ΔΩΡΕΑΝ επιδότηση για το σπίτι σου μέχρι 25.000 ευρώ!

20.546 επισκέψεις στο άρθρο

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον» επιτέλους ξεκίνησε!!! Πάρτε μέχρι 25.000 ευρώ και επισκευάστε το σπίτι σας δωρεάν!!! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το πρόγραμμα που σας αλλάζει το σπίτι με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!

REHAU
Tο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον» επιτέλους ξεκινά!!!

Το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον σας δίνει μέχρι 25.000 ευρώ για να επισκευάσετε το σπίτι σας! 
  • Οι τελευταίες εξελίξεις εδώ! 
Τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το "Εξοικονομώ Κατ` Οίκον ΙΙ", από τα 350 εκατ. ευρών στα 700 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, στόχος του διπλασιασμού των κονδυλίων είναι να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες, που πληρούν τα κριτήρια αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, τις τρεις πρώτες ημέρες εγγράφηκαν για να υποβάλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αύξησης των πόρων κατά 20%. Οριστικοποιήθηκαν ήδη 11.181 αιτήσεις, που αφορούν χρηματοδότηση 143,46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο `Αμεσης Ενίσχυσης και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ.

Στις τρεις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, καλύφθηκε το σύνολο του προϋπολογισμού, μετά και από την αύξησή του κατά 20%, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων.

Ενημερωτικά, μετά την απόφαση για τμηματική υποβολή των αιτήσεων ανά περιφέρεια, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι από τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ τη Δευτέρα 2 Απρίλιου θα ανοίξει για τις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Τα τεχνικά προβλήματα, όμως, ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκλείψει.


Τράπεζες που έχουν καταθέσει:
Δέκα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα κατέθεσαν φακέλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον, όπως ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ.

Οι τράπεζες που κατέθεσαν φακέλους είναι αναλυτικά οι:
1 ALPHA BANK
 2 ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 3 EUROBANK ERGASIAS ΑΕ
4 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
5 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
7 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
8 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
10 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Πρόβλεψη για όσους δεν έλαβαν τη χρηματοδότηση στο προηγούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον!
 
 Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κα` Οίκον ΙΙ»  είναι πλήρως ηλεκτρονικό και δεν παρεμβαίνει κανείς, ενώ τόνισε ότι από το προηγούμενο πρόγραμμα υπάρχουν 35.000 εκκρεμότητες.

Όπως είπε η κυβέρνηση κάλυψε τις 20.000 εκκρεμότητες με χρήματα που εξοικονόμησε από άλλες πηγές και πρόσθεσε πως σε αυτό το πρόγραμμα εφόσον καλυφθούν οι 40.000 θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν άλλοι πόροι προκειμένουν να καλυφθούν παραπάνω αιτήσεις.

  • Πόσους αφορά το πρόγραμμα; 
Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και αφορά τα σπίτια όλης της Ελλάδας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες. 
Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ!  (μία καλή «ένεση ρευστότητας» και για την αγορά της Εξοικονόμησης και της Πράσινης ενέργειας).
40.000 νοικοκυριά θα χρηματοδοτηθούν με 500 εκ. ευρώ και θα επισκευάσουν το σπίτι τους!

Τα χρήματα που δικαιούσαι! 
  • Για ατομικό εισόδημα 10.000 ως 15.000 και οικογενειακό ως 25.000 ευρώ η επιδότηση φτάνει το 50% με 5% αύξηση για κάθε παιδί και μέγιστο ποσοστό το 70%.
  • Για εισόδημα ατομικό από 15.000 ως 20.000 και οικογενειακό από 25.000 ως 30.000 ευρώ η επιδότηση είναι 40% και μαζί με τα τέκνα μπορεί να φτάσει ως το 50%.
  • Για εισόδημα 20.000 ως 25.000 και οικογενειακό από 30.000 ως 35.000 ευρώ η επιδότηση είναι 35% και μαζί με τα τέκνα ως 50%.
Ανεξαρτήτως του ποσοστού επιδότησης, το μέγιστο ποσό για το οποίο μπορείτε να πάρετε επιδότηση είναι 25.000 ευρώ. Δηλαδή ο προϋπολογισμός δαπανών από το πρόγραμμα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ με Φ.Π.Α. Αν το υπόλοιπο ποσό πέραν την επιδότησης είναι διαθέσιμο και δεν θέλετε να πάρετε τραπεζικό δάνειο, μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα καθώς ο τραπεζικός δανεισμός δεν είναι υποχρεωτικός. Έτσι, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν δικά τους κεφάλαια, ούτως ώστε, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση, να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών. Το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις τροποποιήσεις) , καλύπτεται πλήρως από το πρόγραμμα , μετά την επιτυχή υλοποίηση του.
 
 Αν θες να ενημερώνεσαι για τις τελευταίες εξελίξεις του «Εξοικονομώ Kατ` Οίκον» γράψου τώρα στο newsletter μας!!! Εγγραφή
 
 
  • Οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ είναι:
1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων & τοποθέτηση Ενεργειακών Τζαμιών!
Το ένα τρίτο που πληρώνεις για το σπίτι σου «ξεγλιστρά» από τα παλιά κουφώματα. Πάρε τα λεφτά και άλλαξέ τα!!!

2. Συστήματα σκίασης (παντζούρια, ρολά, τέντες κλπ)
Για να ξεμπερδέψεις από τον ενοχλητικό ήλιο και τη ζέστη του καλοκαιριού!

3. Θερμομόνωση στο εξωτερικό του κτιρίου συμπεριλαμβανομένης και της ταράτσας και της πιλοτής.
Μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέχρι και 70% θερμομονώνοντας σωστά το χώρο σας. Στις εργασίες περιλαμβάνονται και επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών κτλ.

4. Αναβάθμιση Θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να εξασφαλίσει το ζεστό νερό χρήσης αλλά και θέρμανση και ψύξη χώρων!
Στις επεμβάσεις συμπεριλαμβάνονται αντλίες θερμότητας, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
  • Καινοτομίες του φετινού προγράμματος συγκριτικά με το προηγούμενο που θα σε διευκολύνουν! 
Α. Όλα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά! Από την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την παρακολούθηση των εξελίξεων! 
Β. Αυξάνονται τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια με τα οποία δικαιούσαι επιχορήγηση, ενώ για κάθε παιδί έχεις bonus 5%! Το ποσοστό της επιδότησης φτάνει έως 70%. 
Γ. Ξέχνα τις τράπεζες! Φέτος δεν είναι απαραίτητο το δάνειο, ούτε η κατάθεση της αίτησης σε τράπεζα! 
 
  • Τα δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ` Οίκον είναι :
  1. Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο
  2. Δυο Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)
  3. Οικοδομική Αδεια του κτηρίου
  4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) ή λογαριασμός ΔΕΗ
  5. Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων
  6. Οικονομικές Προσφορών υποψηφίων αναδόχων προμηθευτών
  7. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
  8. Το τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος
  9. Το τελευταίο αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1)
  10. Αντίγραφο της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ