Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering) για μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης.

Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering) για μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης.

Net Metering, λύση στη μείωση ενεργειακού κόστους της επιχείρησης

Net Metering, λύση στη μείωση ενεργειακού κόστους της επιχείρησης

  • Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering) για μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης.
  • Net Metering, λύση στη μείωση ενεργειακού κόστους της επιχείρησης
  • Net Metering, λύση στη μείωση ενεργειακού κόστους της επιχείρησης

Net Metering, λύση στη μείωση ενεργειακού κόστους της επιχείρησης

3.886 επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2023)
Σχολιάστε

Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΑΛΚΥΩΝ για την απεξάρτηση μιας εταιρείας από μελλοντικές αυξήσεις και για την άμεση μείωση του λειτουργικού σας κόστους.

Η εταιρεία ΑΛΚΥΩΝ ΕΕ κάνει ολοκληρωμένη πρόταση για την απεξάρτηση μιας εταιρείας από μελλοντικές αυξήσεις και για την άμεση μείωση του λειτουργικού σας κόστους. Η απάντηση βρίσκεται στη μείωση ή ακόμα και εξάλειψη του ενεργειακού κόστους μέσω του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net Metering). Πρόκειται για την αυτο-παραγωγή ενέργειας που βασίζεται στην αρχή ότι η ενέργεια που θα παράγετε, θα συμψηφίζεται με την ενέργεια που καταναλώνει η επιχείρησή σας.  

Φωτοβολταϊκά: Η απάντηση στο υψηλό ενεργειακό κόστος



Το ενεργειακό κόστος μιας επιχείρησης είναι παράγοντας που καθορίζει την πολιτική της, καθώς επηρεάζει άμεση την τιμολογιακή πολιτική της. Την εποχή που διανύουμε, υπάρχει αύξηση του ενεργειακού κόστους. Ενδεικτικά, η αύξηση της τιμής χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας σε σειρά με μια σειρά χρεώσεων που την συνοδεύουν, αφήνουν το αποτύπωμά τους στη λειτουργεία των επιχειρήσεων. Δυστυχώς οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες. Οι παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για αυξητική πορεία και εντατικοποίηση όλων των παραπάνω. Η άμυνα ενός επιχειρηματία, είναι να βρει τους τρόπους που θα αντιμετωπίσει στο υψηλό ενεργειακό κόστος. 

Αξιοποιώντας την υφιστάμενη νομοθεσία για τον Ενεργειακό Συμψηφισμό, ή τον Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό, μπορείτε να εγκαταστήσετε στην οροφή, ή τον ακάλυπτο χώρο της επαγγελματικής σας εγκατάστασης, η χρησιμοποιώντας άλλους χώρους, για τους οποίους θα σας ενημερώσουμε κατά περίπτωση, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά. Την ενέργεια που θα παράγει αυτή η μονάδα θα την συμψηφίζετε με την ενέργεια που καταναλώνει η επιχείρησή σας. 
Αν επομένως έχει γίνει μια καλή μελέτη, πρακτικά θα πάψετε να πληρώνετε για ενέργεια. Να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους επενδύσεις χρηματοδοτούνται από όλα τα εργαλεία του ΕΣΠΑ και συμβάλλουν με επιπλέον βαθμολογία στην έγκριση ένταξης πιθανής πρότασής σας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μελέτη - Κατασκευή - Συντήρηση - Επίβλεψη Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων

Η ΑΛΚΥΩΝ ΕΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό, υλοποίηση, χρηματοδότηση και καλή λειτουργία μονάδων τέτοιου είδους, ενώ συνεργάζεται με τις εξής εταιρείες:

για Φωτοβολταϊκές γεννήτριες: TRINA SOLAR, RECOM, EGING,
για αντιστροφείς (inverter): HUAWEI, AZZURO, REFUSOL, SUNGROW, SO FAR SOLAR, DEYE και άλλους εγκεκριμένους οίκους του χώρου.

ΑΛΚΥΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε
Αλεξάνδρου Σούτσου 2Α, Τρίπολη
Τηλ.: 2711 102648
Email: [email protected]
Site: www.alkyon-energy.gr