Πάρε κλιματιστικό νέας τεχνολογίας και καθάρισες!

3.140 επισκέψεις στο άρθρο

Έξυπνα κλιματιστικά με ανιχνευτή κίνησης δουλεύουν πολύ οικονομικότερα, έχουν φίλτρα και πολύ καλή απόδοση αφού μπορούν να φτάσουν να καίνε έως και τα μισά από τα συμβατικά.

INVENTOR
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)

Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Η αρχή έγινε με τα κλιματιστικά τύπου inverter τα οποία πλέον έχουν γίνει σχεδόν ο κανόνας παρά η εξαίρεση στην αγορά. Επιπλέον αυτών έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνολογίες με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση τα κατανάλωσης. 

Νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi που μπορεί αφενός μεν να μειώσει την κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς πλέον ο χρήστης θα το ανοίγει μόνο όταν είναι απαραίτητο, αφετέρου δε να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη από το προϊόν καθώς μπορεί να διαχειριστεί τη λειτουργία του συστήματος με απομακρυσμένο έλεγχο, ώστε, όταν για παράδειγμα φτάσει στο χώρο αυτό, να έχει την ενδεδειγμένη θερμοκρασία, αποφεύγοντας όμως τις σπατάλες.

Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη είναι αυτή των αισθητήρων. Οι αισθητήρες έχουν διπλή χρήση ελέγχοντας  αν στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι. 

Σε περίπτωση που κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα τότε μπαίνει σε λειτουργία ένα ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίθετα άμα στο χώρο υπάρχει κάποιος άνθρωπος τότε ρυθμίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού έτσι ώστε να μην στέλνει το ρεύμα κρύου/ζεστού αέρα πάνω στο χρήστη. 

Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η άνεση του χρήστη και κατά συνέπεια μειώνεται η επιθυμία του να αυξομειώνει συνεχώς την θερμοκρασία του κλιματιστικού και κατά συνέπεια να μειώνει τον συντελεστή απόδοσης του συστήματος.

Αντίστοιχα με την παραπάνω τεχνολογία λειτουργεί και το νυχτερινό πρόγραμμα, στο οποίο εξοικονομείται ενέργεια από την υπερβολική θέρμανση/ψύξη, αλλά επιπλέον οι χρήστες επωφελούνται και από τη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος αυτού.

Τέλος στην εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να βοηθήσουν και συσκευές που περιλαμβάνονται σε μερικά κλιματιστικά και καταγράφουν την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από το κλιματιστικό. 
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης γνωρίζει την ενέργεια που καταναλώνεται και τη συμπεριφορά του κλιματιστικού σε διάφορες συνθήκες και κατά συνέπεια, ευαισθητοποιείται και επιζητεί τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. 
  • Τα σύγχρονα κλιματιστικά βγάζουν κρύο αέρα με το που τα ανοίξεις!
Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις ένα τέταρτο για να ξεκινήσει να βγάζει κρύο αέρα. Όπως γινόταν ως τώρα με το παλιό σου κλιματιστικό. Τα έξυπνα κλιματιστικά είναι πολύ πιο γρήγορα, θα χρειαστούν 1 με 2 λεπτά στη χειρότερη (όταν έξω κάνει καύσωνα) για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους ενώ είναι εντελώς αθόρυβα.
  • Έχουν ανιχνευτή κίνησης και λειτουργούν μόνο όταν χρειάζεται
Έτσι κάνεις οικονομία αφού το κλιματιστικό σου δεν λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κανένας στον χώρο και ειδικά σε περίπτωση που το ξεχάσουμε ανοιχτό.
  • Έχουν και φίλτρα που απομακρύνουν την υγρασία
Οι νεώτερες τεχνολογίες φίλτρων μπορεί να περιλαμβάνουν τεχνολογίες για το αυτοκαθαρισμό τους, την συνδυασμένη απομάκρυνση οσμών με χρήση καταλυτών και μικροβιολογικών παραγόντων, όπως βακτήρια με χρήση αντιαλλεργικών φίλτρων. Επιπλέον ο αυτοκαθαρισμός και ιδιαίτερα η καταπολέμηση μικροβιολογικών παραγόντων στα κλιματιστικά μπορεί να γίνει σε μερικά μοντέλα με τη χρήση όζοντος.   
 
Επιπλέον, κάποιες κλιματιστικές μονάδες μπορεί να περιέχουν ιονιστές και συσκευές ρύθμισης της υγρασίας στο χώρο (αφυγραντήρες/υγραντήρες). Ο ιονιστής αποτελεί μια μετεξέλιξη των κλασσικών φίλτρων και αποτελούνται από φίλτρα προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας, στα οποία χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά πεδία που απελευθερώνουν θετικά και αρνητικά ιόντα στον αέρα τα οποία εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα συγκρατούνται οσμές αιωρούμενα σωματίδια και σκόνη. 
Σε κάθε περίπτωση για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των φίλτρων, επιβάλλεται ο καθαρισμός τους ανά τρίμηνο ή εξάμηνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 
 
Επιπλέον συστήνεται μια φορά ετησίως να γίνεται και συντήρηση του κλιματιστικού για λόγους υγιεινής και οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση μέχρι και 40%, επαναφορά της αρχικής απόδοσης του κλιματιστικού, αλλά αποφυγή ζημιών λόγω εκτεταμένης φθοράς.
 
Πως σου φαίνεται η ιδέα να έχεις ένα τέτοιο κλιματιστικό;
Θα το προτιμούσες αντί για ένα απλό κλασικό air condition;

Kοινοποίησε το »

ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.
ECOFER - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ