Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021».

Το «Εξοικονομώ» κάνει το σπίτι «παθητικό» & δεν καις ούτε ευρώ!

23.359 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Θέλεις το σπίτι σου να έχει μονίμως σταθερή –στο επιθυμητό για εσένα επίπεδο- θερμοκρασία χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις για θέρμανση το χειμώνα ή ψύξη το καλοκαίρι;

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Το «παθητικό σπίτι» (passive house) είναι η λύση και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αν κάποιος θέλει έναν ορισμό για το τι είναι ένα «παθητικό σπίτι», μπορεί, όπως διαβάζουμε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, να δει ό,τι «το παθητικό κτίριο είναι ένα κτίριο στο οποίο η εσωτερική θερμική άνεση (ISO 7730) εξασφαλίζεται αποκλειστικά από προθέρμανση ή πρόψυξη της ποσότητας του νωπού αέρα, η οποία απαιτείται (DIN 1946) για την  σωστή εσωτερική ατμόσφαιρα, χωρίς τη χρήση επιπλέον ανακυκλοφορίας του αέρα». 

Το «παθητικό σπίτι», λύση στην ενεργειακή κρίση & χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»!
  • σταθερή θερμοκρασία 20 - 25 βαθμούς χωρίς θέρμανση-ψύξη
  • υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης (μέσα η ζέστη το χειμώνα, έξω το καλοκαίρι)
  • high tech σύστημα εξαερισμού για καθαρό αέρα & σταθερή θερμοκρασία
  • αλλάζεις φωτισμό, βάζεις λάμπες led & καις ελάχιστο ρεύμα
Αυτά τα σπίτια ξεκίνησαν να χτίζονται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια! Δεν πρόκειται για κάποιο brand (μάρκα). Είναι φιλοσοφία ζωής, σχετικά με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή η τάση έρχεται από τη δεκαετία του 1980! Πάμε να δούμε μαζί με πιο απλά λόγια περί τίνος πρόκειται;

Μπορώ  να έχω μηδενικά έξοδα για θέρμανση ή ψύξη; Ναι, μπορείς!

Η απάντηση είναι στο «παθητικό σπίτι». Ήρθε επιτέλους η εποχή που μπορείς να φτιάξεις έτσι το σπίτι σου ώστε να μην χρειάζεται επιπλέον έξοδα και εγκαταστάσεις (λέβητες-καυστήρες, κλιματιστικά) για να κρατιέται σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το σπίτι σου θα έχει σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμούς – 25 βαθμούς!

Το «παθητικό σπίτι» είναι φτιαγμένο με υλικά που δεν αφήνουν την υγρασία να  μπει στο εσωτερικό του και με τα θερμομονωτικά υλικά όποια και αν είναι η εξωτερική θερμοκρασία, η εσωτερική μένει σταθερή χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις έστω και ένα σεντ για θέρμανση ή ψύξη.

Ένα High Tech σύστημα εξαερισμού θα σου δίνει καθαρό αέρα και σταθερή θερμοκρασία!

Το μόνο που χρειάζεται το «παθητικό σπίτι» είναι ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο παίρνει τον εξωτερικό αέρα και τον φέρνει μέσα στο σπίτι. Έτσι ο αέρας ανανεώνεται και ταυτόχρονα σε δροσίζει το καλοκαίρι, αλλά και κρατάει σε υψηλά επίπεδα τη θερμοκρασία το χειμώνα, χωρίς να καίει όσο ρεύμα θα έκαιγε ένα σύστημα κλιματισμού.

Αλλάζεις και τις απλές σου λάμπες με led και καις ελάχιστα!

Με την ίδια χρηματοδότηση κάνεις και τη μετατροπή όλου του φωτισμού με λάμπες led. Οι λάμπες led καίνε 90% λιγότερο ρεύμα σε σχέση με της απλές και ζουν 50 φορές περισσότερο, δηλαδή ξεχνάς να τις αντικαταστήσεις.

Εκμεταλλεύσου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» που σε χρηματοδοτεί!

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» χρηματοδοτεί τη μετατροπή του σπιτιού σου σε «παθητικό σπίτι». Κάνοντας αυτές τις μετατροπές έχεις μια κατοικία που δεν σε χρεώνει σχεδόν τίποτα για να ζεσταθείς το χειμώνα ή να απολαμβάνεις δροσιά το καλοκαίρι, καθώς ξοδεύεις ελάχιστο ρεύμα για φωτισμό και ζεστό νερό.

Εσύ θα αναβάθμιζες  το σπίτι  σου σε «παθητικό»; Θέλεις να εκμεταλλευτείς τα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας; Ήξερες ό,τι όλα αυτά μπορεί να σου τα προσφέρει το νέο και ενισχυμένο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021»; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »