Nestlé: Υπογράφει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες

1.944 επισκέψεις στο άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Πλαστικών, το οποίο θα τη βοηθήσει να επιτύχει 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και μείωση χρήσης του πρωτογενούς πλαστικού κατά ένα τρίτο μέχρι το 2025, υπογράφει η Nestlé.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Πλαστικών, το οποίο θα τη βοηθήσει να επιτύχει 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και μείωση χρήσης του πρωτογενούς πλαστικού (πλαστικό που παράγεται από μη ανανεώσιμα ορυκτά καύσιμα) κατά ένα τρίτο μέχρι το 2025 υπογράφει η Nestlé.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Πλαστικών, που ξεκίνησε από την Γαλλία και την Ολλανδία, έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να επιταχύνει τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία για το πλαστικό ενώ θα θέσει τέρμα στην αποκλειστική εξάρτηση από το πρωτογενές πλαστικό.

Το Σύμφωνο φέρνει κοντά ηγέτιδες εταιρείες, ΜΚΟ και κυβερνητικούς φορείς, οι οποίοι δεσμεύονται για την από κοινού επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέχρι το 2025, υπερβαίνοντας μάλιστα τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Αυτοί οι Ευρωπαϊκοί στόχοι περιλαμβάνουν:

  • Μείωση συσκευασιών και προϊόντων από πρωτογενές πλαστικό τουλάχιστον κατά 20%.
  • Αύξηση της δυνατότητας συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών στην Ευρώπη τουλάχιστον κατά 25%.
  • Ενίσχυση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού σε συσκευασίες τουλάχιστον σε 30% κατά μέσο όρο.

Ο Μarco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Πλαστικών καθώς έχουμε κοινό στόχο τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας η οποία θα βελτιώσει τα συστήματα συλλογής, διαλογής και ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη. Ήδη το νέο μπουκάλι της μάρκας Vittel έχει δημιουργηθεί από επαναχρησιμοποιούμενο πλαστικό.  Στο μέλλον, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι και άλλες συσκευασίες μας, όπως περιτυλίγματα και σακουλάκια, θα μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν».

Πηγή: naftemporiki.gr