Ηλιακός για δωρεάν ζεστό νερό & θέρμανση όταν χρειάζεται!

Ηλιακός για δωρεάν ζεστό νερό & θέρμανση όταν χρειάζεται!

  • Ηλιακός για δωρεάν ζεστό νερό & θέρμανση όταν χρειάζεται!
  • Ηλιακός για δωρεάν ζεστό νερό & θέρμανση όταν χρειάζεται!

Ηλιακός για δωρεάν ζεστό νερό & θέρμανση όταν χρειάζεται!

29.779 επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2023)

Οι θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης μπορούν να εξασφαλίσουν ζεστό νερό και καλοριφέρ εντελώς δωρεάν! Σας συμφέρει! Πάρτε τώρα την επιδότηση και βάλτε ηλιακό θερμοσίφωνα!

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY

Φανταστείτε να έχετε ζεστό νερό όλο το χρόνο και θέρμανση το χειμώνα που κρυώνετε. Εκμεταλλευτείτε το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα»! Με την επιδότηση που θα πάρετε, θα αντικαταστήσετε τον συμβατικό θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό! Μάθετε περισσότερα 
Η αντικατάσταση των συστημάτων ζεστού νερού χρήσης είναι το επίκεντρο του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα» και  χρηματοδοτείται μερικώς. 

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »

Υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες που δίνουν δωρεάν νερό και θέρμανση
Κατηγορίες ηλιακού θερμοσίφωνα
Οι βασικές διακρίσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι στις υποκατηγορίες Διπλής και Τριπλής ενέργειας και Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος.
- Διπλής ενέργειας
Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών, αυτών δηλαδή του ηλίου και του ρεύματος.
- Τριπλής ενέργειας
Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλιακό θερμοσίφωνα… επόμενης γενιάς, ο οποίος πέραν της λειτουργίας του μέσω του ήλιο και μέσω ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει σε κάποιο σπίτι.

Η διάκριση σε Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος, γίνεται βάσει του θερμαινόμενου μέσου που χρησιμοποιούν, ως εξής:
στους κλειστού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας-σερπαντίνας, με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα, το οποίο και θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους.
στους ανοικτού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται απευθείας, με το ίδιο το νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο. 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, όμως οι θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος είναι οι προτιμητέοι διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, ενισχύει την προστασία των ηλιακών συλλεκτών. Επιπλέον, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής ακόμη και κατά 50%, ενώ επιτυγχάνει και τον μέγιστο βαθμό απόδοσης.
  • Επενδύοντας στην ηλιοθερμία εξοικονομείτε χρήματα από την πρώτη μέρα!
Το κόστος εγκατάστασης ενός ηλιοθερμικού συστήματος κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης αλλά και το ποσοστό που θέλει κάποιος να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι ότι, το μέγεθός του (και κατά συνέπεια το κόστος του) μπορεί να είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του χρήστη και να μεταβάλλεται εύκολα. Για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί ένα σύστημα που να αναλαμβάνει κατά 30% το φορτίο της θέρμανσης, και μετά από ένα χρόνο να επεκταθεί με την τοποθέτηση επιπλέον ηλιακών συλλεκτών έτσι ώστε να καλύπτει το 60% της θέρμανσης.

Ειδικά για την περίπτωση εγκατάστασης ηλιοθερμικών σε νεοαναγειρόμενο κτήριο, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μεγαλύτερη, επειδή ένα ποσοστό της θερμικής ισχύος που χρειάζεται, το αναλαμβάνει το ηλιοθερμικό σύστημα και το μέγεθος του συμβατικού εξοπλισμού (λέβητας και καυστήρας) που απαιτείται να εγκατασταθεί είναι μικρότερο. Ένα μέρος δηλαδή των χρημάτων που επενδύονται για την ηλιοθερμία, εξοικονομούνται από την πρώτη μέρα, κατά την αγορά του βασικού εξοπλισμού.  
  •  Μεγάλη η πληθώρα επιλογών στους ηλιακούς
Με δεδομένο ότι προσφέρει ιδιαίτερη οικονομία και ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μία απόλυτα ορθή επιλογή για μια κατοικία ώστε να αποκτήσει αυτή, εύκολα και απλά, ζεστό νερό χρήσης. Σήμερα, στην αγορά κυκλοφορούν μία σειρά από ηλιακοί θερμοσίφωνες, με πλήθος διαφορετικών επιλογών και χαρακτηριστικών, αλλά και με διαφορετικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από περίπου 450 ευρώ και φθάνουν να ξεπερνούν ακόμη και τα 2.000 ευρώ. Οι βασικοί λόγοι αυτής της διακύμανσης, είναι η απόδοση, η χωρητικότητα και η διάρκεια ζωής του κάθε ηλιακού θερμοσίφωνα. Καλό θα είναι όμως, κάθε καταναλωτής που σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά ενός ηλιακού να γνωρίζει και κάποια επιμέρους στοιχεία τα οποία και παίζουν το δικό τους ρόλο στην επιλογή κατάλληλου προϊόντος.

Εσείς ποιον ηλιακό επιλέγετε;
Πόσο συμφέρουσα επιλογή σας φαίνεται ο 3πλός θερμοσίφωνας;

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS