Πυκνώνουν τα σύννεφα στην Ευρώπη και η λύση για φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για τους καταναλωτές είναι δυσεπίλυτος γρίφος.

Πυκνώνουν τα σύννεφα στην Ευρώπη και η λύση για φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια για τους καταναλωτές είναι δυσεπίλυτος γρίφος.

Η Γαλλία επιμένει για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη!

1.528 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με την πρότασή της για αποσύνδεση της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο επανέρχεται η Γαλλία στη συνάντηση των 27 Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, στη γαλλική πόλη Αμιάν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των 27 Ευρωπαίων υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη γαλλική προεδρία να έχει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της τη ριζική μεταρρύθμιση της αγοράς χονδρικής, προκειμένου η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές να αντανακλά το μέσο κόστος του ενεργειακού μείγματος.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Με απλά λόγια, η Γαλλία επανέρχεται, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress.gr, στην πρότασή της για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τους Ευρωπαίους, αλλά φαίνεται ό,τι κάποιοι δεν καλοβλέπουν αυτή την προοπτική.

Οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές για 2-3 χρόνια, λέει η Κομισιόν!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε τριμηνιαία έκθεσή της, η οποία και θα συζητηθεί στη συνάντηση των 27 υπουργών, κάνει λόγο για τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου που θα παραμείνουν, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, υψηλές για τα επόμενα 2-3 χρόνια! «Οι τυπικές τιμές δεκαετίας των προθεσμιακών συμβολαίων (στην περιοχή των 15-25 ευρώ/MWh) δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν στα επόμενα 2-3 χρόνια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Έρχονται και άλλες αυξήσεις άμεσα!

Το ακόμα χειρότερο συμπέρασμα της Κομισιόν που έρχεται τώρα –πάλι σε βάρος των καταναλωτών- είναι ό,τι οι τιμές λιανικής για το ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τους επόμενους μήνες, καθώς ακόμα δεν έχουν μετακυλιστεί στους καταναλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι υψηλές τιμές του τελευταίου τριμήνου του 2021!

Γερμανία & άλλες χώρες στήνουν «μπλόκο» στη γαλλική πρόταση!

Στην τελευταία συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας, η Ελλάδα μαζί με Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία έδωσε ισχυρή στήριξη στη Γαλλία, όπου μάλιστα είχε υποβληθεί και κοινή πρόταση, η οποία -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για αλλαγή της λειτουργία της χονδρεμπορικής, προκειμένου τα τιμολόγια να αντανακλούν το μέσο κόστος παραγωγής με βάση το ενεργειακό μείγμα και όχι τις τιμές που διαμορφώνονται στα αντανακλούν το μέσο κόστος παραγωγής με βάση το ενεργειακό μείγμα.

Όλα αυτά βέβαια έγιναν την ώρα που η Γερμανία και άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες ύψωναν τείχος άρνησης για οποιοδήποτε ουσιαστικό διάλογο και για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας. Λίγες ώρες έμειναν για να φανεί το αν θα επαναληφθεί το ίδιο απογοητευτικό για τους Ευρωπαίους καταναλωτές σενάριο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »