Σπίτι ή σκηνή;

Διαβάστηκε από 3109 αναγνώστες -

Ομάδα αρχιτεκτόνων από την Αυστραλία σχεδίασαν κατοικία που να συνδυάζει διακοπές ξενοδοχείου και camping. Τι λέτε τα κατάφεραν;

 
Όλοι ξέρουμε και έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας τις σκηνές για camping. Είναι εύκολο να τις μεταφέρεις να τις στήσεις και να τις ξαναμαζέψεις. Στην ουσία είναι ένα σπιτάκι που το παίρνεις μαζί σου. Όσο άνετο κι αν είναι το σπίτι μας πολλοί από εμάς κάθε χρόνο εξορμούμε σε παραλίες και βουνά με μια σκηνή και την παρέα.

Η ομάδα όμως από την Αυστραλία Sparks Architects βρήκαν ένα τρόπο να συνδυάσουν και την άνεση του σπιτιού και την επαφή με την φύση που σου δίνει το camping. Σε ένα ξέφωτο περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο δάσος, ειδυλλιακή τοποθεσία, το σπίτι είναι σκεπασμένο με μια  τέντα από υλικό αντοχής που δίνει σκιά στο εσωτερικό της κατοικίας ενώ οι γυάλινοι τοίχοι αφήνουν το φυσικό φως να μπει και φέρνουν στο πιάτο το υπέροχο τοπίο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα πάνελ της οροφής ανοίγουν για να αφήσουν τον αέρα να περνάει πιο εύκολα από το εσωτερικό του σπιτιού και να είναι όσο πιο διαμπερές γίνεται. Από την άλλη τον χειμώνα γίνεται το ακριβός αντίθετο.

Στις φωτογραφίες θα δείτε ότι το σπιτάκι αν και μέσα στη φύση δεν υστερεί σε άνεση και εγκαταστάσεις.

Αν μένει κάποιο ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεις διάφορα ζωάκια ή πουλιά που μπορεί να είναι περαστικά από την γειτονιά σου ειδικά όταν όλο το σπίτι είναι ανοιχτό, φαντάζομαι ότι οι βετεράνοι του camping δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα  
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ