Το πόσο αποτελεσματική μα και οικονομική ψύξη θα έχει το κλιματιστικό σου εξαρτάται από το χώρο που διαθέτεις και τα BTUs.

Το πόσο αποτελεσματική μα και οικονομική ψύξη θα έχει το κλιματιστικό σου εξαρτάται από το χώρο που διαθέτεις και τα BTUs.

12αρι κλιματιστικό για 55 τμ; Μάλλον δεν θα κάνεις δουλειά!

1.589 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Πλέον, οι περισσότεροι γνωρίζουν ό,τι όταν φτάσει η στιγμή για αγορά νέου κλιματιστικού, αυτό θα είναι σίγουρα inverter νέας γενιάς, υψηλής ενεργειακής κλάσης Α+++ για οικονομική ψύξη και θέρμανση. Φτάνει όμως αυτό, αν δεν ξέρουμε πόσα BTUs πρέπει να είναι, ανάλογα με το χώρο; Πάμε να δούμε.

Τα κλιματιστικά τεχνολογίας inverter νέας γενιάς προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία, αντιδιαβρωτική προστασία για να τα έχεις πολλά χρόνια, ενώ με το ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού που διαθέτουν αποφεύγεις σκόνης και μούχλα, άρα γλιτώνεις περισσότερα χρήματα και από τη συντήρηση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Inverter A/C; Ναι, αλλά με τα σωστά BTUs!
  • A/C inverter νέας γενιάς, χαμηλή κατανάλωση & αθόρυβη λειτουργία
  • Υψηλής ενεργειακής κλάσης Α+++, οικονομία χειμώνα-καλοκαίρι
  • Με αντιδιαβρωτική προστασία (τα κρατάς για πολλά χρόνια)
  • Ο χώρος που διαθέτεις δείχνει τι χρειάζεσαι για να κάνεις δουλειά
Inverter, η τεχνολογία που κάνει οικονομικό το κλιματιστικό σου!

Η τεχνολογία inverter νέας γενιάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα της μεγάλης απόδοσης των κλιματιστικών, μα και στην οικονομική λειτουργία τους. Χωρίς να μπλέκουμε με τεχνικούς όρους που πολλές φορές μπερδεύουν τα πράγματα, θα πούμε με απλά λόγια το τι κάνει ένα inverter κλιματιστικό, δηλαδή το «ζουμί». Ένα inverter τελευταίας τεχνολογίας εγγυάται μεγάλη απόδοση και το χειμώνα με οικονομική κατανάλωση, σε σχέση με ένα παλιό κλασικό κλιματιστικό, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερες βλάβες (λιγότερα έξοδα συντήρησης) & αθόρυβη λειτουργία. Πέρα από όλα αυτά όμως που είναι τα πιο σημαντικά, τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας είναι και υψηλής αισθητικής, δηλαδή ομορφαίνουν το σπίτι. Έχουν όλο το πακέτο. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος; Το μόνο που μένει είναι το brand που θα επιλέξει, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ο ρόλος των «BTUs» στην οικονομική κατανάλωση!

Το BTU είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ώστε να γνωρίζεις τι κλιματιστικό θα πάρεις, ανάλογα με το χώρο (τετραγωνικά) που θέλεις να καλύψεις.

Τον όρο BTU (British Thermal Unit) τον ακούς συχνά στα κλιματιστικά και έχει να κάνει με την ισχύ του μηχανήματος. Με απλά λόγια, ποσότητα θερμότητας (ενέργειας) ανά ώρα, που είτε μπορεί να απορροφήσει το κλιματιστικό μας σε λειτουργία ψύξης, είτε να εκλύσει σε λειτουργία θέρμανσης.

Με ακόμα πιο απλά λόγια, απαντώντας στις ερωτήσεις των αναγνωστών μας, θα πούμε ό,τι με ένα «δωδεκάρι» (12.000 BTU), μπορούμε άνετα να καλύψουμε χώρο ως 25 τ.μ. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε γιατί πολλοί κάνουν το συχνό λάθος της αγνόησης των τετραγωνικών.

Ναι, μπορείς, αν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις ένα μικρότερο κλιματιστικό για μεγαλύτερο χώρο, αλλά θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα ό,τι θα έχεις μεγάλη κατανάλωση, δηλαδή μεγαλύτερο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματοςπερισσότερες φθορές, δηλαδή πολλά έξοδα συντήρησης και βέβαια όχι το επιθυμητό επίπεδο ψύξης/θέρμανσης. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολύ απλά το μικρότερο κλιματιστικό θα «ζορίζεται», δουλεύοντας στο φουλ. Η επιλογή βέβαια είναι πάντα στο χέρι σου και εσύ αποφασίζεις.

Για να έχεις 1 ιδέα για το τι κλιματιστικό χρειάζεσαι ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις, μάθε ό,τι:
  • 9 – 13 τμ; 7.000 BTUs
  • 13 – 18 τμ; 9.000 BTUs
  • 18 – 25 τμ; 12.000 BTUs
  • 25 – 30 τμ; 14.000 BTUs
  • 30 – 35 τμ; 16.000 BTUs
  • 35 – 40 τμ; 18.000 BTUs
  • 40 – 45 τμ; 20.000 BTUs
  • 45 – 55 τμ; 22.000 BTUs
  • 55 – 65 τμ; 24.000 BTUs
Συμπέρασμα

Με απλά λόγια, η επιλογή του κλιματιστικού, σε ό,τι αφορά τα BTUs, πηγαίνει ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις. Ασφαλώς και θα κοιτάξεις το πόσο κάνει ένα κλιματιστικό, ανάλογα με τα χρήματα που θέλεις να επενδύσεις, αλλά η σύγκριση μεταξύ 2 ή και περισσότερων κλιματιστικών που έχεις εντοπίσει, θα πρέπει να γίνεται με βάση τα ίδια BTUs και βέβαια και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτουν (περισσότερα ή λιγότερα). Γιατί πολύ απλά, αν επιλέξεις ένα μικρότερο κλιματιστικό για μεγάλο χώρο, τότε μπορεί να δώσεις λιγότερα χρήματα 1 φορά, αλλά θα τα δώσεις πίσω στο πολλαπλάσιο για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω. Η απόφαση βέβαια είναι δική σου.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »