Υπάρχουν λύσεις που εξοικονομούν ρεύμα και χρήμα. Διαβάστε το Mega Αφιέρωμα του 4green.

Υπάρχουν λύσεις που εξοικονομούν ρεύμα και χρήμα. Διαβάστε το Mega Αφιέρωμα του 4green.

Αξιοποιούμε ή ...καίμε ηλεκτρικό Ρεύμα; Για φθηνότερο λογαριασμό

2.106 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ανάγκη για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, ειδικά στο ρεύμα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη φέτος. Υπάρχουν λύσεις εξοικονόμησης.

Έχουμε ή ψωνίζουμε προϊόντα που «καίνε» ή που αξιοποιούν (αποδοτικότερα) το ρεύμα που καταναλώνουν; Την ψάχνουμε περισσότερο στις μέρες μας, ακολουθούμε συμβουλές εξοικονόμησης ή απλά θα «σωθούμε» από κάποια …επιδοτησούλα; Να δώσουμε κάποιες ιδέες για φθηνότερο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος;

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η εισβολή της ενεργειακής κρίσης στην τσέπη των καταναλωτών μοιάζει να μην έχει τέλος. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλιτώσουν από τη λαίλαπα της ακρίβειας, καθώς το ρεύμα, μία τόσο σημαντική πρώτη ανάγκη, τείνει να γίνει είδος πολυτελείας και οι οιωνοί δεν είναι ευνοϊκοί μέχρι το τέλος του έτους, αν όχι και για το 2023. Υπάρχουν λύσεις που εξοικονομούν ρεύμα και χρήμα;

Στο 4green συγκεντρώσαμε σε ένα μεγάλο πολυ-αφιέρωμα, προϊόντα και συμβουλές που εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια και χρήματα. Απλές, μα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες (και την κατανάλωση), γλιτώνοντάς σας χρήματα! 

Οι ερωτήσεις των καταναλωτών είναι πολλές, σχετικά με την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.Υπάρχουν λύσεις, άλλες για προϊόντα που ήδη έχουμε στο σπίτι ή την επιχείρηση και με μικρές τροποποιήσεις μπορούν να μας εξοικονομήσουν ρεύμα και χρήματα. Υπάρχουν λύσεις με προϊόντα που μπορούμε να αγοράσουμε ώστε να έχουμε εξοικονόμηση που θα κρατήσει για πολλά χρόνια και μετά από την ενεργειακή κρίση Αλλά και άλλες λύσεις με συνδυασμό προϊόντων και βέβαια πολύτιμες συμβουλές για πράγματα-συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητά μας και οδηγούν στην απώλεια ενέργειας (και χρημάτων) χωρίς λόγο.

Ενδεικτικά, οι περισσότεροι έχουμε λέβητα στο σπίτι και την επιχείρηση. Με την αλλαγή του απλού κυκλοφορητή με έναν inverter, μπορούμε να έχουμε εξοικονόμηση στο ρεύμα ως 80%, μα και εξοικονόμηση καυσίμου.

Με αυτοματισμούς θέρμανσης
(έξυπνους θερμοστάτες, θερμοστατικές κεφαλές,θερμιδομετρητέςκλπ) μπορούμε επίσης να έχουμε εξοικονόμηση σε ρεύμα και καύσιμο. Με μια αντλία θερμότητας έχουμε τουλάχιστον 50% μείωση στα έξοδα ψύξης/θέρμανσης και μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς μίας αντλία θερμότητας αέρα/νερού χρησιμοποιεί μόνο 25% ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένα κλιματιστικό inverter νέας γενιάς, μπορεί να είναι μία πολύ οικονομική λύση χειμώνα-καλοκαίρι, αν ξέρουμε να το λειτουργούμε ως inverter.

Αν έχουμε λέβητα αερίου μπορούμε να τον συνδέσουμε με τον ηλιακό θερμοσίφωνα, εξοικονομώντας ρεύμα και καύσιμο.

Η αντικατάσταση των απλών λαμπτήρων με Led μας εξασφαλίζει 90% οικονομία στο ρεύμα. Υπάρχουν και πολλά tips, σχετικά με καθημερινές μας συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν εύκολα και να μας εξασφαλίσουν οικονομία στο ρεύμα, όπως το να μην έχουμε τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε σε κατάσταση αναμονής (τραβάνε ρεύμα χωρίς λόγο), να κλείνουμε το θερμοσίφωνα όταν πρέπει, να κλείνουμε έγκαιρα κουζίνα και μάτια λίγο πριν γίνει το φαγητό και πολλά ακόμα.

Την ίδια στιγμή περιμένουμε να δούμε τις τελικές τιμές που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι ενέργειας, ώστε να μάθουμε και την τιμή της κιλοβατώρας από τον Αύγουστο και μετά στην εποχή μετά από  τη ρήτρα αναπροσαρμογής . Μέχρι τότε, πάμε να δούμε μαζί πιο αναλυτικά τις λύσεις που προαναφέραμε.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »