Σύγχρονα δομικά υλικά για χτίσιμο ή ανακαίνιση. «Έξυπνο» σπίτι από την αρχή, τέλος στις ενεργειακές «διαρροές» (αν είναι παλιό).

Σύγχρονα δομικά υλικά για χτίσιμο ή ανακαίνιση. «Έξυπνο» σπίτι από την αρχή, τέλος στις ενεργειακές «διαρροές» (αν είναι παλιό).

Σπίτι με σύγχρονα δομικά υλικά max εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων

2.282 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Εμπιστοσύνη σε σοβαρή εταιρεία με πλήρες επιτελείο εξειδικευμένων τεχνικών. Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων (ξέρεις τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν). Σαφές χρονοδιάγραμμα προόδου-ολοκλήρωσης του έργου. «Κλειστή τιμή» (ξέρεις από την αρχή).

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Επιλέγοντας δομικά υλικά νέας γενιάς και συνδυάζοντάς τα σωστά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα κτήριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (ΣΜΕΚ). Τα νέα κτήρια κατασκευάζονται με αυτό το κριτήριο ως προαπαιτούμενο. Μπορείς να λύσεις το πρόβλημα των ενεργειακών διαρροών και σε κτήριο παλαιότερης κατασκευής, ανακαινίζοντάς το.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Για να γίνουν όλα αυτά όμως με το αποτέλεσμα που εσύ επιθυμείς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ακολουθήσεις 10 βήματα για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
«Έξυπνο» σπίτι από την αρχή, τέλος στις ενεργειακές «διαρροές» (αν είναι παλιό)!
  • Εμπιστοσύνη σε σοβαρή εταιρεία με πλήρες επιτελείο εξειδικευμένων τεχνικών
  • Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων (ξέρεις τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν)
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα προόδου-ολοκλήρωσης του έργου
  • «Κλειστή τιμή» (ξέρεις από την αρχή)
Εμπιστοσύνη στους ειδικούς της αγοράς για σωστό αποτέλεσμα!

Το χτίσιμο ή η ανακαίνιση μίας οικοδομής είναι πολύ σοβαρό πράγμα, καθώς θα επενδύσουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο. Δεν μπορούμε όμως να τα ξέρουμε όλα για το πως θα φτιαχτεί το σπίτι των ονείρων μας. Για αυτό υπάρχουν οι ειδικοί του χώρου της οικοδομής (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τεχνικό συνεργείο κλπ).

Εκείνοι είναι αυτοί που θα πρέπει να επιλέξουν τα κατάλληλα δομικά υλικά για τη συγκράτηση της θερμότητας, τη θερμομόνωση, τη θερμοχωρητικότητα, την ηχομόνωση, την αντισεισμικότητα, τη πυροπροστασία, τον περιορισμό της ακτινοβολίας, κ.α. ανάλογα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε κτηρίου, έτσι ώστε να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας που είναι ένα μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας.

10 κανόνες της αγοράς που δεν σηκώνουν συζήτηση!
 

Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή, είτε για μία ριζική –εκ βάθρων- ανακαίνιση, υπάρχουν κάποιοι κανόνες της αγοράς που δεν σηκώνουν συζήτηση.

1. Να αποφεύγονται οι  περιστασιακοί «μάστορες» που «τα κάνουν όλα», αλλά χωρίς καμιά εγγύηση για το αποτέλεσμα.

2. Να απευθύνεσαι σε μία σοβαρή εταιρεία με πλήρες επιτελείο εξειδικευμένων τεχνικών (μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τεχνικό συνεργείο κλπ) και όλη τη γκάμα των εργασιών μιας σύγχρονης οικοδομής, παρέχοντας όλες τις σχετικές εγγυήσεις.

3. Εξασφάλιση ό,τι ΔΕΝ θα χρειαστεί να ασχοληθείς, είτε για να βρεις συνεργεία, είτε για να τα συντονίσεις και εγγύηση ότι θα παραλάβεις το έργο «με το κλειδί στο χέρι».

4. Να μην ξεγελαστείς με την ιδέα ότι «θα το κάνεις φτηνότερα» αν κάνεις κάποια πράγματα μόνος σου ή αν καταφύγεις στο μάστορα της γειτονιάς. Οι σοβαρές εταιρείες πετυχαίνουν αρκετά καλύτερες τιμές και στα συνεργεία και στα υλικά.

5. Να ζητήσεις Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων από την εταιρεία που θα επιλέξεις, η οποία θα περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

6. Να ζητήσεις συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγχεις τη πρόοδο των εργασιών από την πρώτη κιόλας ημέρα, μέχρι και την τελευταία. Να ζητήσεις οι πληρωμές σου να αφορούν σε παραγγελίες υλικών ή εκτελεσμένο έργο.

7. Να ζητήσεις από τον κατασκευαστή να επισκεφθεί προμηθευτές του, προκειμένου να επιλέξει εκ των προτέρων και να εξασφαλίσει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

8. Να διασφαλίσεις τη νομιμότητα των εργασιών. Ακόμα και στις περιπτώσεις εσωτερικών επεμβάσεων απαιτείται μια άδεια μικρής κλίμακας, η οποία εκδίδεται με απλή διαδικασία και μπορεί να την αναλάβει μια σοβαρή εταιρεία που διαθέτει την υποδομή και για αυτό.

9. Να ελέγξεις τη φερεγγυότητα της εταιρείας. Μπορείς να δεις το ιστορικό της και την εμπειρία της από άλλα έργα της. Μπορείς ακόμα να ζητήσεις από την ίδια την εταιρεία τηλέφωνα επικοινωνίας με πελάτες της, ώστε να μιλήσεις εσύ ο ίδιος μαζί τους.

10. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, να ζητήσεις «κλειστή τιμή», για να ξέρεις τι θα πληρώσεις από την αρχή.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.