Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσεις τις διαφορές ανάμεσα σε υγρομόνωση και θερμομόνωση. Στο 4green.gr θα βρεις τα πάντα με απλά παραδείγματα και πολλά tips.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσεις τις διαφορές ανάμεσα σε υγρομόνωση και θερμομόνωση. Στο 4green.gr θα βρεις τα πάντα με απλά παραδείγματα και πολλά tips.

Υγρομόνωση Vs Θερμομόνωση! Ξέρεις τις διαφορές;

24.619 επισκέψεις στο άρθρο

Είναι αλήθεια ό,τι μερικές φορές δεν είναι ευδιάκριτο το αν το σπίτι ή ο επαγγελματικός σου χώρος χρειάζονται τη λύση της θερμομόνωσης ή της υγρομόνωσης.

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.

Το βασικό για να ξέρεις τι από τα δύο χρειάζεσαι, ώστε να ξέρεις πόσα χρήματα θα πρέπει να επενδύσεις, αλλά και για να κάνεις σωστή και αποτελεσματική δουλειά, είναι να γνωρίζεις αν αντιμετωπίζεις προβλήματα υγρασίας ή απώλεια της σωστής θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό που θα χρειαστείς, προκειμένου να λάβεις τη σωστή απόφαση!

Kοινοποίησε το »


Υγρομόνωση ή θερμομόνωση;

Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσεις αυτές τις δύο έννοιες. Η υγρομόνωση (αλλιώς στεγανοποίηση)  ενδείκνυται και προτείνεται σε περιπτώσεις σπιτιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγρασίας. Από την άλλη πλευρά, όταν υπάρχει απαίτηση για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, χωρίς απώλειες, τότε προτείνεται η θερμομόνωση.

Ο ρόλος των υδρατμών στην εμφάνιση υγρασίας!

Η κλασική περίπτωση του φαινομένου της υγροποίησης (υδρατμών), είναι ένα καλό παράδειγμα για να μη μπερδευτείς με τη λύση της υγρομόνωσης. Οι υψηλές θερμοκρασίες ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού οδηγούν σε συσσώρευση  υδρατμών στο ταβάνι και έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη υγρασίας.

Επομένως, άμεσα γίνεται αντιληπτό ό,τι δεν φταίνε τα νερά της ταράτσας, αλλά η θερμοκρασία. Τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται θερμομόνωση και όχι υγρομόνωση!

Τα δύο σημάδια που δείχνουν υγρομόνωση!

Αν παρατηρήσεις κίτρινα σημάδια υγρασίας στο ταβάνι, τότε το σπίτι σου χρειάζετι υγρομόνωση. Το ίδιο ακριβώς χρειάζεσαι αν ρίξεις αρκετό νερό στην ταράτσα ή αν βρέξει για πολλές ώρες και παρατηρήσεις ό,τι μετά από λίγο το ταβάνι αρχίσει να στάζει.

Που εφαρμόζεται η υγρομόνωση!

Συνήθως οι στεγανοποιήσεις γίνονται σε χώρους όπου η υγρασία και η μούχλα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ  παράλληλα παρουσιάζουν πολλή ζέστη το καλοκαίρι και αντίστοιχα πολύ κρύο το χειμώνα.

Η στεγανοποίηση μπορεί να γίνει τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όπως δωμάτια και υπόγεια όσο και σε εξωτερικούς όπως ταράτσες, εξώστες, μπαλκόνια, πισίνες, μεταλλικές στέγες και στέγαστρα ή αυλές. Στους εσωτερικούς χώρους συνήθως το πρόβλημα ξεκινά από τα επιφανειακά νερά που εμφανίζονται μέσα από τα δομικά υλικά και διεισδύουν από τα τοιχία.
 
Όροι και υλικά που θα ακούσεις για την υγρομόνωση
 
- Ασφαλτόπανα: Μια αρκετά οικονομική λύση.
- Επαλειφόμενα στεγανοποιητικά υλικά: Εύκολα στην εφαρμογή τους, αλλά με σχετικά μικρή διάρκεια ζωής.
- Χυτές μεμβράνες πολυουρεθάνης: Με υψηλή ανθεκτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.
- Μεμβράνες PVC, TPO, EPDM:  Για μεγάλη διάρκεια ζωής
- Τσιμεντοειδή: Μία καλή λύση για στεγάνωση δωμάτων που πρόκειται να καλυφθούν με πλακίδια.

Παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος της υγρομόνωσης!
  • Ο τύπος υγρομόνωσης που θα επιλέξεις.
  • Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας.
  • Η ποιότητα του υποστρώματος και ο βαθμός προετοιμασίας που χρειάζεται.
  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Συμπέρασμα

Τώρα πλέον ξέρεις πότε ακριβώς πρέπει να κάνεις θερμομόνωση και πότε υγρομόνωση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται μερικές φορές.

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 

 
 

Kοινοποίησε το »

MAPEI HELLAS S.A.