Φωτοβολταϊκά & εξοικονόμηση ενέργειας στο επίκεντρο το 2023 με υψηλές επιδοτήσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες.

Φωτοβολταϊκά & εξοικονόμηση ενέργειας στο επίκεντρο το 2023 με υψηλές επιδοτήσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες.

1 δισ. ευρώ επιδοτήσεις σε φωτοβολταϊκά & εξοικονόμηση ενέργειας το 23

1.963 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

700 εκ. ευρώ επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες). 350 εκ. ευρώ για το «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω» για νέους. Τι προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

Περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις σε φωτοβολταϊκά (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες) και στα 2 προγράμματα «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω» για νέους ως 39 ετών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Το ποσό αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Φωτοβολταϊκά & εξοικονόμηση ενέργειας στο επίκεντρο το 2023!
  • 700 εκ. ευρώ επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες)
  • 350 εκ. ευρώ για το «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω» για νέους ως 39 ετών
  • Επέκταση του «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή» με 140 εκ. ευρώ για το 2022
Φωτοβολταϊκά με επιδότηση για νοικοκυριά, επιχειρήσεις & αγρότες!

Στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπεται το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ για επιδοτήσεις για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το 4green είχε γράψει για την επιδότηση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών. Πρόκειται για 100.000 φωτοβολταϊκά που θα εγκατασταθούν στις στέγες νοικοκυριών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εγκαταστάσεων.

Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις για τις οριστικές λεπτομέρειες του προγράμματος για το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους. Πάντως η ένταξή του προγράμματος στον προϋπολογισμό του 2023 δείχνει ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί.

«Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω» για νέους

Το 2023 θα τρέξουν και δύο προγράμματα για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος στέγασης για νέους, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για το «Ανακαινίζω/Εξοικονομώ» και για το «Ανακαινίζω/Ενοικιάζω». Το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων θα ανέλθει στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επιδοτήσεις για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, αλλά και για πρόγραμμα χαμηλότοκου δανεισμού για αγορά πρώτης κατοικίας από νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος «Ανακυκλώνω/Αλλάζω Συσκευή» με 140 εκατομμύρια ευρώ για το 2022.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC