές. Στην αγορά θα βρείτε αρκετές αξιόπιστες λύσεις που ικανοποιούν τις δικές σας ανάγκες, ανάλογα με την περιοχή που μένετε και τα τετραγωνικά του σπιτιού.

Η ομάδα του 4green.gr εντόπισε και σας παρουσιάζει σήμερα 2 αντλίες θερμότητας αέρα/νερού που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η μία είναι από τη σειρά Altherma της Daikin και η άλλη από τη σειρά M-Thermal της Midea από την Αγήνωρ. Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »