Χρώματα νέας τεχνολογίας για μόνωση!

Χρώματα νέας τεχνολογίας για μόνωση!

  • Χρώματα νέας τεχνολογίας για μόνωση!
  • Χρώματα νέας τεχνολογίας για μόνωση!

Χρώματα νέας τεχνολογίας για μόνωση!

6.829 επισκέψεις στο άρθρο

Τα χρώματα νέας τεχνολογίας έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες, αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, αντέχουν σε βάθος χρόνου και αποτρέπουν την εκδήλωση υγρασίας!

VECHRO

Σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας και τη μεγαλύτερη βαρύτητα που δίνουμε ως κοινωνία στο ευ ζην, τα χρώματα μπορούν να ξεφύγουν από τον ρόλο τους ως υλικά για αισθητική ή τεχνική αναβάθμιση των επιφανειών σε ένα κτίριο. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »

Πατενταρισμένες τεχνολογίες και καινοτομίες έχουν δημιουργήσει πλέον τα νέας γενιάς χρώματα, που μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητα, την άνεση και την ποιότητα ζωής μας μέσα στα κτίρια.
  • Τα θερμομονωτικά  χρώματα είναι μια πρακτική λύση για να μειώσουμε την ενέργεια που σπαταλάμε κυρίως για την ψύξη του χώρου μας το καλοκαίρι
Τα θερμομονωτικά ή ενεργειακά χρώματα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μόνωση, δυσκολεύοντας την είσοδο και την έξοδο της θερμότητας από και προς το εσωτερικό του κτιρίου.
Είναι μια εύκολη και πρακτική λύση για να μειώσουμε κατά πολύ την ενέργεια που σπαταλάμε κυρίως για την ψύξη του χώρου μας το καλοκαίρι. Είναι βασικό συστατικό για τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης.
  • Θα συναντήσετε στο εμπόριο νανοχρώματα με μικροσωματίδια που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία
Τα μικροσωματίδια των νανοχρωμάτων έχουν την ικανότητα να αντανακλούν πάνω από το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στα πάρα πολλά μικρά σωματίδια και αντανακλώνται.
Προσδίδουν έτσι, θερμομονωτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι.
Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσφέρουν μείωση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 2 με 4 βαθμούς το καλοκαίρι, και λειτουργούν ως συμπλήρωμα για υγρομόνωση. Ειδικά σε περιπτώσεις παλαιότερων κτισμάτων που δεν έχουν την κατάλληλη μόνωση, τα εν λόγω χρώματα είναι μια οικονομική και αποτελεσματική λύση.
  • Με τα νέα ενεργειακά χρώματα έχεις προστασία και από τη υγρασία
Διατηρούν τις ιδιότητες τους από -20 βαθμούς Κελσίου έως 80. Εφαρμόζονται σε κάθε είδους νέα ή παλαιά επιφάνεια. Δημιουργούν μία αδιάβροχη και ελαστική μεμβράνη, εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες. Καλύπτουν λοιπόν, τέλεια τις μικρορωγμές στις επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων προσφέροντας έτσι εξαιρετική στεγάνωση από την υγρασία.
  • Υπάρχουν οικολογικά χρώματα τα οποία αντέχουν σε φθορές και έχουν μεγάλη απόδοση, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον
Τα οικολογικά χρώματα είναι «φιλικά» προς τον καταναλωτή, ανταποκρίνονται όμως και στις ανάγκες του περιβάλλοντος, μειώνοντας αισθητά την επιβάρυνσή του, ενώ δεν υστερούν καθόλου σε απόδοση και αντοχές.
 Παρουσιάζουν πολύ μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τα απλά χρώματα, ενώ εξασφαλίζουν υψηλή κάλυψη ανά μονάδα επιφανείας, μεγάλη απόδοση στη χρήση τους και σημαντική αντοχή σε φθορές.
Ένα χρώμα, για να θεωρηθεί οικολογικό θα πρέπει να ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλη την διάρκεια ζωής του, από τη διαδικασία παραγωγής μέχρι τη χρήση και εφαρμογή του, αλλά και την τελική επαφή του με το περιβάλλον. 
 
Εσύ γνώριζες για τα χρώματα νέας τεχνολογίας;
Μήπως έχεις ήδη βάψει με αυτά;