Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ό,τι είναι μονόδρομος η μείωση των φόρων σε καύσιμα και ενέργεια για την αντιμετώπιση τις ακρίβειας, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ό,τι είναι μονόδρομος η μείωση των φόρων σε καύσιμα και ενέργεια για την αντιμετώπιση τις ακρίβειας, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Μπαράζ μειώσεων σε ΦΠΑ & ΕΦΚ σε ενέργεια, καύσιμα σε ευρωπαϊκές χώρες!

2.053 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος και Γερμανία, προχωρούν σε μειώσεις του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ενέργεια και καύσιμα.

Σε μπαράζ μειώσεων σε ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης προχωρούν η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν διαρκώς μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια λόγω της ενεργειακής κρίσης (διάβασε περισσότερα εδώ) και να ανακουφιστούν κάπως τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πιο συγκεκριμένα, η βελγική κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στο energypress, προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, καθώς και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη και το diesel.

Ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο θα μειωθεί στο 6%, μέτρο που θα ισχύσει από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τότε θα διαρκέσει και η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το κοινωνικό τιμολόγιο παρατείνεται επίσης μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τα νοικοκυριά που θερμαίνονται με πετρέλαιο θα λάβουν μία επιταγή ύψους 200 ευρώ. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη και το diesel θα μειωθεί κατά 0,175 ευρώ/λίτρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος Ολλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος, Γερμανία!

Εκτός από το Βέλγιο, υπάρχουν και άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες προχωρούν σε αντίστοιχα μέτρα μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.
  1. Η Ολλανδία έχει ήδη ανακοινώσει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, στο 9% από 21% που είναι σήμερα.
 
  1. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει εξαγγείλει μείωση του φόρου πετρελαιοειδών κατά ποσό ίσο με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ.
 
  1. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει ανακοινώσει και η Κύπρος, υπολογίζοντας ότι θα μειώσει την τιμή της βενζίνης κατά 7 λεπτά του ευρώ.
 
  1. Στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με την προσωρινή μείωση του ΕΦΚ σε βενζίνη και diesel για 3 μήνες, με στόχο η μείωση των τιμών να φτάσει στα 0,2 ευρώ/λίτρο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »