Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλο όφελος στη τσέπη μας σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλο όφελος στη τσέπη μας σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Γλιτώνεις λεφτά για όλο το χρόνο!

38.544 επισκέψεις στο άρθρο

Σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, μία μεσογειακή χώρα δηλαδή, όπου η ηλιοφάνεια υπάρχει σχεδόν όλο το χρόνο, η επένδυση στην αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα κρίνεται ως απαραίτητη, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας και να δούμε μεγάλο όφελος και στη τσέπη μας.

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε δει μαζί κάποια πράγματα, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε όταν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα (διάβασε περισσότερα εδώ). Πάμε όμως να δούμε μαζί το γιατί η επένδυση στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα κάνει καλό στη τσέπη μας και μάλιστα όλο το χρόνο.

Kοινοποίησε το »


Ζεις στην Ελλάδα και δεν έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα;

Πολύ απλά δεν γίνεται ή ακριβέστερα, δεν πρέπει να γίνεται. Το καταλαβαίνεις αν έχεις ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, οι πολίτες των οποίων κάνουν πάρτι και ξεχύνονται μαζικά στους δρόμους και τα πάρκα για να τους δει λιγάκι ο ήλιος. Πέρα από αυτά, θα πούμε ό,τι η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί τη πλέον καθαρή και αποδοτική μορφή ανανεώσιμης ενέργειας.

Το ποσοστό της ηλιακής θερμικής ενέργειας που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ξεπερνάει το 80%! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής βιομηχανίας στο κλάδο αυτό που έχει οδηγήσει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα της, καθιστά τη χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας ως τη πλέον οικονομική και συμφέρουσα.

Το χειμώνα βοηθά και στη θέρμανση του σπιτιού!


Καθώς το φθινόπωρο προχωρά και ο χειμώνας πλησιάζει, φυσιολογικό είναι να σκεφτόμαστε το πώς θα θερμάνουμε αποτελεσματικά και βέβαια οικονομικά το χώρο μας. Τα ηλιακά συστήματα μπορούν να βοηθήσουν στο νερό χρήσης και στη θέρμανση των χώρων. 

Για το ζεστό νερό χρήσης τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων ξοδεύει κάθε ημέρα περίπου 200 λίτρα ζεστού νερού δηλ. 73 κυβικά μέτρα τον χρόνο (Είναι περίπου τέσσερα βυτία). Για να ζεσταθούν αυτά τα 73 κυβικά μέτρα χρειάζονται 450 – 500 ευρώ!

Το ποσό αυτό δεν τραβάει τη προσοχή σου επειδή είναι «κρυμμένο» μέσα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και συνηθίζεις να μη δίνεις σημασία. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά μπαίνει μέσα στη συνολική κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και καταβάλλεται τμηματικά μέσα σε ολόκληρο τον χρόνο. Καταβάλλεται όμως…

Υπάρχουν ηλιακοί που βοηθούν και στη ψύξη!

Oι εφαρμογές ηλιακών θερμικών συστημάτων μπορούν να αναφέρονται και στη ψύξη χώρων. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι ίδια με αυτή των συστημάτων ψύξης με νερό. Το νερό ψύχεται σε έναν ψύκτη τύπου απορρόφησης ή προσρόφησης. Οι ψύκτες αυτοί για να λειτουργήσουν απαιτούν θερμότητα που παρέχεται εδώ από τους ηλιακούς συλλέκτες, ενώ οι συμβατικοί ψύκτες απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια.

Πληρώνεις μία φορά και κάνεις απόσβεση σε 3 χρόνια!

Ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας, μαζί με την εγκατάσταση του, κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ. Μπορεί δε άνετα με το ζεστό νερό που παράγει να εξοικονομήσει περίπου 370 - 450 ευρώ.

Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ό,τι σε τρία χρόνια παίρνεις τα χρήματά σου πίσω και για άλλα δέκα περίπου χρόνια έχεις δωρεάν ζεστό νερό!

Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να πούμε άλλα για το τι μπορεί να σου προσφέρει η επένδυση σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Το μόνο που μένει είναι η επιλογή. Ποιον θα επιλέξεις;

Kοινοποίησε το »

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS