Μιλάμε με τον Κύριο Χρήστο Κυπριανού, Sales Manager της ΓΕΝΕΜ

Ζεστό νερό άμεσα & οικονομικά.

5.845 επισκέψεις στο άρθρο

Η ΓΕΝΕΜ, σε μια περίοδο που η κρίση των προϊόντων θέρμανσης κτυπούσε την πόρτα της ελληνικής αγοράς, ήταν εκεί με εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και έδωσε λύσεις οικονομικής θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Μιλάμε με τον Κύριο Χρήστο Κυπριανού, Sales Manager της ΓΕΝΕΜ.

Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Χρήστο Κυπριανού,  Sales Manager της ΓΕΝΕΜΘέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Η  ΓΕΝΕΜ σαν εισαγωγική/εξαγωγική, εμπορική και τεχνική εταιρία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1975. Eμπορεύεται προϊόντα που ακολουθούν  ή/και δημιουργούν την τεχνολογία.
Η ανοδική της πορεία, προς την 5η δεκαετία δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ένα  συνονθύλευμα παραγόντων οι οποίοι συνδυάζονται αρμονικά με κινητήριο μοχλό την εμπιστοσύνη της αγοράς .
Ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, το εύρος αλλά και το βάθος της γκάμας των προϊόντων (σε brand, χαρακτηριστικά, ισχύ και design). Ένα ακόμα μεγάλο της πλεονεκτήματα, το έμπειρο  και  πλήρες τμήμα τεχνικής υποστήριξης της ΓΕΝΕΜ (After Sales Service), το οποίο αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει υπεύθυνα τοποθετήσεις και επισκευές των συσκευών της.
 
Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.
 
Πότε ιδρύθηκε η εταιρία ΓΕΝΕΜ, με ποιο αντικείμενο και ποιο ήταν τότε το όραμά  της;

Η ΓΕΝΕΜ ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με την αρχική της μορφή το 1975.
Το αντικείμενό της ήταν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές προϊόντων θέρμανσης νερού και χώρου και αρχής γενομένης με τους ταχυθερμαντήρες από την Μεγάλη Βρετανία  του κορυφαίου πανευρωπαϊκά εργοστασίου για ταχυθερμαντήρες ντους, της TRITON. Όραμά της, ως  πρωτοπόρος, ήταν να διαδώσει στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του άμεσου και οικονομικού ζεστού νερού που προσφέρουν οι ταχυθερμαντήρες παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα οφέλη τους. Στην πορεία φάνηκε πως ήταν εξίσου σημαντικά και τα χαμηλά ενεργειακά αποτυπώματα των συσκευών αυτών σε έναν πλανήτη που συνεχίζει να δοκιμάζεται.


Ποιοι  παράγοντες και πως καθόρισαν το πού βρίσκεται η εταιρεία σήμερα;
Η ανοδική πορεία της ΓΕΝΕΜ προς την 5η δεκαετία δεν είναι τυχαία. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα συνονθύλευμα παραγόντων οι οποίοι συνδυάζονται αρμονικά με κινητήριο μοχλό την εμπιστοσύνη της αγοράς.
Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικούς, όπως το ανήσυχο πνεύμα του τμήματος marketing  της  ΓΕΝΕΜ  το οποίο έχει  την ευθύνη διεύρυνσης της γκάμας της και ερευνά τις ανάγκες της αγοράς για σχετικά προϊόντα του κλάδου της, το εκπαιδευμένο προσωπικό της, το άρτιο After Sales Service, ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, τον επαγγελματία αλλά και τον  ιδιώτη σαν τελικό χρήστη, η συνέπεια στην πολιτική και στις παροχές της προς τους συνεργάτες  της, η διατήρηση - πάντα- επαρκούς αποθέματος για την πλήρη κάλυψη της ζήτησης, η ταχύτατη  παράδοση (συνήθως εντός 24 ωρών) των παραγγελιών,  η εκπαίδευση των πωλητών/συνεργατών της, το βάθος της γκάμας των  προϊόντων της  σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα σε ανταγωνιστική τιμή. Τέλος,  τα εργοστάσια με τα οποία ανέπτυξε συνεργασία είναι  κορυφαία με μεγάλο όγκο πωλήσεων και συνεπώς έχουν συνεχώς τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να παράγουν νέα  μοντέλα, ακολουθώντας ή δημιουργώντας τεχνολογία.
 
Με ποιους οίκους έχετε συνεργασία και τι προϊόντα παράγουν;
Η ΓΕΝΕΜ έχει συνεργασία με 30 οίκους του εξωτερικού, ως επί το πλείστον ευρωπαϊκούς (κατά 95%) ,  στις παρακάτω κατηγορίες: Θέρμανση νερού (ΖΝΧ), θέρμανση οικιακών και επαγγελματικών  χώρων, επεξεργασία (καθαρισμός)  νερού, καθαρισμός αέρα για οικιακές εφαρμογές, κλιματισμός & δροσισμός,  θερμοϋδραυλικά εξαρτήματα.

Μεταξύ αυτών είναι :
-Ταχυθερμαντήρες: Clage - Triton - Wijas -Kospel
-Ταχυθερμαντήρες/Bρύσες: Cronus o` ring
-Θερμοπομποί: Beha - Zanker - Thermoval
-Υπέρυθρη θέρμανση (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων), Επαγγελματικά αερόθερμα), Αφυγραντήρες , φορητά κλιματιστικά, ανεμιστήρες, ηλεκτρικά εργαλεία: Trotec
-Θερμικά καλώδια , θερμαινόμενες πετσετοκρεμάστρες: Τhermoval
-Ηλεκτρικοί λέβητες:  Termostroj
-Φίλτρα νερού: Cronus o`ring, Polar, Ustm, Ceasa
-Θερμοϋδραυλικά  (θερμομεικτικές, μειωτές κλπ):  Barberi, Farg, Bianchi, Watersystems
 
Που κατασκευάζονται τα προϊόντα που αντιπροσωπεύετε ;
Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας (περί το 95%), κατασκευάζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά εργοστάσια.ταχυθερμαντήρες της CLAGE και οι επαγγελματικοί αφυγραντήρες της TROTEC στη Γερμανία. Οι κορυφαίοι ταχυθερμαντήρες για ντους της TRITON κατασκευάζονται στην Αγγλία και  της WIJAS  στην Πολωνία.

Οι θερμοπομποί της BEHA  κατασκευάζονται στη Νορβηγία, σε μια παραδοσιακή χώρα για το προϊόν αυτό. Τα περισσότερα φίλτρα μας κατασκευάζονται σε Νορβηγία, Γαλλία, Πολωνία και Ισπανία. Οι ηλεκτρικοί λέβητες της TERMOSTROJ  κατασκευάζονται στην Κροατία και της KOSPEL στην Πολωνία. Τα θερμοϋδραυλικά εξαρτήματα στην εξειδικευμένη Ιταλία. Διάφορα άλλα προϊόντα μας, κατασκευάζονται με ειδικές παραγγελίες και προδιαγραφές,  σε εργοστάσια της Ιταλίας, της Ισπανίας, την Πολωνίας και της Κίνας, όπως τα φορητά κλιματιστικά κ.α.
 
Πως εξελίχθηκε η αγορά αλλά και η ζήτηση των προϊόντων σας στις μέρες μας;
Η ελληνική αγορά εν γένει, έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση, την μείωση των εισοδημάτων της πλειονότητας των πολιτών, την υψηλή φορολογία, έχοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό πάντα σε εξέλιξη. Βέβαια, υπήρξαν και ευκαιρίες για ορισμένες επιχειρήσεις. Το ίδιο είχε συμβεί και στον κλάδο μας, όπου  κόντρα στο ρεύμα της αγοράς,  σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων υπήρξε  άνθιση των πωλήσεων. Η ΓΕΝΕΜ, βλέποντας πάντα μπροστά, σε μια περίοδο που η κρίση των προϊόντων θέρμανσης κτυπούσε την πόρτα της ελληνικής αγοράς, ήταν εκεί με εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και έδωσε λύσεις οικονομικής θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους.
 
Ποιά είναι το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα σας;
Η ΓΕΝΕΜ σε όλη την διάρκεια της πορείας απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου (Ψύξη /Θέρμανση κλπ) ανά την Ελλάδα, βρίσκεται εξίσου δίπλα σε κάθε επαγγελματία που διαθέτει επιχείρηση (π.χ. ξενοδοχεία, κρεοπωλεία, Super Market, Εστίαση, κομμωτήρια κ.α) καθώς και σε κάθε  ιδιώτη που θέλει να καλύψει τις οικιακές του ανάγκες μέσα από τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας η οποία συνεχώς αυξάνεται.
 
Πόσο καλά "διαβασμένο" είναι το κοινό στις μέρες μας;
Το αγοραστικό κοινό θεωρώ πως στην πλειοψηφία του είναι αρκετά  ενημερωμένο. Αυτό αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που έχει το τμήμα πωλήσεων της ΓΕΝΕΜ με τους υφιστάμενους αλλά και τους εν δυνάμει πελάτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις επισκέψεις που δεχόμαστε στο showroom της εταιρείας μας στην Καλλιθέα. Μέσα από το διαδίκτυο  παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερωθεί ,να συγκρίνει και να επιλέξει το προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες του, να δει τα χαρακτηριστικά του, και αυτό το διαπιστώνουμε επίσης από τις εταιρικές σελίδες μας στα Social Media.
 
Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά σας όσο αφορά το Sales και After sales;
Η ΓΕΝΕΜ, είναι μακράν η κορυφαία εταιρία στην ελληνική αγορά  στους ηλεκτρικούς ταχυθερμαντήρες και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι` αυτό.
Το εύρος αλλά και το βάθος της γκάμας των  προϊόντων της ΓΕΝΕΜ (σε brand, χαρακτηριστικά, ισχύ και design), την καθιστούν τη μεγαλύτερη  εταιρία στην Ελλάδα καθώς παρέχει τη δυνατότητα -έχοντας την ικανότητα-  να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ανάγκη. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στους θερμοπομπούς με τα 3 Ευρωπαϊκά εργοστάσια.

Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της με υψηλές προδιαγραφές σε ανταγωνιστική τιμή - αδιαπραγμάτευτα τα δύο πρώτα στη ΓΕΝΕΜ – συντελούν στην εξασφάλιση της απροβλημάτιστης πώλησης και συνεργασίας για την ίδια και τους συνεργάτες της προς τον τελικό χρήστη. 

Η εξειδίκευση του προσωπικού της οδηγεί στην άμεση και πλήρη κατανόηση των αναγκών του πελάτη. Προτείνονται συγκεκριμένα προϊόντα, με συνέπεια την τελική ικανοποίηση του χωρίς λάθη και ταλαιπωρία.
Το έμπειρο  και  πλήρες τμήμα τεχνικής υποστήριξης της ΓΕΝΕΜ (After Sales Service), το οποίο αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό αναλαμβάνει υπεύθυνα τοποθετήσεις και επισκευές των συσκευών της, είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της.

Έτσι, εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών (με συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Ελλάδα και στους οίκους του εξωτερικού), η αμεσότητα στην επέμβασή του  και παράλληλα η ελεγχόμενη τιμολογιακή πολιτική σε χαμηλά επίπεδα. Σημαντικό μέρος της τεχνικής υποστήριξης αποτελεί και το πλήρες stock ανταλλακτικών, ακόμη και για προϊόντα 40ετίας (π.χ. ταχυθερμαντήρες TRITON & ZANKER),  όπου εξασφαλίζει  την άμεση ανταπόκριση στην επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος.

Οι υπηρεσίες του τεχνικού τμήματος  πραγματοποιούνται στο χώρο του πελάτη για εγκατάσταση ή ρύθμιση/επισκευή ή στο διαθέσιμο και εγκεκριμένο εργαστήριο της  εταιρίας (για έλεγχο/επισκευή). Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή τεχνικής υποστήριξης (μέσω του τηλεφωνικού κέντρου) , εξειδικευμένο προσωπικό απαντά σε τεχνικά ερωτήματα με πρόσθετες τεχνικές οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση ή ρύθμιση/επισκευή των προϊόντων μας όπου αυτό απαιτείται και κάνει υπεύθυνες προτάσεις επίλυσης των θεμάτων.

Προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);
Η καλύτερη διαφήμιση μας σε όλη την πορεία της ΓΕΝΕΜ είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι αυτό. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι τους, τους κοιτάζουμε στα μάτια όλα αυτά τα χρόνια καθώς γνωρίζουμε ότι  τους παρέχουμε ποιοτικά προϊόντα στην καλύτερη δυνατή τιμή  και είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν. Αυτό είναι αρκετό για τη δημιουργία  της απόλυτης ικανοποίησης και εμπιστοσύνης.

Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;
Η κάθε συσκευή καλύπτεται και συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση της ΓΕΝΕΜ και παράλληλα με οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης αναλυτικά στα ελληνικά. Ο χρόνος εγγύησης διαφέρει ανάλογα το brand του εργοστασίου και τη συσκευή. Ορισμένες συσκευές καλύπτονται με 2ετή εγγύηση, ενώ άλλες με 3ετή,5ετή ή ακόμα και 10ετή. Ανάλογες είναι και οι πιστοποιήσεις κάθε συσκευής CE,VDE,GS κ.α τις οποίες μπορεί να τις βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος αναρτημένες στο site μας www.genem.eu.

Ποια είναι τα στοιχήματα της χρονιάς (που πρέπει να κερδηθούν);
Η ΓΕΝΕΜ διαρκώς εξελίσσεται  και καλύπτει ολοένα και περισσότερες ανάγκες της αγοράς. Αυτή την χρονιά όπως κάθε σεζόν, ο σταθερός στόχος της εταιρίας είναι η διατήρηση της κορυφής στα προϊόντα που την κατέχει (π.χ. ταχυθερμαντήρες) και η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου της αγοράς για τα υπόλοιπα προϊόντα της  (π.χ. ηλεκτρικοί λέβητες). Προφανώς, δεν μπορούν να αναφερθούν επί του παρόντος οι στρατηγικές κινήσεις του Marketing Dept. της εταιρίας όπου και ο ορισμός του Αεικίνητου Πνεύματος  βρίσκει εφαρμογή !

Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
Το περιοδικό ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ αποτελεί έναν πολύτιμο ενημερωτικό οδηγό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εναλλακτική θέρμανση, την ψύξη ,τα φωτοβολταϊκά και  για άλλα πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα, ο οποίος διαρκώς ενημερώνεται, ανανεώνεται και προσφέρει "πράσινες λύσεις" εξοικονόμησης και ενεργειακής αναβάθμισης. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκδότες καθώς και όλη την ομάδα του Πράσινου για την 10ετή κυκλοφορία του περιοδικού  και να ευχηθώ να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να μας συντροφεύουν για πολλές δεκαετίες.  Χρόνια πολλά Πράσινο και  …. <<εις τεύχη πολλά >>!