Το εξωτερικό κέλυφος είναι μια πολύ οικονομική λύση για θερμομόνωση σε οποιοδήποτε κτίριο

Έβαλα κέλυφος.

21.594 επισκέψεις στο άρθρο

Ζώ στο 2ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας με την οικογένειά μου στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα έξοδα για την θέρμανση. Είχαμε κεντρική θέρμανση και πλήρωναμε περίπου 300 ευρώ το μήνα για να βάλουμε πετρέλαιο.

KNAUF
ΦΙΜΠΡΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Α.Ε.
Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι τις 3-4 ώρες που έκαιγε ο καυστήρας δεν ήταν αρκετές για να ζεσταθεί το σπίτι και μόλις έκλεινε έπεφτε πάλι η θερμοκρασία μέσα σε μισή ώρα.

Είναι δυνατόν να ξοδεύω τόσα λεφτά και να μην μπορώ να ζεσταθώ στο σπίτι μου;

Ήξερα πολύ καλά ότι οι παλιές πολυκατοικίες δεν έχουν μόνωση. Αυτό φαινόταν και στο ότι το σπίτι δεν μπορούσε να ζεσταθεί με τίποτα και στο ότι ακουγόντουσαν τα πάντα και από τους γείτονες και από το δρόμο. Τρομερή φασαρία!

Τί να κάνεις όμως;

Για να ζεσταθούμε μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούσαμε άλλα μέσα όπως ηλεκτρικό καλοριφέρ, αερόθερμα, τα οποία όμως είναι πολύ δαπανηρά με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τελικά τα διπλάσια το μήνα και στη ΔΕΗ.

Έβαλα Κέλυφος!

Τελικά έμαθα για το εξωτερικό κέλυφος. Δηλαδή:

Σκεπάζεις τους τοίχους του σπιτιού σου εξωτερικά με μία στρώση από θερμομονωτικά υλικά όπως ένας άνθρωπος όταν κρυώνει φορά ένα μπουφάν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκετά φτηνή ειδικά αν σκεφτούμε πόσα λεφτά μας έχει σώσει.

Η τιμή που μας δώσανε από την εταιρεία που συνεργαστήκαμε ήταν 20 ευρώ /m2 και τελικά για τους δύο εξωτερικούς τοίχους, ο ένας 5 μέτρα και ο άλλος 10, δώσαμε περίπου 900 ευρώ και για την εργασία και για τα υλικά.
 
 Μικρός τοίχος (3x5=15m2)    300 ευρώ   
 Μεγάλος τοίχος (3x10=30m2)       600 ευρώ


Από τότε χρησιμοποιούμε ελάχιστα επιπλέον συσκευές για να ζεσταθούμε και οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν έρθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα αφού οι 4 ώρες που ανοίγουν τα καλοριφέρ είναι υπερ αρκετές για να ζεσταθεί το σπίτι και να παραμείνει ζεστό για αρκετή ώρα αργότερα.

Βοήθησε και στην ηχορύπανση!

Ένα μεγάλο bonus μετά την αλλάγη είναι ότι πλέον κοιμόμαστε σαν άνθρωποι τα βράδια αφού το κέλυφος βοήθησε και στην ηχομόνωση και οι ώρες που είμαστε στο σπίτι περνάνε χωρίς φασαρία από την κίνηση του δρόμου.

Τελικά το κέλυφος βοήθησε και το καλοκαίρι που πέρασε, με τέτοιες θερμοκρασίες που είχαμε, αφού το air-condition μας δρόσιζε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να το βάζουμε στο full όλη τη μέρα. 
 

MAPEI HELLAS S.A.