Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση στην ενεργειακή κρίση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση στην ενεργειακή κρίση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Δες πώς το «Εξοικονομώ» μηδενίζει τα έξοδα θέρμανσης & ψύξης!

  • Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση στην ενεργειακή κρίση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».
  • Δες πώς το «Εξοικονομώ» μηδενίζει τα έξοδα θέρμανσης & ψύξης!

Δες πώς το «Εξοικονομώ» μηδενίζει τα έξοδα θέρμανσης & ψύξης!

3.059 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με το «Εξοικονομώ» κάνε το σπίτι «παθητικό» και θα έχεις σταθερή θερμοκρασία 20-25 βαθμούς χωρίς θέρμανση-ψύξη. Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης. Ηigh tech σύστημα εξαερισμού για καθαρό αέρα. Αν επιλέξεις και λάμπες Led, θα «καις» ακόμα λιγότερο ρεύμα.

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Θέλεις το σπίτι σου να έχει μονίμως σταθερή –στο επιθυμητό για εσένα επίπεδο- θερμοκρασία χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις για θέρμανση το χειμώνα ή ψύξη το καλοκαίρι; Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Το «Εξοικονομώ», λύση στην ενεργειακή κρίση!
  • Μετατρέπει το σπίτι σε «παθητικό» & γλιτώνεις λεφτά χειμώνα-καλοκαίρι
  • Ενεργειακή αναβάθμιση με υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης
  • Σταθερή θερμοκρασία (20-25 βαθμοί), τέλος στις ανάγκες θέρμανσης-ψύξης
  • Σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας & καθαρός αέρας
Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια! Δεν πρόκειται για κάποιο brand (μάρκα). Είναι φιλοσοφία ζωής, σχετικά με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή η τάση έρχεται από τη δεκαετία του 1980! Πάμε να δούμε μαζί το πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου «παθητικό» με το «Εξοικονομώ», σχεδόν τσάμπα!

Με το «Εξοικονομώ» μπορείς να έχεις σχεδόν μηδενικά έξοδα θέρμανσης/ψύξης!

Μπορώ  να έχω μηδενικά έξοδα για θέρμανση ή ψύξη; Ναι, μπορείς! Η απάντηση είναι στο «παθητικό σπίτι». Ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορείς να φτιάξεις έτσι το σπίτι σου ώστε να μην χρειάζεται επιπλέον έξοδα και εγκαταστάσεις (λέβητες-καυστήρες, κλιματιστικά) για να κρατιέται σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σταθερή θερμοκρασία 20-25 βαθμοί!

Το «παθητικό σπίτι» είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να  μπει στο εσωτερικό του και με τα θερμομονωτικά υλικά όποια και αν είναι η εξωτερική θερμοκρασία, η εσωτερική μένει σταθερή χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις έστω και ένα σεντ για θέρμανση ή ψύξη.

Σύστημα εξαερισμού (ανάκτησης θερμότητας), καθαρός αέρας, σταθερή θερμοκρασία!

Το μόνο που χρειάζεται το «παθητικό σπίτι» είναι ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού ανάκτησης θερμότητας, το οποίο παίρνει τον εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι. Έτσι ο αέρας ανανεώνεται και ταυτόχρονα σε δροσίζει το καλοκαίρι, αλλά και κρατάει σε υψηλά επίπεδα τη θερμοκρασία το χειμώνα, χωρίς να «καίει» όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού (διάβασε περισσότερα εδώ).

Ξεχνάς παλιές λάμπες, αποκτάς & «καις» ελάχιστο ρεύμα!

Με την ίδια χρηματοδότηση κάνεις και τη μετατροπή όλου του φωτισμού με λάμπες led. Οι λάμπες led καίνε 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με της απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο, δηλαδή ξεχνάς να τις αντικαταστήσεις (διάβασε περισσότερα εδώ).

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ σε χρηματοδοτεί!


Το πρόγραμμα Εξοικονομώ χρηματοδοτεί τη μετατροπή του σπιτιού σου σε «παθητικό σπίτι». Κάνοντας αυτές τις μετατροπές, έχεις μια κατοικία που δεν σε χρεώνει σχεδόν τίποτα για να ζεσταθείς το χειμώνα ή να απολαμβάνεις δροσιά το καλοκαίρι, καθώς ξοδεύεις ελάχιστο ρεύμα για φωτισμό και ζεστό νερό.

Εσύ θα αναβάθμιζες  το σπίτι  σου σε «παθητικό»; Θέλεις να εκμεταλλευτείς τα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας; Ήξερες ό,τι όλα αυτά μπορεί να σου τα προσφέρει το Εξοικονομώ;