Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

«Εξοικονομώ» για ενεργειακή αναβάθμιση μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων!

1.490 επισκέψεις στο άρθρο

Έρχεται το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ενεργειακή αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Προδημοσιεύτηκε ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ». Το νέο αυτό Πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού. Θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 100 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν προς τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και το ίδιο ποσό προς τον κλάδο του τουρισμού.

Kοινοποίησέ το »

Πιο συγκεκριμένα:
  1. Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ
  2. Για τον κλάδο του Τουρισμού ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ. Η δυναμικότητα της μονάδας θα πρέπει να είναι ως 100 κλίνες.
Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, όπως αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους και των συστημάτων φωτισμού, επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού χώρων, εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.

Ο ελάχιστος ενεργειακός-περιβαλλοντικός στόχος

Για κάθε πρόταση έργου που θα υποβληθεί, υπάρχουν συγκεκριμένοι ενεργειακοί και περιβαλλοντικοί στόχοι όπως:
  • Μείωση εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%
  • Εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 35%
  • Αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει ΠΕΑ τουλάχιστον κατά 3 ενεργειακές τάξεις, σε σχέση με την υπάρχουσα κατάταξη (ή υποχρεωτικά Β κλάση όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση)
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προδημοσίευση -έχει αναρτηθεί στη σελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- που αφορά στην πρόσκληση του προγράμματος για τη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού θα παραμείνει αναρτημένη ως και την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου.
 

Kοινοποίησέ το »