Με τα σωστά δομικά υλικά, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%. Με το σωστό συνδυασμό, έχεις ένα Κτήριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Δες VIDEO.

Με τα σωστά δομικά υλικά, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%. Με το σωστό συνδυασμό, έχεις ένα Κτήριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Δες VIDEO.

«Έξυπνο» κτίριο σημαίνει 70% εξοικονόμηση ενέργειας! Δες VIDEO

  • Με τα σωστά δομικά υλικά, εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%. Με το σωστό συνδυασμό, έχεις ένα Κτήριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Δες VIDEO.
  • «Έξυπνο» κτίριο σημαίνει 70% εξοικονόμηση ενέργειας! Δες VIDEO

«Έξυπνο» κτίριο σημαίνει 70% εξοικονόμηση ενέργειας! Δες VIDEO

3.209 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η σωστή επιλογή και συνδυασμός δομικών υλικών νέας γενιάς, είτε χτίζεις, είτε ανακαινίζεις το κτίριο, οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας ως και 70%. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση εκτός από τη μελέτη του μηχανικού σου, είναι και το συνεργείο των τεχνικών που θα αναλάβει την κατασκευή.

Επιλέγοντας δομικά υλικά νέας γενιάς και συνδυάζοντάς τα σωστά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (ΣΜΕΚ). Τα νέα κτίρια κατασκευάζονται με αυτό το κριτήριο ως προαπαιτούμενο. Μπορείς όμως κι εσύ, αν έχεις κτίριο παλαιότερης κατασκευής, να λύσεις το πρόβλημα των ενεργειακών διαρροών, όταν αποφασίσεις να κάνεις ανακαίνιση.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Και στη μία περίπτωση όμως και στην άλλη, χρειάζεται να έχεις ένα τεχνικό συνεργείο που έχει το know how και την εμπειρία, ώστε να πάρει από τα δομικά υλικά το 100% από αυτά που έχουν να δώσουν.

«Έξυπνα» δομικά υλικά, τεχνικό συνεργείο με know how & εμπειρία!
  • Με σωστή επιλογή δομικών υλικών νέας γενιάς εξοικονομείς ενέργεια έως και 70%
  • Με σωστό συνδυασμό φτάνεις σε σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση (ΣΜΕΚ)
  • «Έξυπνο» σπίτι από την αρχή, τέλος στις ενεργειακές «διαρροές», αν είναι παλιό
  • Καλός μηχανικός, καλή μελέτη, μα θέλεις & τεχνικό συνεργείο που «πετά»
Όταν κάνουμε λόγο για σύγχρονη οικοδομή ο νους μας πάει σε ένα νεόδμητο σπίτι. Είναι όμως αυτό το σπίτι πραγματικά σύγχρονο; Έχει κτιστεί σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και ενεργειακής θωράκισης; Αν είναι παλιό, μπορεί με ανακαίνιση να φτάσει στο επίπεδο ενεργειακής εξοικονόμησης ενός νεόδμητου;

Ο ρόλος των σύγχρονων δομικών υλικών
 

Η συμμετοχή των δομικών υλικών στην κατασκευή ενός κτιρίου σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης είναι καθοριστική. Ένα νέου τύπου τούβλο, μια αυξημένη μόνωση, ένα καλύτερης ποιότητας κούφωμα, ένας ενεργειακός υαλοπίνακας, ένας συνδυασμός τελικά αυτών και άλλων υλικών και συστημάτων μπορεί να μας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.
 
Την ίδια στιγμή, αυτό το κτίριο πρέπει να έχει την ελάχιστη δυνατή ανάγκη ψύξης, μέσα από σωστό βιοκλιματικό σχεδιασμό, τη σκίαση και την εκμετάλλευση της θερμικής μάζας, όπου αυτή απαιτείται.
 
Η επιλογή των κατάλληλων δομικών υλικών, βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται για ένα κτίριο ΣΜΕΚ είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου.

Οι παρεμβάσεις με τη σειρά για ένα σύγχρονο σπίτι!
 
• Θερμομόνωση Κελύφους και Στέγης
• Θερμογέφυρες
• Κουφώματα
• Αεροστεγανότητα (κάτι άγνωστο στην Ελλάδα που όμως ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος
   για την απώλεια ενέργειας)
• Σκίαση
• Φωτισμός
• Ζεστό νερό χρήσης
• Συστήματα Θέρμανσης – Ψύξης
 
Συνδύασε τα υλικά για σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση!
 

Είναι γεγονός ότι η αντικατάσταση δομικών υλικών, όπως τα τζάμια, τα κουφώματα, τα χρώματα, κ.α. αν δεν έχουν σήμανση CE δεν είναι τα σωστά!
 
Οι γενικές απαιτήσεις για τη σήμανση CE:
 
1.Μηχανική αντοχή και ευστάθεια
2.Πυρασφάλεια
3.Υγιεινή, υγεία και περιβάλλον
4.Ασφάλεια και προσβασιμότητα χρήσης
5.Προστασία κατά του θορύβου
6.Εξοικονόμηση ενέργειας και διατήρηση της θερμότητας
7.Βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων (νέα απαίτηση)
 

Η σήμανση CE υποδηλώνει ό,τι το προϊόν πληροί αυτές τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και αποτελεί για τις εταιρίες απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί η χρήση του στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς προσαρμογή ή επανέλεγχο των προϊόντων τους.

10 tips της αγοράς που δεν σηκώνουν συζήτηση!
 

Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή, είτε για μία ριζική –εκ βάθρων- αλλαγή σε αυτή, υπάρχουν κάποιοι κανόνες της αγοράς που δεν σηκώνουν συζήτηση.

1. Να αποφεύγονται οι  περιστασιακοί «μάστορες» που «τα κάνουν όλα», αλλά χωρίς καμιά εγγύηση για το αποτέλεσμα.

2. Να απευθύνεσαι σε μία σοβαρή εταιρεία με πλήρες επιτελείο εξειδικευμένων τεχνικών (αρχιτέκτονας, διακοσμητής) και όλη τη γκάμα των εργασιών μιας σύγχρονης οικοδομής, παρέχοντας όλες τις σχετικές εγγυήσεις.

3. Εξασφάλιση ό,τι ΔΕΝ θα χρειαστεί να ασχοληθείς, είτε για να βρεις συνεργεία, είτε για να τα συντονίσεις και εγγύηση ότι θα παραλάβει το έργο «με το κλειδί στο χέρι».

4. Να μην ξεγελαστείς με την ιδέα ότι «θα το κάνεις φτηνότερα» αν το κάνεις μόνος του ή αν καταφύγεις στο μάστορα της γειτονιάς. Οι σοβαρές εταιρείες πετυχαίνουν αρκετά καλύτερες τιμές και στα συνεργεία και στα υλικά.

5. Να ζητήσεις Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων από την εταιρεία που θα επιλέξεις, η οποία θα περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

6. Να ζητήσεις συγκεκριμένο και σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγχεις τη πρόοδο των εργασιών από τη πρώτη κιόλας ημέρα, μέχρι και τη τελευταία. Να ζητήσεις οι πληρωμές σου να αφορούν σε παραγγελίες υλικών ή εκτελεσμένο έργο.

7. Να ζητήσεις από το κατασκευαστή να επισκεφθεί προμηθευτές του, προκειμένου να επιλέξει εκ των προτέρων και να εξασφαλίσει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να έχει ςτο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

8. Να διασφαλίσεις τη νομιμότητα των εργασιών. Ακόμα και στις περιπτώσεις εσωτερικών επεμβάσεων απαιτείται μια άδεια μικρής κλίμακας, η οποία εκδίδεται με απλή διαδικασία και μπορεί να την αναλάβει μια σοβαρή εταιρεία που διαθέτει την υποδομή και για αυτό.

9. Να ελέγξεις τη φερεγγυότητα της εταιρείας. Μπορεί να δεις το ιστορικό της και την εμπειρία της από άλλα έργα της. Μπορείς ακόμα να ζητήσεις από την ίδια την εταιρεία τηλέφωνα επικοινωνίας με πελάτες της, ώστε να μιλήσεις εσύ ο ίδιος μαζί τους.

10. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, να ζητήσεις «κλειστή τιμή», για να ξέρεις τι θα πληρώσεις από την αρχή.

Εμπιστεύσου το μηχανικό & το τεχνικό συνεργείο!

Αναμφίβολα, όλα αυτά δεν είναι υποχρέωσή σου να τα γνωρίζεις. Για αυτό υπάρχουν οι εξειδικευμένοι μηχανικοί που μελετούν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου. Εκείνοι είναι αυτοί που θα πρέπει να επιλέξουν τα κατάλληλα δομικά υλικά για τη συγκράτηση της θερμότητας, τη θερμομόνωση, τη θερμοχωρητικότητα, την ηχομόνωση, την αντισεισμικότητα, τη πυροπροστασία, τον περιορισμό της ακτινοβολίας, κ.α. ανάλογα με τις προδιαγραφές του κτιρίου, έτσι ώστε να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, αυτός που θα κληθεί να μετατρέψει τη θεωρία και μία σωστή μελέτη σε πράξη, είναι το τεχνικό συνεργείο. Αν έχεις ένα τεχνικό συνεργείο που έχει το know how και την εμπειρία, ώστε να πάρει από τα δομικά υλικά το 100% από αυτά που έχουν να δώσουν, τότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δες εντυπωσιακό video με το τι κάνει ένα τεχνικό συνεργείο, όταν ξέρει να κάνει τη δουλειά του!