Έτσι διαμορφώθηκαν οι τιμές των κίτρινων τιμολογίων ρεύματος

Έτσι διαμορφώθηκαν οι τιμές των κίτρινων τιμολογίων ρεύματος

38.209 επισκέψεις στο άρθρο (11/04/2024)
Σχολιάστε

- Σταθερά χαμηλά κυμαίνονται τα κίτρινα τιμολόγια για ρεύμα σε σπίτι και επιχείρηση
- Η ELPEDISON διαθέτει το φθηνότερο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο
- Η PROTERGIA είναι η μόνη που έχει ανακοινώσει τιμές για τα κίτρινα επαγγελματικά τιμολόγια
- Τα κίτρινα τιμολόγια είναι ένα (λελογισμένο) ρίσκο που αξίζει να πάρεις

Μπαίνοντας στον Απρίλιο ανακοινώθηκε το πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές των παρόχων για τα κίτρινα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια, αν και δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα όλοι οι πάροχοι τις τιμές για τα κίτρινα προγράμματά τους. Υπενθυμίζουμε πως το Κίτρινο Τιμολόγιο (κυμαινόμενο) έχει μεταβαλλόμενη τιμή χρέωσης κιλοβατώρας και η τιμή διαμορφώνεται με βάση το πραγματικό κόστος χονδρικής κατά την περίοδο κατανάλωσης, για αυτό το λόγο η τιμή ανακοινώνεται συνήθως στο τέλος του μήνα και όχι στην αρχή (όπως συμβαίνει με τα πράσινα  και τα μπλε τιμολόγια). 

Η ELPEDISON διαθέτει το φθηνότερο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη ΡΑΕ, μόνο δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει επίσημα τις τιμές των κίτρινων οικιακών τιμολογίων για το πώς αυτές διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο κατανάλωσης του Μαρτίου για τα προγράμματα των κίτρινων οικιακών τιμολογίων τους. Αυτές είναι η ELPEDISON και η PROTERGIA που παρέχουν συνολικά 5 κίτρινα προγράμματα για ρεύμα στο σπίτι. Η ELPEDISON φαίνεται να διαθέτει το φθηνότερο πρόγραμμα της κατηγορίας, το «Smart Up» με τιμή στα 0,085 ευρώ/κιλοβατώρα και 4 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Μάλιστα η εταιρεία υπόσχεται ότι θα διατηρήσει την ίδια τιμή τόσο για τον Απρίλιο, όσο και για τον Μάιο, ενώ ως κίτρινο τιμολόγιο δεν έχει ούτε ρήτρα αποχώρησης. Στη δεύτερη θέση των φθηνότερων κίτρινων οικιακών τιμολογίων του μήνα είναι το πρόγραμμα «Value Simple» της PROTERGIA με τιμή 0,099 ευρώ/κιλοβατώρα και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Στην τρίτη θέση σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το «Value Fair» της PROTERGIA με τιμή 0,100 ευρώ/κιλοβατώρα και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Την πεντάδα των κίτρινων οικιακών τιμολογίων, που έχουν ανακοινωθεί οι τιμές τους, συμπληρώνουν τα προγράμματα της PROTERGIA «Plus» και «Helios Value» με τιμή 0,131 ευρώ/κιλοβατώρα, αλλά με 1 ευρώ μηνιαίο πάγιο και μηδενικό πάγιο αντίστοιχα.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΙΜΗ  kWh ΠΑΓΙΟ (ευρώ/μήνα)
ELPEDISON - Smart Up 0,085 € 4 €
PROTERGIA - Value Simple 0,099 € 5 €
PROTERGIA - Value Fair 0,100 € 5 €
PROTERGIA - Plus  0,131 € 1 €
PROTERGIA - Helios Value 0,131 € 0 €

Η PROTERGIA είναι η μόνη που έχει ανακοινώσει τιμές για τα κίτρινα επαγγελματικά τιμολόγια


Όσον αφορά τα κίτρινα επαγγελματικά τιμολόγια βλέπουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, η  PROTERGIA είναι η μόνη που έχει ανακοινώσει τις τιμές των κίτρινων τιμολογίων της για ρεύμα στην επιχείρηση. Η εταιρεία παρέχει συνολικά 9 κίτρινα προγράμματα για ρεύμα στην επιχείρηση. Το φθηνότερο επαγγελματικό τιμολόγιο είναι το «Value Fair Επαγγελματικό 3» με τιμή 0,120 ευρώ/κιλοβατώρα, ενώ ακολουθεί το «Value Fair Επαγγελματικό 2» με τιμή 0,121 ευρώ/κιλοβατώρα και 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο αμφότερα. Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα τιμολόγια «Value Simple Επαγγελματικό 1, 2 & 3» με τιμή 0,122 ευρώ/κιλοβατώρα, αλλά και το «Value Fair Επαγγελματικό 1» με την ίδια τιμή και όλα έχουν 5 ευρώ μηνιαίο πάγιο. Τέλος, ακολουθούν τα τιμολόγια «Plus Επαγγελματικό 1, 2 &3» με τιμή 0,131 ευρώ/κιλοβατώρα και μόλις 1 ευρώ μηνιαίο πάγιο.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΜΗ  kWh ΠΑΓΙΟ (ευρώ/μήνα)
PROTERGIA - Value Fair Επαγγελματικό 3 0,120 € 5 €
PROTERGIA - Value Fair Επαγγελματικό 2 0,121 € 5 €
PROTERGIA - Value Simple Επαγγελματικό 1, 2 & 3 0,122 € 5 €
PROTERGIA - Value Fair Επαγγελματικό 1 0,122 € 5 €
PROTERGIA - Plus Επαγγελματικό 1, 2 &3 0,131 € 1 €
 

Συνέχεια του άρθρου >>>