Πώς σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από την σκουριά

Πώς σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από την σκουριά

  • Πώς σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από την σκουριά
  • Πώς σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από την σκουριά

Πώς σώζεις τον ηλιακό θερμοσίφωνα από την σκουριά

6.479 επισκέψεις στο άρθρο (27/05/2024)
Σχολιάστε

-Η ράβδος μαγνησίου προστατεύει τον ηλιακό από τη σκουριά
-Τοποθετείται στο εσωτερικό του boiler
-Χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια
-Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα

CALPAK Α.Ε.
ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας κάνει τη δουλειά του χειμώνα-καλοκαίρι εξασφαλίζοντας άφθονο ζεστό νερό με ασύγκριτη οικονομία, αλλά και σε βοηθά και στην οικονομική θέρμανση (τριπλής ενέργειας), αλλά όπως όλα τα πράγματα, έχει και αυτός ανάγκη από σωστή και πλήρη συντήρηση για να «ζήσει» πάρα πολλά χρόνια χωρίς βλάβες (άρα έξοδα που μπορείς να αποφύγεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Έτσι αντιμετωπίζεις το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης & σώζεις τον ηλιακό!
  • Η ράβδος μαγνησίου (ανόδιο) προστατεύει τον ηλιακό από τη διάβρωση (σκουριά)
  • Τοποθετείται στο εσωτερικό του θερμοδοχείου (στο γνωστό μας boiler)
  • Χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα (20-30 χρόνια)
Η ηλεκτρόλυση δημιουργεί στον ηλιακό διάβρωση, σκουριά, τρύπημα!

Στον ηλιακό θερμοσίφωνα παρουσιάζεται το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Τον διαβρώνει, με αποτέλεσμα την παρουσία διαρροών που οδηγεί –αν δεν το φροντίσεις- σε ανεπανόρθωτη ζημιά. Γιατί γίνεται αυτό; Πολύ απλά, χωρίς τεχνικούς όρους, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει λόγω της επαφής με το νερό, αλλά και λόγω της διαφορετικότητας των μετάλλων που αποτελούν τον ηλιακό, αλλά και το δίκτυο (χαλκός, αλουμίνιο και ατσάλι).

Η ράβδος μαγνησίου δίνει τη λύση, τι πρέπει να προσέξεις!

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηλεκτρόλυσης στον ηλιακό θερμοσίφωνα τοποθετείται στο εσωτερικό του θερμοδοχείου (στο γνωστό μας boiler) μία ράβδος. Η ράβδος αυτή (ανόδιο) είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο και η δουλειά της είναι να προστατεύει τον ηλιακό μας από την ηλεκτρόλυση (διάβρωση, σκουριά). Ουσιαστικά, για να το πούμε απλά, η ράβδος μαγνησίου θυσιάζεται και διαβρώνεται στη θέση των προστατευομένων μετάλλων του ηλιακού σου θερμοσίφωνα.

Η ράβδος μαγνησίου είναι ένα αναλώσιμο υλικό, φθείρεται και χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 2-3 χρόνια (ανάλογα τη χρήση και την σκληρότητα του νερού ανά περιοχή). Η αντικατάστασή της περιλαμβάνεται σε ένα πλήρες service συντήρησης.

Αν συντηρείς σωστά τον ηλιακό θερμοσίφωνα, τότε αυτός θα σε ανταμείψει και θα έχει διάρκεια ζωής  μεγαλύτερη από 20-30 χρόνια. Αν «ξεχνάς» να αλλάζεις τη ράβδο μαγνησίου, τότε ο ηλιακός σου δεν θα «ζήσει» για πολλά χρόνια -η διάρκεια ζωής μπορεί να μειωθεί στο μισό ή και λιγότερο- γιατί πολύ απλά θα σκουριάσει και θα τρυπήσει το θερμοδοχείο (boiler).

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS