Πράσινη ταράτσα: Θερμο-ηχομόνωση & οικονομία

Πράσινη ταράτσα: Θερμο-ηχομόνωση & οικονομία

14.526 επισκέψεις στο άρθρο

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, τα πράσινα δώματα δεν είναι αποκλειστικά για καφέ και πάρτι το καλοκαίρι. Με έναν ταρατσόκηπο ξοδεύουμε λιγότερα για θέρμανση και ψύξη. Επιπλέον, προστατεύουμε την πιο εκτεθειμένη επιφάνεια του κτιρίου, καθώς συγκρατεί το 90% της βροχής, ενώ «φιλτράρει» ήχους και ρύπους.

Τα πράσινα δώματα όχι μόνο δεν ευνοούν την υγρασία, αλλά βελτιώνουν το μικροκλίμα του κτιρίου, προσφέρουν θερμομόνωση και ηχομόνωση και κατά συνέπεια συμβάλλουν στην εξοικονό,ηση ενέργειας. Ειδικότερα, με έναν ταρατσόκηπο: 

    Kοινοποίησέ το »

  • Μειώνουμε αυτά που ξοδεύουμε για θέρμανση και ψύξη γιατί θερμομονώνουμε την ταράτσα και, πολύ σημαντικό, ζεσταίνουμε και ψύχουμε πιο γρήγορα το σπίτι. Τέλος στις θερμικές απώλειες! Προστατευόμαστε από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι και δεν χάνουμε την θερμότητα το χειμώνα.

  • Τα φυτά συγκρατούν έως και το 90% της βροχής οπότε ξεχνάμε τις πλημύρες στα μπαλκόνια. Οι ρίζες των φυτών, που βρίσκονται στο χώμα, ρουφούν το νερό της βροχής για να τραφούν. Έτσι συγκρατείται το νερό στο δώμα και δεν πλημμυρίζει το κτίριο.

  • Έχουμε ήρεμο ύπνο, γιατί οι κήποι στην ταράτσα μειώνουν και την ηχορύπανση. Στους κήπους της ταράτσας, ο συνδυασμός του χώματος, των φυτών και ενός στρώματος αέρα που υπάρχει μεταξύ τους, λειτουργεί σα φίλτρο που απομονώνει τον ήχο. 

  • Βγαίνοντας απλά στην ταράτσα του σπιτιού, απολαμβάνουμε μια γρήγορη ευχάριστη βόλτα, εισπνέοντας πολύτιμο οξυγόνο! Πάρτε βαθιά ανάσα! Το μικρό πάρκο στο δώμα εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με οξυγόνο και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα όσο φωτοσυνθέτουν.

Όποτε το θελήσετε, έχετε τη δυνατότητα να βγείτε μια βόλτα στον προσωπικό σας κήπο ακόμα και αν ζείτε στο κέντρο της Αθήνας. Καλέστε την παρέα σας ή απλά βγάλτε το σκύλο βόλτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβείτε τα σκαλιά για την ταράτσα.

  

Kοινοποίησέ το »