H Schneider Electric στην 4η θέση της λίστας Supply Chain Award Top 25 της Gartner

1.349 επισκέψεις στο άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραμένει στην ίδια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους πέντε

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τη 4η θέση, στην ετήσια κατάταξη των εταιρικών αλυσίδων εφοδιασμού της Gartner. Πρόκειται για την 6η φορά που η εταιρεία εντάσσεται στη λίστα των Top 25 υπογραμμίζοντας τις συνεχείς προσπάθειές της να ενισχύσει και να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Kοινοποίησε το »

 
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, οι supply chain managers σε όλο τον κόσμο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις προκλήσεις από την πανδημία, με καταστροφές από καιρικές συνθήκες και άλλες διαταραχές, και συχνά καλούνταν να προσαρμοστούν γρήγορα και να επανεξετάσουν τις λειτουργίες και τους καθιερωμένους τρόπους εργασίας σε ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες.
 
Η ετήσια κατάταξη της Gartner αναγνωρίζει τους ηγέτες της αλυσίδας εφοδιασμού και επισημαίνει τις βέλτιστες πρακτικές τους, τιμώντας ιδιαιτέρως τις αλυσίδες εφοδιασμού που υιοθετούν τα τρία macro-trendsγια ολοκληρωμένες πρακτικές με γνώμονα τους στόχους των εταιρειών, των πελατών και των digital-first supply chains.
 
«Είναι πραγματικά τιμή μας να τηρούμε αυτή την υψηλή βαθμολογία παγκοσμίως», δήλωσε ο MouradTamoud, Chief Supply Chain Officer,της Schneider Electric. «Αξιοποιώντας τη στρατηγική εφοδιαστικής αλυσίδας μας, STRIVE, καταφέραμε να επιδείξουμε ευελιξία και ανθεκτικότητα σε μια δύσκολη χρονιά. Εργαζόμαστε, επίσης, σκληρά τόσο για την απαλλαγή εκπομπών άνθρακα των δραστηριοτήτων μας, όσο και για την παρότρυνση των προμηθευτών μας να κάνουν το ίδιο, με στόχο μια «καθαρή» αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2050.
 
Νωρίτερα φέτος, η Schneider Electricαναγνωρίστηκε από την Corporate Knights ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο και ανακοίνωσε την επιτάχυνση των δεσμεύσεων της ESG και των στόχων για το 2025 για τη μείωση του CO₂σε συνεργασία με τους πελάτες της και το οικοσύστημα.
 
Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η Schneider Electric ξεκίνησε πρόσφατα το Zero Carbon Project, το οποίο στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της αλυσίδας εφοδιασμού της. Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους κορυφαίους 1.000 προμηθευτές της - οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 70% των εκπομπών άνθρακα της Schneider Electric - για να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ των λειτουργιών τους έως το 2025. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας για το 2021-2025 και πρόκειται για το βήμα προς τον περιορισμό της αύξησης των μέσων παγκόσμιων θερμοκρασιών σε 1,5°C ή λιγότερο έως το 2050, όπως στοχεύει η Συμφωνία του Παρισιού. 
 
Το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, αναγνωρίστηκε επίσης ως «AdvancedLighthouseτης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR)» από το World Economic Forum (WEF). Πρόκειται για το τρίτο εργοστάσιο της Schneider Electricπου έλαβε αυτή την τιμή για την επιτυχία της υιοθέτησης τεχνολογιών 4IR με αποδεδειγμένα οφέλη μέχρι σήμερα.
 

Kοινοποίησε το »