Αντλίες θερμότητας, πληρώνεις μια φορά και έγινες μάγκας!

65.944 επισκέψεις στο άρθρο

Πληρώνεις τα μισά σε σχέση με το πετρέλαιο. Οι αντλίες θερμότητας στοιχίζουν φτηνά, τις εγκαθιστάς εύκολα, δεν θέλουν πολύ χώρο και είναι high tech λύση για θέρμανση & κλιματισμό. Δες τώρα πόσο πλεονεκτούν συγκριτικά με άλλα μέσα!

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Ας πάρουμε για παράδειγμα μια κατοικία (ή ένα διαμέρισμα) 100τμ. Αν καίμε το καλοριφέρ 3-4 ώρες την ημέρα θέλουμε περίπου 1000 ευρώ το χρόνο για πετρέλαιο.
Με τα μισά λεφτά η αντλία θερμότητας ζεσταίνει το σπίτι 24 ώρες την ημέρα.
Αντί να γυρνάς λοιπόν σπίτι και να περιμένεις, μισή ώρα για να ζεσταθείς και να κρυώνεις κάθε πρωί, με την αντλία έχεις σταθερά 20 με 25 βαθμούς και πάντα ζεστό νερό.   
  • Δεν πιάνουν χώρο.
Σε αντίθεση με τον λέβητα/καυστήρα πετρελαίου που θέλει ολόκληρο δωμάτιο, μαζί με την δεξαμενή, την αντλία θερμότητας την βάζεις απλά στο μπαλκόνι σου.
 
  • Τις εγκαθιστάς πανεύκολα.
Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση, η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, αφού γίνεται με τις ίδιες σωληνώσεις που έχετε ήδη για το καλοριφέρ.
 
Αν έχετε κεντρική θέρμανση θα χρειαστούν λίγα παραπάνω έξοδα για την επιπλέον εγκατάσταση σωληνώσεων που θα χρειαστούν για να γίνει ανεξάρτητη η θέρμανσή σας.
 
Ζεσταίνει και το νερό συνδέοντας την αντλία με το ήδη υπάρχον boiler, αν δεν υπάρχει μπορείτε να βάλετε ένα καινούργιο. Σε κάθε περίπτωση έχετε πάντα ζεστό νερό στο σπίτι σας.
 
  • Δεν πληρώνεις για καύσιμα παρά μόνο το ρεύμα που θα καινέ.
Για να αγοράσεις πετρέλαιο πληρώνεις προκαταβολικά, ενώ με την αντλία θερμότητας πληρώνεις το ρεύμα που καίς, ένα μήνα μετά.
 
Πώς δουλεύουν;
Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν σε 4 απλά βήματα:
  1. Έχουμε σωληνώσεις με φρέον σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το οποίο συμπιέζουμε και ανεβαίνει η θερμοκρασία του.
  2. Το φρεόν στη συνέχεια έρχεται σε επαφή μέσω σωληνώσεων και ζεσταίνει το νερό που θα πάει στα καλοριφέρ. 
  3. Το φρέον πλέον με μειωμένη θερμοκρασία αλλά υψηλή πίεση, θα αποσυμπιεστεί μέχρι να φτάσει σε κανονική πίεση, οπότε η θερμοκρασία του πέφτει χαμηλότερα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος
  4. Ρίχνουμε κρύο εξωτερικό αέρα στο ακόμα πιο κρύο υγρό φρέον μας για να φτάσει την θερμοκρασία περιβάλλοντος όπως ήταν δηλαδή στο πρώτο βήμα
Με την επανάληψη αυτού του κύκλου η αντλία θερμότητας μπορεί να μας θερμαίνει με ελάχιστο λειτουργικό κόστος.


Εσύ σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις αντλία θερμότητας ή θα μείνεις στους παραδοσιακούς τρόπους κλιματισμού; 

    Kοινοποίησε το »

    ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
    ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)
    CLIMATISM