Οι Ισπανοί απαντούν στην ακριβή ηλεκτρική ενέργεια με στροφή στα ηλιακά πάνελ, προκειμένου να δουν μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι Ισπανοί απαντούν στην ακριβή ηλεκτρική ενέργεια με στροφή στα ηλιακά πάνελ, προκειμένου να δουν μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Υψηλό κόστος ενέργειας; Με ηλιακά πάνελ απαντούν οι Ισπανοί!

2.062 επισκέψεις στο άρθρο

Ενεργειακή κρίση τέχνας κατεργάζεται. Παραφράζοντας το αρχαιοελληνικό ρητό, οι Ισπανοί προσπαθούν να βρουν τρόπους, οι οποίοι θα τους κάνουν να μειώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένας από αυτούς είναι η επιλογή ηλιακών πάνελ, καθώς πιστεύουν ό,τι αυτό θα τους βοηθήσει να μειώσουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος κατά το 1/3 τουλάχιστον.

Kοινοποίησε το »


Στροφή υπέρ των ηλιακών πάνελ στην Ισπανία!

Η Ισπανία είναι μία μεσογειακή χώρα και απολαμβάνει και αυτή (όπως και η Ελλάδα) τα πλεονεκτήματα της ηλιοφάνειας τις περισσότερες μέρες κάθε έτους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι εταιρείες τοποθέτησης ηλιακών πάνελ στη χώρα υποστηρίζουν ό,τι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν τέτοιου είδους οικιακά συστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της ενέργειας που έχει προκληθεί από την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ινίγο Αμοριμπιέτα, υπεύθυνος για τις ισπανικές δραστηριότητες της νορβηγικής εταιρείας Otovo, τονίζει χαρακτηριστικά ό,τι «στη περίπτωση της Ισπανίας λέμε ότι εκεί όπου είχαμε έναν ενδιαφερόμενο πελάτη πέρυσι, τώρα έχουμε τρεις!»

Αύξηση της ζήτησης ηλιακών πάνελ και στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Η ίδια εταιρεία (Otovo), σημειώνει ό,τι η ζήτηση καταγράφει αύξηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η ισπανική οργάνωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (APPA) εκτιμά ότι εάν οι τιμές παραμείνουν στα σημερινά υψηλά τους επίπεδα, τα οικιακά ηλιακά συστήματα μπορούν να εξοικονομήσουν 40-60% στους ετήσιους λογαριασμούς ρεύματος.

Επένδυση με απόσβεση μέσα σε 5 χρόνια!

Ο εξοπλισμός για τα οικιακά ηλιακά συστήματαμπορεί να μην είναι ιδιαίτερα φθηνός στην Ισπανία, αλλά με κρατικές επιδοτήσεις ύψους περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ και σε συνδυασμό με εκπτώσεις φόρου, το κόστος μπορεί να αποσβεστεί σε πέντε μόλις χρόνια, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ!
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »