Η μείωση της τιμής των καυσίμων θα αύξανε την κατανάλωση, υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, προτείνοντας 2 win win λύσεις για τα έσοδα του κράτους, αλλά και για την τσέπη των καταναλωτών.

Η μείωση της τιμής των καυσίμων θα αύξανε την κατανάλωση, υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, προτείνοντας 2 win win λύσεις για τα έσοδα του κράτους, αλλά και για την τσέπη των καταναλωτών.

2 win win προτάσεις του ΒΕΑ για μείωση σε ΕΦΚ & ΦΠΑ στα καύσιμα!

1.618 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Όχι μία, αλλά δύο ρεαλιστικές προτάσεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας κατέθεσε με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης, υπογραμμίζει ό,τι «οι προτάσεις κινούνται σε δημοσιονομικά πλαίσια και μπορεί να ανταποκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός», τονίζοντας παράλληλα ό,τι είναι επιτακτική ανάγκη η μείωση του κόστους των καυσίμων, καθώς μόνο η καταβολή επιδομάτων, δεν είναι αρκετή για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η επιστολή με τις δύο προτάσεις του ΒΕΑ έχει ήδη αποσταλεί,  όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Σημαντικό το ό,τι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο σημειώνει ό,τι προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία με βάση τις τιμές όπως αυτές διαμορφώνονται στην αγορά και δίνει και εικόνα για το πώς αυτές θα μπορούσαν να διαμορφωθούν μετά από τις δύο παρεμβάσεις, αν αυτές υιοθετηθούν.

Οι δύο προτάσεις του ΒΕΑ!

1. Μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα από 24% στο 13%, με τιμές διυλιστηρίου 0,8 ευρώ, 1,00 ευρώ και 1,30 ευρώ, με τα έσοδα του Δημοσίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα από 1,11 ευρώ/λίτρο σε 0,93 ευρώ/λίτρο, από 1,17 ευρώ/λίτρο σε 0,96 ευρώ/λίτρο και από 1,25 ευρώ/λίτρο  σε 1,01 ευρώ/λίτρο.

2. Μείωση του Ε.Φ.Κ. από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο με Φ.Π.Α 24%  και 13%, με τα έσοδα του Δημοσίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα από 1,08 ευρώ/λίτρο σε 0,83 ευρώ/λίτρο και 0,68 ευρώ/λίτρο.

Να κάνουμε ό,τι κάνουν & οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Σύμφωνα με το ΒΕΑ, οι προτάσεις αυτές ήδη εφαρμόζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (διάβασε περισσότερα εδώ) -ανάμεσά τους και η Κύπρος- όπου ομόφωνα ψηφίστηκε η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για το διάστημα 8/3-1/6/2022 και δεδομένου ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι δυσανάλογα αυξημένος σε σχέση με τις οικονομικές  δυνατότητες του Έλληνα καταναλωτή, ζητά να υιοθετήσει η κυβέρνηση μια από τις προτάσεις του. 

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το ΒΕΑ υπογραμμίζει ό,τι η μείωση της τιμής των καυσίμων θα αύξανε την κατανάλωση, θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων και θα περιόριζε τις τυχόν απώλειες εσόδων θα προέκυπταν από την οποιαδήποτε μείωση των φόρων.

«Θεωρούμε ότι, πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, κυβέρνηση, φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων και επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας στην κρίσιμη και ακραία φάση που περνάμε αυτή τη στιγμή», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΑ, ζητώντας διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με το οικονομικό επιτελείο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »