Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό για το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021». Σε λίγες μέρες ο οδηγός του Προγράμματος.

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό για το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021». Σε λίγες μέρες ο οδηγός του Προγράμματος.

3 δισ. για το νέο «Εξοικονομώ» - Είναι πολλά τα λεφτά!

2.478 επισκέψεις στο άρθρο

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό για το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021». Πότε θα εκδοθεί ο τελικός οδηγός του Προγράμματος. Που θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι επενδύσεις για την εξοικονόμηση μέσα από το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ» (διάβασε περισσότερα εδώ)., θα είναι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικής μόχλευσης, από τα οποία το 1,5 δισεκατομμύριο θα προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Kοινοποίησε το »


Πιο συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή του στο 4th Athens Investment Forum, με θέμα «Η Μετάβαση στην Πράσινη Ενέργεια – Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Ο Ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προχώρησε σε ενημέρωση για το πότε θα είναι διαθέσιμος ο «οδηγός» του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για κατοικίες «Νέο Εξοικονομώ».

Πότε θα είναι έτοιμος ο «οδηγός» για το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ»


Σύμφωνα με τη τοποθέτηση του κ. Σκρέκα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος ο «οδηγός» για το «Νέο Εξοικονομώ», σημειώνοντας ό,τι ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης.

«Προχωρούμε σε ένα τεράστιο κύμα ανακαίνισης. Ανακοινώνουμε μέχρι τέλος του μήνα τον οδηγό για το «Νέο Εξοικονομώ», προωθούμε ένα τεράστιο κύμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε 600.000 κτίρια μέχρι το 2030 για να πιάσουμε τους στόχους της μείωσης κατά 55% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το 2030 σε σχέση με το 1990», τόνισε χαρακτηριστικά.



Ουσιαστικά, με την έκδοση του «οδηγού» του νέου «Εξοικονομώ», αναμένεται σύντομα να ανοίξει και η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Που θα επικεντρωθεί το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το κύριο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στους παρακάτω άξονες:
  • Εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικούς χώρους & επιχειρήσεις, της τάξης των 450 εκ. ευρώ
  • «Κινούμαι Ηλεκτρικά», επενδύσεις για την ηλεκτροκίνηση, οι οποίες θα προσεγγίσουν τα 200 εκ. ευρώ, 80 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση φορτιστών σε όλη την Ελλάδα
  • επενδύσεις που έχουν να κάνουν με τις αστικές αναπλάσεις, της τάξης των 350 εκ. ευρώ
  • 400 εκ. ευρώ για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Ελλάδας για να ξέρει ο καθένας τι θα κατασκευάσει που θα κατασκευάσει κλπ.
  • σειρά από άλλες δράσεις που έχουν να κάνουν με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, της τάξης των 450 εκ. ευρώ
  • διασυνδέσεις και την αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων
Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο απλοί πολίτες και επιχειρήσεις περιμένουν εδώ και καιρό και η αγωνία για τη τελική έκδοση του «οδηγού» του προγράμματος, σύντομα θα λάβει τέλος.
 

Kοινοποίησε το »