Θαλάσσια αιολικά πάρκα: Η λύση και για την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

1.916 επισκέψεις στο άρθρο

Η αιολική ενέργεια ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και είναι το μέλλον, ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί τη τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και πολλών ακόμα αγαθών και υπηρεσιών στα ύψη.

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μία ιδανική επενδυτική επιλογή, καθώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα και «τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο! Σε χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα και στην εθνική της οικονομία, καθώς θα απεξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από εισαγόμενες ακριβές μορφές  ενέργειας, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, με τους πολίτες να γλιτώνουν αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς τους!

Kοινοποίησε το »


Επειδή τα πολλά λόγια μερικές φορές δεν μπορούν να περιγράψουν τη πραγματικότητα θα αναφερθούμε στο παράδειγμα του πρώτου ημιβυθιζόμενου πλωτού αιολικού πάρκο στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της πόλης Vianado Castelo, στη Πορτογαλία. Η ενέργεια που παράχθηκε κατά το πρώτο έτος πλήρους λειτουργίας του είναι αρκετή για να προμηθεύσει 60.000 κατοίκους και να αποτρέψει την εκπομπή 33.000 τόνων CO2! (διάβασε περισσότερα εδώ).

Πέρα από όλα αυτά το θαλάσσιο αιολικό πάρκο δεν προκαλεί αντιδράσεις, σχετικά με τα αντίστοιχα της ξηράς. Συνεπώς, πρόκειται για μία επένδυση που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους, αλλά θα υπάρξει και μεγάλη συμβολή στη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής!

Εσύ τι πιστεύεις για όλα αυτά; Συμφωνείς με την ιδέα να αρχίσει η χώρα να σκέφτεται και να πράττει γρήγορα για την εγκατάσταση θαλάσσιων αιολικών πάρκων;

Δες το εντυπωσιακό video από το euronews για το πως λειτουργεί ένα θαλάσσιο αιολικό πάρκο! 
 

Kοινοποίησε το »