Αντλίες θερμότητας Υψηλών και Χαμηλών θερμοκρασιών

Διαβάστηκε από 51201 αναγνώστες -

Στην αγορά έχει επικρατήσει όχι σωστά ίσως, ο εμπορικός διαχωρισμός των αντλιών θερμότητας σε Υψηλών και Χαμηλών Θερμοκρασιών, με βάση την θερμοκρασία νερού. Έτσι, οι Υψηλών Θερμοκρασιών λειτουργούν στους 70-80οC, ενώ οι Χαμηλών Θερμοκρασιών στους 50-65οC. Το ότι συνήθως χρησιμοποιούνται αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, δεν σημαίνει ότι αυτός ο τύπος ταιριάζει στις ανάγκες και τις προϋποθέσεις της κάθε κατοικίας. ΓιΆαυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένους και αξιόπιστους μηχανικούς, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε κατοικίας, θα λάβουν υπόψη τους όλους τους παράγοντες και θα προβούν στην επιλογή της κατάλληλης αντλίας θερμότητας.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αντλία θερμότητας και για δροσισμό, πιθανότατα θα επιλέξει αντλία χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς είναι αυτές που κατά κύριο λόγο παρέχουν και αυτή τη λειτουργία. Και πάλι όμως, απαιτείται η συμβουλή ενός ειδικού για τη σωστή επιλογή.
Μια
επίσης ορθή τακτική είναι να παραμένει ο λέβητας πετρελαίου ή αερίου σε εφεδρεία. Όλες οι αντλίες θερμότητας έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εντολή σε βοηθητική πηγή θέρμανσης να λειτουργήσει όταν οι συνθήκες είναι ακραίες (π.χ. δριμύ ψύχος, παγετός). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε αδιάλειπτη λειτουργία της θέρμανσης καταναλώνοντας μια πολύ μικρή ποσότητα καυσίμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ