Εύκολα roof gardens και για προστασία από την βροχή!

Εύκολα roof gardens και για προστασία από την βροχή!

18.536 επισκέψεις στο άρθρο

Εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, η δημιουργία roof garden συνδέεται και με λειτουργικά πλεονεκτήματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε! Η ενίσχυση της θερμομόνωσης και η αύξηση της αξίας του ακινήτου είναι μερικά από αυτά!

    Kοινοποίησέ το »

  • Γνωρίζατε ότι φτιάχνοντας roof garden προστατεύετε το κτίριο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά μιας πράσινης στέγης είναι και η προστασία που παρέχει από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διείσδυση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και μικροκυμάτων σε ένα κτίριο με φυτεμένο δώμα μειώθηκε μέχρι και 99,4%!
  • Εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, τα roof gardens αυξάνουν την αξία του ακινήτου 
Ένας σημαντικός λόγος για να σκεφτείτε τη δημιουργία roof garden είναι η αύξηση που προκύπτει στην εμπορική αξία των κτιριακών εγκαταστάσεων (εργοστάσια, αποθήκες, γραφεία κλπ) αλλά και στην αντικειμενική τους αξίας, λόγω της υψηλής βαθμονόμησής τους στην ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου.
  • Τα roof gardens ενισχύουν τη θερμομόνωση του κτιρίου και βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας 
Μια πράσινη στέγη είναι η καλύτερη μορφή μόνωσης. Τα φυτά απορροφούν τη ζέστη για τις ανάγκες του μεταβολισμού τους, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του δώματος, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 80 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία ενός φυτεμένου δώματος διατηρείται συνήθως κάτω των 35 βαθμών, με αποτέλεσμα ο κλιματισμός του κτιρίου να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός και οικονομικός. Επίσης, το εσωτερικό του κτιρίου κατά τους θερινούς μήνες διατηρείται πιο δροσερό, ενώ κατά τους χειμερινούς μειώνονται οι απώλειες θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, το κόστος ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου μειώνεται μέχρι και 50%. Το κόστος τοποθέτησης, αν υπολογίσουμε το μειωμένο κόστος κλιματισμού, αποσβένεται σε 4-5 χρόνια από τη στιγμή της τοποθέτησης.
  • Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι η προστασία από τις πλημμύρες, με την κατακράτηση νερού από τα φυτά. 
Στην πόλη, τα οφέλη από μια τέτοια εγκατάσταση είναι επίσης αρκετά. Τα φυτά προστατεύουν από τις πλημμύρες. Μια πράσινη στέγη κατακρατεί το 75% του νερού της βροχής που θα δεχτεί, ποσότητα που σε ένα συμβατικό δώμα θα κατέληγε στο φρεάτιο της αποχέτευσης, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.
 
Εσύ ακόμα να κάνεις τη στέγη σου πράσινη;

Kοινοποίησέ το »