Τα συστήματα σκίασης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Τα συστήματα σκίασης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Συστήματα σκίασης για να κερδίζεις χρήματα χειμώνα & καλοκαίρι!

6.271 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τα οφέλη των συστημάτων σκίασης στον καιρό της κλιματικής αλλαγής. Εξοικονόμηση ενέργειας και όχι μόνο.

Γιατί όμως να συζητήσουμε ένα τέτοιο θέμα μέσα στο καταχείμωνο, θα αναρωτηθεί κάποιος. Πάμε να δούμε κάποια πράγματα που θα μας δώσουν απαντήσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Πολλές φορές συνηθίζουμε να υποτιμάμε κάποια θέματα ή ακόμα και να αγνοούμε τη χρησιμότητα, χρηστικότητα ή και μεγάλα οφέλη που έχουμε από αυτά. Στους καιρούς που διανύουμε η συζήτηση για τη κλιματική αλλαγή γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Τα συστήματα σκίασης μπορούν να προστατεύσουν και το περιβάλλον και τη τσέπη μας. Εξοικονομούν ενέργεια, μας γλιτώνουν από πολλά έξοδα, αλλά μας προσφέρουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πέρα από πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για τη προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη μας, υπάρχει και άλλη μία παράμετρος που μπορεί να μας εξασφαλίσει τόσο χρήματα όσο και καλύτερη ποιότητα ζωής. Και ναι, τα συστήματα σκίασης συμπεριλαμβάνονται στο Νέο και Ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ)!

Η παράμετρος συστήματα σκίασης – Είναι μόνο οι τέντες;

Αν ακόμα αναρωτιέστε για το ποια είναι αυτή η παράμετρος, δεν πρόκειται να σας κρατήσουμε άλλο σε αγωνία και προχωράμε άμεσα στην αποκάλυψη ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην υπενθύμισή της. Η παράμετρος αυτή δεν είναι άλλη από τα συστήματα σκίασης. Σε πρώτη ανάγνωση, σχετικά με το τι είναι τα συστήματα σκίασης, το μυαλό κάποιου –ειδικά αν αυτός μένει σε χώρα της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα- θα πήγαινε αμέσως στη προστασία ενός νοικοκυριού ή επιχείρησης από τον ήλιο. Αναμφίβολα, θα ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση. Είναι όμως μόνο αυτό το όφελος των συστημάτων σκίασης;

Αρχικά, θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα συστήματα σκίασης διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: εσωτερική σκίαση και εξωτερική σκίαση, αλλά και μέσω υαλοπινάκων (π.χ. ειδικές μεμβράνες και τζάμια). Τα προϊόντα είναι δεκάδες (τέντες, πέργκολες, παραθυρόφυλλα, ομπρέλες, διαχωριστικά, ανεμοφράκτες, περσίδες κλπ).

Μεγάλα οφέλη που δεν τους δίνουμε μεγάλη σημασία!


Πέρα λοιπόν από τη προστασία από τον ήλιο, ένα άλλο άμεσο όφελος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Οι ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων σκίασης στο σπίτι μας ή στον επαγγελματικό χώρο μπορούν να μειώσουν τη ζήτηση για ψύξη/θέρμανση. Επομένως, έχουμε άμεση εξοικονόμηση ενέργειας υπέρ του περιβάλλοντος, αλλά και οικονομικό όφελος στη τσέπη μας.

Επιπροσθέτως, οι ολοκληρωμένες λύσεις σκίασης μπορούν να μας αποφέρουν όφελος είτε είμαστε πωλητές ακινήτων, είτε ενοικιαστές. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί να επιτύχει καλύτερη τιμή πώλησης του περιουσιακού του στοιχείου όταν αυτό είναι εξοπλισμένο-εφοδιασμένο με την εξέλιξη της τεχνολογίας πάνω του. Είναι, με άλλα λόγια, μία πολύ καλή επένδυση και κυρίως προσοδοφόρα.

Ακόμα όμως και αν κάποιος προχωρήσει στην ενοικίαση ενός τέτοιου χώρου (ιδιώτης ή επαγγελματίας) αμέσως θα δει οφέλη στη τσέπη του από την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, ένας τέτοιος χώρος , μπορεί να είναι επωφελής και για έναν άλλο λόγο. Είναι πιο ευχάριστος τόσο στον εσωτερικό του χώρο, όσο και στον εξωτερικό (ξεκούραση, διασκέδαση, κλπ) , πράγμα που σημαίνει ό,τι η παραμονή μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά και παραγωγική, τόσο σε ιδιωτικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα σκίασης στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»;

Ναι. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ό,τι τα συστήματα σκίασης συμπεριλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021» και οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Οκτώβριο. Είναι μία καλή ευκαιρία να δείτε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (πατήστε εδώ) και να διαπιστώσετε τα οφέλη όχι μόνο για τα συστήματα σκίασης, αλλά και για σειρά άλλων πραγμάτων που μπορείτε να αλλάξετε στην οικία σας.

Συμπέρασμα

Τελείωσε το καλοκαίρι και πιστεύεις ό,τι έχασες την ευκαιρία να αναβαθμίσεις την οικία ή την επιχείρησή σου; Γνωρίζεις όλα τα οφέλη των συστημάτων σκίασης; Ήξερες ό,τι τα συστήματα σκίασης συμπεριλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021»; Τώρα που το ξέρεις ανάλαβε δράση!


 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »