Οικονομική ανάσα για ιδιώτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις & βιομηχανία στη Γερμανία με ανώτατες τιμές για ρεύμα & φυσικό αέριο.

Οικονομική ανάσα για ιδιώτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις & βιομηχανία στη Γερμανία με ανώτατες τιμές για ρεύμα & φυσικό αέριο.

Το είπαν & το κάνουν οι Γερμανοί. Πλαφόν σε ρεύμα και φυσικό αέριο

1.208 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ξεκινά το Μάρτιο πλαφόν (ανώτατη τιμή) σε ρεύμα και αέριο. Ιδιώτες & μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν για το 80% της κατανάλωσης 12 & 9,5 cents (ρεύμα, αέριο). Βιομηχανία, θα πληρώνει για το 70%-80% της κατανάλωσης 7 & 7,7 cents αντίστοιχα.

Σημαντική οικονομική ανάσα από τις υψηλές ρεύματος και φυσικού αερίου θα πάρουν οι Γερμανοί (ιδιώτες, επιχειρήσεις και βιομηχανία), καθώς γερμανικό νομοσχέδιο προβλέπει πλαφόν (ανώτατη τιμή) σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Οικονομική ανάσα για τους Γερμανούς (καταναλωτές & επιχειρήσεις)
  • Ξεκινά το Μάρτιο πλαφόν (ανώτατη τιμή) σε ρεύμα και αέριο
  • Ιδιώτες & μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πληρώνουν για το 80% της κατανάλωσης 12 & 9,5 cents (ρεύμα, αέριο)
  • Βιομηχανία, θα πληρώνει για το 70%-80% της κατανάλωσης 7 & 7,7 cents
  • Στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό της παρέμβασης
Το νομοσχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο και ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει ήδη καταθέσει το νομοσχέδιο που φτάνει τις 96 σελίδες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τι θα πληρώνουν ιδιώτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις & βιομηχανία για ρεύμα & αέριο!

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 80% της κατανάλωσής τους σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα με 12 και 9,5 cents/kWh αντίστοιχα.
Η γερμανική βιομηχανία θα πληρώνει το 70% της κατανάλωσης φυσικού αερίου και το 80% της κατανάλωσης θερμότητας με 7 και 7,7 cents/kWh αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας πρόκειται να εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. Αμέσως μετά θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή, ώστε να έχει ψηφιστεί ως το τέλος του 2022. Το τελικό στάδιο θα είναι η εφαρμογή του νόμου από τους παρόχους ενέργειας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »