5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τη «ζημιά» στο κλιματιστικό σου. Δες πως μπορείς να δώσεις τη λύση.

5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τη «ζημιά» στο κλιματιστικό σου. Δες πως μπορείς να δώσεις τη λύση.

Γιατί αυτό το κλιματιστικό δεν θα δουλέψει ποτέ

 • 5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τη «ζημιά» στο κλιματιστικό σου. Δες πως μπορείς να δώσεις τη λύση.
 • Γιατί αυτό το κλιματιστικό δεν θα δουλέψει ποτέ

Γιατί αυτό το κλιματιστικό δεν θα δουλέψει ποτέ

3.439 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Έχουν «βουλώσει» τα φίλτρα & το στοιχείο πιάνει πάγο. Δεν έχει φρέον (απαιτούμενη ποσότητα) το κλιματιστικό. Λάθος τοποθέτηση σωλήνα αποχέτευσης (ευθεία ή ανηφορικά). Έχει «βουλώσει» η αποχέτευση ή έχει γεμίσει νερά ο κουβάς εξωτερικά.

INVENTOR
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)

Πολλές φορές έχει τύχει να δούμε ότι το κλιματιστικό μας βγάζει νερά μέσα στο σπίτι και ψάχνουμε να βρούμε το τι φταίει για να λύσουμε το πρόβλημα.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Όλα ξεκινούν από τη σωστή και πλήρη συντήρηση του κλιματιστικού, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αλλά και λειτουργία του χωρίς συχνές βλάβες. Κάποιες φορές όμως δεν φταίει η συντήρηση, αλλά λάθος τοποθέτηση του κλιματιστικού ή μερών του.

«Πλημμύρισε» το σπίτι από τα νερά του κλιματιστικού; Δες τι φταίει!
 • Έχουν «βουλώσει» τα φίλτρα & το στοιχείο πιάνει πάγο
 • Δεν έχει φρέον (απαιτούμενη ποσότητα) το κλιματιστικό
 • Λάθος τοποθέτηση σωλήνα αποχέτευσης (ευθεία ή ανηφορικά)
 • Έχει «βουλώσει» η αποχέτευση ή έχει γεμίσει νερά ο κουβάς εξωτερικά
Ο πιο συνηθισμένος λόγος που μπορεί το κλιματιστικό μας να βγάζει προβλήματα είναι η μη συντήρησή του. Δεν φταίει όμως μόνο αυτό. Ένα από τα προβλήματα-βλάβες είναι να βγάζει το A/C τα νερά μέσα στο σπίτι, να βλέπουμε δηλαδή σταγόνες ή και μεγαλύτερη ποσότητα νερού στο πάτωμα.

Δες εδώ πώς θα αποδίδει στο max το κλιματιστικό σου

5 πιθανοί λόγοι που κάνουν τη «ζημιά»!
 1. Ελέγχουμε τα φίλτρα του κλιματιστικού μας. Αν είναι «βουλωμένα», τότε δεν κυκλοφορεί σωστά ο αέρας και το στοιχείο πιάνει πάγο. Έτσι, όταν το κλιματιστικό σταματήσει να λειτουργεί, τότε ο πάγος αυτός λιώνει και αποβάλλεται με τη μορφή σταγόνων μέσα από το κλιματιστικό.
   
 2. Το κλιματιστικό μας μπορεί να μην έχει φρέον (την απαιτούμενη ποσότητα), με αποτέλεσμα το στοιχείο να πιάνει πάλι πάγο, ο οποίος όταν λιώσει πάλι αποβάλλεται και «πλημμυρίζει» ο τόπος.
   
 3. Αν κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του κλιματιστικού, ο σωλήνας της αποχέτευσης έχει τοποθετηθεί για οποιονδήποτε λόγο με ευθεία ή ανηφορική κλίση, τότε μας γυρνά το νερό μέσα. Η σωστή τοποθέτηση του σωλήνα αποχέτευσης είναι με κατηφορική κλίση.  
 4. Όταν έχουμε καιρό να χρησιμοποιήσουμε το κλιματιστικό υπάρχει περίπτωση να έχει φράξει η αποχέτευση και να εμποδίζεται η δίοδος του νερού, με αποτέλεσμα το νερό να επιστρέφει μέσα στο σπίτι
Τέλος, μπορεί να έχουμε τοποθετήσει στο μπαλκόνι στην έξοδο της αποχέτευσης έναν κουβά για να μαζεύει τα νερά, αλλά αυτός να έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα να τα επιστρέφει πάλι μέσα ή ακόμα και να έχει συστραφεί (διπλώσει) ο σωλήνας και να μην υπάρχει η σωστή (προς τα έξω) ροή των νερών.

ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.
ECOFER - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ