Καθάρισε τώρα το φωτοβολταϊκό σου σύστημα, αν θέλεις να μη χάνεις χρήματα, να μην έχεις μειωμένη απόδοση και να μην κινδυνεύεις από φθορές.

Καθάρισε τώρα το φωτοβολταϊκό σου σύστημα, αν θέλεις να μη χάνεις χρήματα, να μην έχεις μειωμένη απόδοση και να μην κινδυνεύεις από φθορές.

Καθάρισε τα φωτοβολταϊκά σου για να μην χάνεις εισόδημα!

  • Καθάρισε τώρα το φωτοβολταϊκό σου σύστημα, αν θέλεις να μη χάνεις χρήματα, να μην έχεις μειωμένη απόδοση και να μην κινδυνεύεις από φθορές.
  • Καθάρισε τα φωτοβολταϊκά σου για να μην χάνεις εισόδημα!

Καθάρισε τα φωτοβολταϊκά σου για να μην χάνεις εισόδημα!

3.361 επισκέψεις στο άρθρο

Παρατηρείς ότι η απόδοση του φωτοβολταϊκού συστήματος που έχεις είναι πεσμένη; Το έχεις πλύνει από τότε που το εγκατέστησες;

Ίσως δεν το γνώριζες καν, αλλά το πλύσιμο των φωτοβολταϊκών είναι σημαντικό, όχι μόνο ως προς τη maximum απόδοση που μπορεί να σου προσφέρει, αλλά και για τη μακροζωία του!

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »


Πέφτει το εισόδημά σου; Καθάρισες τα φωτοβολταϊκά σου;

Για εσένα που διαθέτεις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και δεν τις έχεις καθαρίσει τα τελευταία χρόνια, αρκεί μία ματιά στο ετήσιο εισόδημά σου για να πειστείς για την αναγκαιότητα του καθαρίσματος των πάνελ σου.

Δεν έχει σημασία το πόσο καθαρές περιβαλλοντικές συνθήκες επικρατούν στη περιοχή σου. Το βρόχινο νερό είναι μεν μαλακό, αλλά ποτέ καθαρό. Όταν μια επιφάνεια εκτίθεται στη βροχή, πάντα μένουν υπολείμματα.

Κάθε φορά που βρέχει, τα συγκεκριμένα υπολείμματα αυξάνονται με πιθανό αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αισθητή μείωση των χρηματικών απολαβών σου. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η κλίση της επιφάνειας των πλαισίων. Οι επιφάνειες με μικρή κλίση απαιτούν περισσότερο καθάρισμα.

Μην υποτιμάς των απώλεια της παραγόμενης ισχύος – Φτάνει και ξεπερνά το 25%!!!

Η απώλεια της παραγόμενης ισχύος λόγω των ρύπων συχνά υποτιμάται. Με βάση μελέτες από πραγματικές δοκιμές, το ποσοστό των απωλειών μπορεί να κυμανθεί μεταξύ του 5-25% ή και ακόμα μεγαλύτερου, ειδικά όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς. Με άλλα λόγια, ο καθαρισμός είναι πάντα απαραίτητος και δεν θα πρέπει να αδιαφορείς για αυτό, εκτός αν θέλεις να χάνεις χρήματα.

Εξακολουθείς να έχεις απορίες ή φοβάσαι να το κάνεις μόνος σου μήπως προκαλέσεις κάποια ανεπιθύμητη ζημιά; Υπάρχουν και επαγγελματίες, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν!