Για καφέ στην ταράτσα σου!

14.530 επισκέψεις στο άρθρο

Με τους ταρατσόκηπους όχι μόνο βγαίνεις βόλτα στην ταράτσα αλλά ξοδεύεις λιγότερα για θέρμανση και ψύξη. Προστατεύεις την πιο εκτεθειμένη επιφάνεια του κτιρίου σου! Συγκρατούν το 90% της βροχής, και κρατούν τους ήχους και τους ρύπους.

  • Βγαίνοντας απλά στην ταράτσα του σπιτιού σου θα απολαμβάνεις μια γρήγορη ευχάριστη βόλτα, εισπνέοντας πολύτιμο οξυγόνο!
Πάρε βαθιά ανάσα! Το μικρό σου πάρκο εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με οξυγόνο και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα όσο φωτοσυνθέτουν.
Όποτε το θελήσεις έχεις την δυνατότητα να βγεις μια βόλτα στο προσωπικό σου κήπο ακόμα και αν ζεις στο κέντρο της Αθήνας. Φώναξε την παρέα σου ή απλά βγάλε το σκύλο βόλτα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανέβεις τα σκαλιά για την ταράτσα.
  
  • Μειώνεις αυτά που ξοδεύεις για θέρμανση και ψύξη γιατί θερμομονώνεις την ταράτσα σου και, πολύ σημαντικό, ζεσταίνεις και ψύχεις πιο γρήγορα το σπίτι σου. Τέλος στις θερμικές απώλειες, μην πληρώνεις τζάμπα!
Προστατεύεσαι  από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία το Καλοκαίρι και δεν χάνεις την θερμότητα το Χειμώνα.
 
  • Τα φυτά σου θα συγκρατούν έως και το 90% της βροχής οπότε ξέχνα τις πλημύρες στα μπαλκόνια.
Οι ρίζες των φυτών σου, που βρίσκονται στο χώμα , ρουφάν το νερό της βροχής για να τραφούν. Έτσι συγκρατείται το νερό στο δώμα και δεν πλημυρίζει το κτίριο σου.
  • Πέσε για ύπνο ήσυχος γιατί οι κήποι στην ταράτσα μειώνουν και την ηχορύπανση.
Στους κήπους της ταράτσας, ο συνδυασμός του χώματος, των φυτών και ενός στρώματος αέρα που υπάρχει μεταξύ τους, λειτουργεί σα φίλτρο που απομονώνει τον ήχο.
 
Ενίσχυσε την διάρκεια ζωής του κτιρίου σου και επωφελήσου:
Διασκέδασέ το και γλίτωσε λεφτά!