Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δείτε το VIDEO και μάθετε τι πρέπει να κάνετε για σωστή και οικονομική θέρμανση.

Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δείτε το VIDEO και μάθετε τι πρέπει να κάνετε για σωστή και οικονομική θέρμανση.

  • Μία απλή εξαέρωση του καλοριφέρ δεν είναι συντήρηση. Δείτε το VIDEO και μάθετε τι πρέπει να κάνετε για σωστή και οικονομική θέρμανση.

VIDEO: Πώς «ξεμπουκώνουμε» ένα ασυντήρητο καλοριφέρ

2.876 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το «μυστικό» της εξαέρωσης του θερμαντικού σώματος είναι πλέον γνωστό σε όλους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνουμε και μόνοι μας. Είναι όμως αρκετό αυτό;

Πόσες φορές έχουμε κάνει εξαέρωση και ακόμα παρατηρούμε κάποιους ήχους να βγαίνουν από το καλοριφέρ; Ή πάλι, μπορεί να είναι κρύο σε κάποια σημεία, ακόμα και μετά από την εξαέρωση ή δεν βγάζει 100% ομοιόμορφη θερμότητα; Μία περίπτωση που αντιμετωπίζουν συχνά οι τεχνικοί θέρμανσης είναι και αυτή του «μπουκώματος» ενός θερμαντικού σώματος (καλοριφέρ). Το πρόβλημα συχνά δημιουργείται επειδή δεν δεν συντηρήθηκε για χρόνια.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Τα θερμαντικά σώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και προσφέρουν αποδοτικές και οικονομικές λύσεις, οι οποίες θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα, υπό μία προϋπόθεση. Να ξέρετε τις ανάγκες σας και να τα συντηρείτε σωστά την ώρα που πρέπει! Ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζεται στα θερμαντικά σώματα και η συντήρηση, η οποία θα μας βοηθήσει να μην μπούμε σε περιττά έξοδα λόγω της εμφάνισης κάποιας βλάβης. 

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε κάποιες βλάβες από έλλειψη συντήρησης:
  • Δειγματοληψία σκουριάς στο νερό! Η μη συντήρηση «χτύπησε κόκκινο»;
  • Αδειάζετε το καλοριφέρ με αντλία, καθαρίζετε το νερό
  • Καθαρίζετε το μαγνητικό φίλτρο (2 φορές, να φύγει όλη η σκουριά)
  • Με ειδικό φάρμακο καθαρίζετε εσωτερικά το θερμαντικό σώμα ξεχωριστά
  • Προσθέτετε αντιδιαβρωτικό υγρό στο κύκλωμα νερού
Αναζητήσαμε και βρήκαμε 1 video που δείχνει βήμα βήμα τη διαδικασία (από την αρχή μέχρι το τέλος) «ξεμπουκώματος» του θερμαντικού σώματος που έχει το πρόβλημα. Πάμε να δούμε μαζί πώς γίνεται!