Σχήμα Μέτρησης

Διαβάστηκε από 14655 αναγνώστες -

Για την εφαρμογή του σεναρίου 1 απαιτείται η εγκατάσταση δύο μετρητών (αντικατάσταση του μετρητή κατανάλωσης και προσθήκη ενός νέου για τη μέτρηση της παραγωγής), όπως στο παρακάτω σχήμα: 
Οι μετρητές θα είναι διπλής κατεύθυνσης-καταγραφής. Ο μετρητής 1 μετράει την παραγόμενη από το Φ/Β σύστημα ηλεκτρική ενέργεια. Ο μετρητής 2 δίνει τη δυνατότητα να καταγράφονται οι μετρήσεις για την εγχεόμενη και την απορροφούμενη ενέργεια προς και από το Δίκτυο Διανομής. Οι δύο μετρητές βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Διαχειριστή του Δικτύου.  
Η συνολική Κατανάλωση Κ, επί της οποίας επιβάλλονται χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ, προκύπτει ως εξής: Κ= Α + Π – Ε
Η καθαρή κατανάλωση Ν (μετά τον συμψηφισμό) προς χρέωση του αυτοπαραγωγού για το ανταγωνιστικό σκέλος (μη ρυθμιζόμενες χρεώσεις) από τον προμηθευτή, καθώς και η περίσσεια ενέργειας Ρ (μετά τον συμψηφισμό) προς πίστωση στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ προσδιορίζονται ως εξής: Ν=Α – Ε & P=0, αν Α>Ε Ν=0 & Ρ=Ε - Α, αν Α<=Ε.  όπου: 
Α: Απορροφούμενη ενέργεια από το Δίκτυο 
Π: Παραγόμενη ενέργεια 
Ε: Εγχεόμενη ενέργεια προς το Δίκτυο 
Τα Α, Ε μετρώνται από τον μετρητή 2, και το Π από τον μετρητή 1. 
Στο προτεινόμενο σενάριο, οι λοιπές ρυθμιζόμενες χρεώσεις - πλην ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ - επιβάλλονται επί της απορροφούμενης ενέργειας από το Δίκτυο (Α). 
O HΛΙΟΣ λέει…
Π15. Η χρήση δυο ψηφιακών μετρητών διπλής κατεύθυνσης αυξάνει το κόστος σύνδεσης (βλ. Παρατήρηση Π9). Το κόστος μπορεί να μειωθεί με τη χρήση του παλιού υφιστάμενου μετρητή  στη θέση του Μετρητή 1 και την εγκατάσταση του νέου ψηφιακού μετρητή στη θέση του Μετρητή 2.
Π16. Η εφαρμογή των υπόλοιπων ρυθμιζόμενων χρεώσεων πλην ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ επί της απορροφούμενης ενέργειας από το Δίκτυο δημιουργεί διπλοχρεώσεις (βλ. Π4). Στο συγκεκριμένο σενάριο τα ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ επιβάλλονται στην συνολική κατανάλωση (Κ).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ