Ρεύμα στην Επιχείρηση: Τα 5 φθηνότερα τιμολόγια του μήνα

Ρεύμα στην Επιχείρηση: Τα 5 φθηνότερα τιμολόγια του μήνα

49.784 επισκέψεις στο άρθρο (23/01/2024)
Σχολιάστε

- Πράσινα είναι τα 4 φθηνότερα τιμολόγια του μήνα για το επαγγελματικό ρεύμα, μόλις ένα μπλε στο top 5
- Η VOLTERRAκαι η VOLTON μοιράζονται την πρώτη θέση για το φθηνότερο επαγγελματικό τιμολόγιο ρεύματος (0,144 ευρώ την κιλοβατώρα)
- Χρειάζεται προσοχή στους «κράχτες» των εκπτώσεων

Πράσινα είναι τα 4 φθηνότερα τιμολόγια του μήνα για το επαγγελματικό ρεύμα, μόλις ένα μπλε στο top 5

Με την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των πράσινων και μπλε τιμολογίων (αλλά και τις πρώτες ανακοινώσεις για τα κίτρινα τιμολόγια), το τοπίο της αγοράς για τον πρώτο μήνα του χρόνου διαμορφώνεται με τα πράσινα τιμολόγια των παρόχων να αποτελούν την φθηνότερη επιλογή (τόσο για το οικιακό όσο και) για το «επαγγελματικό» ρεύμα. Ο καταναλωτής δύναται να επιλέξει κατηγορία τιμολογίου (Οικιακό, Επαγγελματικό), καθώς και τον μήνακατανάλωσης. Οι τιμές που «παίζουν» στα επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος ξεκινούν από 14,4 σεντς (το πιο φθηνό) μέχρι και 36 σεντς (το πιο ακριβό).
 

TOP 5  | Τιμών ΙΑΝ BUSINESS ΤΙΜΗ  kWh ΠΑΓΙΟ  
ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ (ευρώ/μήνα)
VOLTERRA Ειδικό Τιμολόγιο 0,144 € 5
VOLTON  Ειδικό Τιμολόγιο 0,144 € 5
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛ. ΕΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ειδικό 1 0,148 € 5
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛ. ΕΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ειδικό-ΦΟΠ 0,148 € 5
ΕΛΙΝΟΙΛ  Power on! Blue Bussiness 0,149 € 5
4 Πράσινα και 1 Μπλέ στα φθηνότερα του μήνα στα προγράμματα για επιχειρήσεις και Ρεύμα

Η VOLTERRA και η VOLTON μοιράζονται την πρώτη θέση για το φθηνότερο επαγγελματικό τιμολόγιο ρεύματος (0,144 ευρώ την κιλοβατώρα)

Την πεντάδα των πιο φθηνών τιμολογίων (σε σύγκριση όλων των προτάσεων της αγοράς σε «πράσινα» και «μπλέ» τιμολόγια) απαρτίζουν 4 τιμολόγια πράσινου χρώματος και μόλις ένα μπλέ χρώματος. Πιο συγκεκριμένα το φθηνότερο επαγγελματικό τιμολόγιο είναι το πράσινο της Volterra (Ειδικό Τιμολόγιο) και της Volton (Ειδικό Τιμολόγιο)με 14,4 σεντς, που μοιράζονται την πρώτη θέση, ενώ  στη τρίτηκαι τέταρτη θέση ακολουθούν τα πράσινα τιμολόγια της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, το «Ειδικό 1» και το «Ειδικό-ΦΟΠ»στα 14,8 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Το top 5 των πιο φθηνών επαγγελματικών τιμολογίων για τον Ιανουάριο συμπληρώνειτο μπλε τιμολόγιο της ΕΛΙΝΟΙΛ (Power on! BlueBussiness) με 14,9 σεντς ανά κιλοβατώρα.Υπενθυμίζουμε πως η τιμή των πράσινων τιμολογίων ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα και παραμένει σταθερή για τον συγκεκριμένο μήνα (π.χ.για τον Ιανουάριο), ενώ τα μπλε τιμολόγια έχουν σταθερή τιμή συνήθως για έναν χρόνο χωρίς αναπροσαρμογή κατά τη διάρκεια του συμβολαίου.
Η Volton,που αυτόν τον μήνα έχει την φθηνότερη χρέωση kWh, είναι από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που συνδυάζουν τα τιμολόγιά τους με επιπλέον προσφορές για να τα κάνουν ανταγωνιστικότερα και πιο ελκυστικά στον καταναλωτή. Εν προκειμένω, το πράσινο επαγγελματικό τιμολόγιο της Volton παρέχει δωρεάν το ρεύμα και το πάγιο του πρώτου μήνα του συμβολαίου (έως 1000κιλοβατώρες), ενώ δίνει και προνόμια σε υπηρεσίες υγείας.

Χρειάζεται προσοχή στους «κράχτες» των εκπτώσεων

Οι καταναλωτές, είτε ενδιαφέρονται για την οικία είτε για την επιχείρησή τους (ακόμη και αν επιλέξουν κάποιο από τα φθηνά πράσινα τιμολόγια), θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς οι τιμές, οι οποίες έχουν καθοριστεί από τον εκάστοτε πάροχο, εμπεριέχουν εκπτώσεις υπό προϋποθέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μεγάλο μέρος αυτών των εκπτώσεων εξαρτώνται από προϋποθέσεις όπως η έγκαιρη πληρωμή ή η εξόφληση του λογαριασμού με πάγια εντολή. Με λίγα λόγια, εάν κάποιος αμελήσει να πληρώσει τον λογαριασμό στην ώρα του μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό έως και 50% ακριβότερο. Τέτοιες περιπτώσεις τιμολογίων είναι και τα πράσινα επαγγελματικά τιμολόγια της Volterraκαι της Volton, που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των φθηνότερων επαγγελματικών προγραμμάτων για τον Ιανουάριο ακριβώς διότι έχουν χαμηλή τιμή λόγω έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές.


Συνολικά οι 4 από τους 11 παρόχους διαθέτουν απευθείας την τελική τιμή τους, ενώ 7 από τους 11 διαθέτουν τελική τιμή έπειτα από  εκπτώσεις που έχουν κάνει ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική.


Επιπλέον, όσοι επιλέξουν τα πράσινα τιμολόγια δεν θα πρέπει να επαναπαυτούν καθώς είναι πολύ πιθανό τον επόμενο μήνα (π.χ. Φεβρουάριο) οι τιμές αυτές να μεταβληθούν σημαντικά.Σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής ενδεχομένως να θέλει να αλλάξει πάροχο και να πάει σε κάποιον που προσφέρει καλύτερη τιμή ανά κιλοβατώρα για την επιχείρησή του.

Υπενθυμίζουμε πως στα πράσινα τιμολόγια δεν υπάρχει ποινή πρόωρης αποχώρησης (μπορείς να φύγεις και να πας σε άλλο πάροχοόποτε θες). Αντιθέτως, όσον αφορά τα μπλε τιμολόγια αν ο καταναλωτής θελήσει να το διακόψει, πριν την λήξη του, θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό ως «penalty» αποχώρησης.Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο όσο νωρίτερα επιλέξεις να εγκαταλείψεις το σταθερό τιμολόγιο, δηλαδή διαμορφώνεται ανάλογα με τον μήνα του συμβολαίου, αλλά διαφέρει από πάροχο σε πάροχο. Ωστόσο το βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τιμολογίου είναι ότι ο λογαριασμός της επιχείρησής σας θα είναι σταθερός και προβλέψιμος, καθώς η τιμή δεν επηρεάζεται από την χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνέχεια του άρθρου >>>