Premium προτάσεις Wallbox για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου από 2 δυνατά Brands.

Premium προτάσεις Wallbox για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου από 2 δυνατά Brands.

2 Premium wall box φορτιστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

  • Premium προτάσεις Wallbox για τη φόρτιση του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου από 2 δυνατά Brands.
  • 2 Premium wall box φορτιστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

2 Premium wall box φορτιστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

2.839 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Όλο το πλαίσιο της αυτοκίνησης και της αγοράς της δείχνει να μετασχηματίζεται γοργά. Θεσμικά, τεχνικά, κοινωνικά. Βλέπουμε μεγάλα ονόματα, ισχυρά διεθνώς Brands και στην ελληνική αγορά. Η ανάπτυξη υποδομών επεκτείνεται. Κnow how αποκτάται από όλους τους …stakeholders του μέλλοντος.

Φυσικά και η έλευση δεκάδων ηλεκτροκίνητων, επιβατικών και ελαφρών ή βαρέων επαγγελματικών, μοντέλων και στην ελληνική αγορά, δείχνουν ό,τι το μέλλον στην αυτοκίνηση, είναι ηλεκτρικό.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


- Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων το 2022 έφτασαν τις 2.827, δηλαδή 29.9% πάνω από το 2021
- Μεγάλα Brands φορτιστών, αναπτύσσουν υποδομές & φορτιστές στην Ελλάδα
- 1 wallbox φορτίζει ως 10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με πρίζα σούκο
- Το τοποθετείς όπου θες, μέσα. Αντέχει τα πάντα και έξω.


Ήδη οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημειώνουν διαρκή άνοδο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον τομέα (διάβασε περισσότερα εδώ). Η ηλεκτροκίνηση βρίσκει τον δρόμο της και στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον και για τους οικιακούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνει μέρα με τη μέρα.

Μονοφασικός wallbox (επίτοιχος) με μέγιστη ισχύ 9,2 Kw!

Στις σύγχρονες κατοικίες υπάρχει (συνήθως) τριφασική παροχή ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να «τραβήξεις» άνετα ρεύμα έως και 22 Kw με τριφασικό 32A. Επειδή όμως στην Ελλάδα δεν είναι όλες οι κατοικίες –ακόμα- σύγχρονες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ερωτήσεις αναγνωστών για τους μονοφασικούς φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. 

Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση πολλών αναγνωστών για τους μονοφασικούς φορτιστές ηλεκτρικού οχήματος τύπου wallbox (επίτοιχοι), αυτοί «σηκώνουν» άνετα ισχύ μέχρι 9,2 Kw με μονοφασικό ρεύμα 32Α!

Έλεγξε με ηλεκτρολόγο τις προδιαγραφές του δικτύου σου πριν την εγκατάσταση!

Για να είσαι πιο σίγουρος ότι ο φορτιστής σου θα λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα, πριν προχωρήσεις στην αγορά φορτιστή για το ηλεκτρικό σου όχημα καλό είναι να συμβουλευτείς ηλεκτρολόγο για να «τσεκάρει» το σύστημα της πρίζας και αν αυτό είναι επιβαρυμένο με άλλα φορτία από άλλη χρήση που κάνεις στο σπίτι. Φυσικά και για  τοποθέτηση ασφάλειας στον ηλεκτρικό πίνακα. 

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις, ο ηλεκτρολόγος θα σου πει αν χρειάζεσαι διακόπτη κυκλώματος και διακόπτη προστασίας από λανθασμένο τύπο ρεύματος. Μην το αμελήσεις!

10 φορές πιο γρήγορο το wallbox, «καίει» το ίδιο ρεύμα με απλή πρίζα σούκο!

Με το wallbox και την απλή πρίζα σούκο το μόνο κοινό στοιχείο είναι ό,τι χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Όμως, διαφορετικά Kw παρέχει η πρίζα και άλλα το wallbox, με το τελευταίο να παρέχει περισσότερα. 

Με απλά λόγια, το wallbox μπορεί να «γεμίσει» το αυτοκίνητό σου έως και 10 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με μία απλή πρίζα σούκο, ειδικά αν είναι μεγάλης ισχύος. 

Μιλώντας με αριθμούς, μία πρίζα σούκο έχει ισχύ από 1,8 - 2,3 kW, ενώ στο Wallbox σε εναλλασσόμενη τάση έχεις ισχύ 7,4kw, 11 Kw ή και 22 Kw, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Την ίδια στιγμή καταναλώνεις τις ίδιες κιλοβατώρες, δηλαδή δεν πληρώνεις πιο πολλά για ρεύμα!

Premium προτάσεις Wallbox από 2 δυνατά Brands
Η ομάδα του 4green.gr, έψαξε και εντόπισε δύο wallbox φορτιστές  και σας τους παρουσιάζει. 

Ο ένας είναι o WALLBOX T2S 7,4kW, EVH2S7P04K της εταιρείας Schneider Electric και ο άλλος ο WITTY HOME 7kW, XEV121 της Hager.  Πάμε να δούμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.