Λύσεις θέρμανσης, ψύξης για το σπίτι & με το Εξοικονομώ!

Λύσεις θέρμανσης, ψύξης για το σπίτι & με το Εξοικονομώ!

  • Λύσεις θέρμανσης, ψύξης για το σπίτι & με το Εξοικονομώ!
  • Λύσεις θέρμανσης, ψύξης για το σπίτι & με το Εξοικονομώ!

Λύσεις θέρμανσης, ψύξης για το σπίτι & με το Εξοικονομώ!

18.068 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η λύση που σας προτείνει η ENERGY SAVING είναι οικονομική, απλή, αξιόπιστη, ασφαλής, ευέλικτη, επεκτάσιμη και συμφέρουσα. Έως και 40% οικονομία. Με δράσεις που εντάσσονται στο επιδοτούμενο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ".

Δράσεις που εντάσσονται στο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" το Πρόγραμμα που σου δίνει επιδότηση για να ανακαινίσεις το σπίτι σου !

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

  • Εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης
  • Εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου
  • Τοποθέτηση λεβήτων & καυστήρων όλων των τύπων
  • Εγκατάσταση επιδαπέδιων λεβήτων συμπύκνωσης φυσικού αερίου
  • Εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων υβριδικής θέρμανσης & παραγωγής ζεστού νερού χρήσης
  • Ενεργειακές επιθεωρήσεις, ενεργειακά πιστοποιητικά 
  • Έκδοση κοινοχρήστων
  • Συντήρηση λέβητα
  • Αντλίες Θερμότητας

Η ENERGY SAVING αναλαμβάνει όλη την διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια εγκατάσταση φυσικού αερίου ή να συνδεθεί με αέριο:
  • Αυτοψία στον χώρο ώστε να προταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, η καλύτερη δυνατή λύση κατασκευαστικά.
  • Σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης εγκατάστασης φυσικού αερίου ανάλογα με τις πολεοδομικές ή όποιες άλλες απαιτήσεις ισχύουν ώστε να εγκριθεί από την Ε.Π.Α Αττικής.
  • Διαθέτει εξειδικευμένα συνεργεία εγκαταστατών για την κατασκευή της εγκατάστασης σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
  • Ολοκλήρωση της διαδικασίας με την έγκριση της κατασκευής μέσω αυτοψίας των ελεγκτών της Ε.Π.Α.
  • Έκδοση της "βεβαίωσης κατασκευής" (για ρευματοδότηση) ή σύνδεση της εγκατάστασης με αέριο, ανάλογα την περίπτωση.
Η ENERGY SAVING, με την τεχνογνωσία και την εγγύηση SIEMENS, δίνει τη λύση στα προβλήματα της κεντρικής θέρμανσης παλαιών πολυκατοικιών μετατρέποντάς την σε αυτόνομη και παρέχοντάς σας πολλά πλεονεκτήματα με ελάχιστο κόστος.

SIEMENS set
To απόλυτο σύστημα αυτονομίας κεντρικών θερμάνσεων
  • Μέγιστη άνεση και οικονομία έως 40%
  • Δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης 
  • Εύκολη εγκατάσταση, σε μία μέρα
  • Ελάχιστο κόστος - άμεση απόσβηση
  • Συμβατό με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο
  • ΔΩΡΕΑΝ εγκατάσταση - ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία επεκτείνεται, μελετά, εξελίσσει και υλοποιεί συστήματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε είδους κτίριο. 

Σήμερα η εξοικονόμηση ενέργειας είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ

Σε μία αντικειμενικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που το κόστος των καυσίμων γίνεται ολοένα και ακριβότερο η εξοικονόμηση ενέργειας προβάλει σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, επιβεβλημένη. Είναι πλέον αναγκαίο τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται να είναι ενεργειακά πολύ αποδοτικά αλλά ακόμα πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των παλαιών κτιρίων που αποτελούν και το μεγαλύτερο κεφάλαιο.

Η ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κτιρίων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι οι επεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου π.χ. μόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ. που είναι όμως πολύ ακριβότερος με μακροπρόθεσμες αποσβέσεις και απαιτούν μεγάλη παρεμβατικότητα. Ο δεύτερος τρόπος είναι η χρησιμοποίηση αυτοματισμών διαχείρισης και κατανομής της καταναλισκόμενης ενέργειας που έχουν πολύ χαμηλό κόστος και άμεση απόσβεση, οι οποίοι σε συνδυασμό με νέας τεχνολογίας συστημάτων θέρμανσης (λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου – φυσικού αερίου, αντλίες θερμότητας) επιφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση.

Ειδικά για πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση και όπου η εγκατάσταση άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης (ενεργειακά τζάκια, pellet, γεωθερμία κ.λ.π.) είναι δύσκολη έως αδύνατη και με πολύ μεγάλο κόστος, η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων σε συνδυασμό με αυτονομία θέρμανσης με θερμιδομέτρηση, εκτός από την εξοικονόμηση επιφέρει ελευθερία στην θέρμανση και δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης μεταξύ των ενοίκων.

Η αυτόνομη θέρμανση με θερμιδομέτρηση είναι η απόλυτη εναλλακτική λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας (μειωμένη κατανάλωση καυσίμου) συνδυασμένη με ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης. Με το σύστημα αυτονομίας θέρμανσης με θερμιδομέτρηση και την εγκατάσταση αυτοματισμών εξοικονόμησης ενέργειας στο λεβητοστάσιο (π.χ. ελεγκτή αντιστάθμισης, λέβητα φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης κ.λπ.) επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση από 40% έως και 55% στη συνολική κατανάλωση καυσίμου. Το ποσοστό της εξοικονόμησης εξαρτάται από το μέγεθος, το είδος και την παλαιότητα του κτιρίου, όπως επίσης και από το είδος και την παλαιότητα του συστήματος θέρμανσης. Η εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχθεί σε όλα τα κτίρια είτε παλιά που διαθέτουν κεντρική θέρμανση με κλασσικό δισωλήνιο σύστημα, είτε νεότερα κτίρια που διαθέτουν αυτονομία με ωρομέτρηση, χωρίς να είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του λέβητα - καυστήρα και ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιείται (πετρέλαιο ή αέριο).

Το σύστημα αυτονομίας θέρμανσης με θερμιδομέτρηση, καθώς και οι αυτοματισμοί εξοικονόμησης ενέργειας στο λεβητοστάσιο έχουν τοποθετηθεί σε χιλιάδες πολυκατοικίες με εκπληκτικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση καυσίμου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν πολυκατοικίες που έχουν εγκαταστήσει τέτοια συστήματα και με σωστή χρήση έχουν αποδεδειγμένα μειώσει τη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με πριν έως και 55%.

Ο μέσος χρόνος απόσβεσης του κόστους εγκατάστασης αυτών των συστημάτων αυτονομίας θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας υπολογίζεται σε 12 έως 24 μήνες και είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης.

Τα παραπάνω συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης πολυκατοικιών και διαμερισμάτων επιδοτούνται από το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" που επιχορηγεί έως και 85% τις εργασίες.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κ.τ.λ.).

Τώρα που το κόστος των καυσίμων είναι απαγορευτικό, είναι η κατάλληλη εποχή για να δρομολογήσετε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού της εγκατάστασής σας και να απαλλαγείτε οριστικά από τα προβλήματα θέρμανσης του κτιρίου σας.

`Αρθρο από κο Μάρκο Αλικάρη,  Ιδιοκτήτη της εταιρείας Energy Saving

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »