Tο φετινό χειμώνα το ενδιαφέρον για τη θέρμανση με ξύλο και πέλλετ είναι τεράστιο. Με την αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχεις πολλή ζέστη και γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Tο φετινό χειμώνα το ενδιαφέρον για τη θέρμανση με ξύλο και πέλλετ είναι τεράστιο. Με την αερόθερμη σόμπα πέλλετ έχεις πολλή ζέστη και γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Saving money tips! Αερόθερμη σόμπα πέλλετ, σπίτι πάντα ζεστό!

3024 επισκέψεις στο άρθρο

Έχει σούπερ απόδοση έως 92%. Τη συνδέεις με τα κεντρικά σώματα και λειτουργεί ως μοναδική εστία θέρμανσης. Έχεις πολλή και ποιοτική ζέστη με λίγα έξοδα, ανεξαρτήτως κρίσης, ομορφαίνει και το χώρο. Προσοχή στην ισχύ της και στην ποιότητα του ξύλου γιατί παίζει ρόλο στην κατανάλωση.

Σχολιάστε

Ο φετινός χειμώνας είναι πάρα πολύ δύσκολος, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και πολλών ακόμα αγαθών και υπηρεσιών. Υπάρχουν λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την επαρκή θέρμανση του σπιτιού, αλλά και να μην «κρυώσει» η τσέπη μας. Μία από αυτές είναι οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σόμπα, λύση στην κρίση, μεγάλη οικονομία & αισθητική!
  • Αερόθερμη σόμπα πέλλετ με σούπερ απόδοση έως 92%
  • Συνδέεις με τα κεντρικά σώματα & λειτουργεί ως μοναδική εστία θέρμανσης
  • Πολλή & ποιοτική ζέστη, λίγα έξοδα, υψηλή αισθητική στο χώρο
  • Προσοχή σε ισχύ & ποιότητα του ξύλου για χαμηλή κατανάλωση
Τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για πολλά νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας. Στον 21ο αιώνα, υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους. Αυτό μόνο ως πρόοδος δεν μπορεί να εκληφθεί. Υπάρχουν ωστόσο λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα μόνιμα και όχι μόνο στις περιόδους κρίσεων.

Η ομάδα του 4green ψάχνει καθημερινά και σας προτείνει διαρκώς λύσεις για να αντιμετωπιστεί η εισβολή στην τσέπη μας. Υπάρχουν λύσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται όχι μόνο στην κρίση, αλλά ως μόνιμες. Το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις των αναγνωστών μας στα social media του 4green είναι έντονο. Μία από αυτές τις λύσεις είναι η αερόθερμη σόμπα πέλλετ, η οποία μπορεί να γίνει, αν το θέλει κάποιος, η μοναδική εστία θέρμανσης, καθώς συνδέεται με τα σώματα του καλοριφέρ. Πάμε να δούμε μαζί πώς λειτουργεί αυτή η λύση.

Απόδοση έως 92%!

Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ προορίζονται για τη θέρμανση ενιαίων χώρων και σε γενικές γραμμές μπορείς να υπολογίζεις ό,τι απαιτείται ονομαστική ισχύς 1 KW για κάθε 8  τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα με την περίπτωση (πχ. μεγάλος όγκος δωματίου λόγω μεγάλου ύψους) υπάρχουν αποκλίσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβεις υπόψη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας για μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ με βαθμό απόδοσης 85% και θερμογόνο δύναμη για το πέλλετ 5 kwh/kg, προκύπτει ό,τι 1 kWh θερμικής ενέργειας απαιτεί 0,24 κιλά πέλλετ. Συνεπώς, με τιμή για τα πέλλετ 0,30 ευρώ/kg, προκύπτει συνολικό κόστος: 0,072 ευρώ ανά κιλοβατώρα!

Η ισχύς παίζει ρόλο στην κατανάλωση!

Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι ότι το παραπάνω νούμερο αφορά στο κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας. Αυτό που διαφέρει από σύστημα σε σύστημα είναι η ονομαστική ισχύς, η οποία θα καθορίσει τη κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά στην περίπτωση των πέλλετ) που απαιτείται ανά ώρα.

Με απλά λόγια, ενώ το κόστος ανά μονάδα θερμότητας μπορεί είναι το ίδιο με άλλα μέσα θέρμανσης, μια σόμπα μέγιστης ισχύος 10 KW θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μία άλλη ισχύος 7 KW, καθώς η πρώτη καλείται να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά και να αποδώσει περισσότερη ισχύ για τον ίδιο χρόνο λειτουργίας.

Κατά μέσο όρο πάντως, μία αερόθερμη σόμπα πέλλετ ονομαστικής ισχύος 10 KW απαιτεί κατανάλωση 0.65 – 1.90 Kg/h.

Μπορείς να τις συνδέσεις με τα κεντρικά σώματα θέρμανσης!

Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ μπορούν να συνδεθούν με τα κεντρικά σώματα θέρμανσης μιας κατοικίας και να λειτουργήσουν είτε σε συνδυασμό με το βασικό μας καύσιμο με συμπληρωματικό τρόπο, είτε να λειτουργήσουν ως μοναδικές εστίες θέρμανσης.

Η ονομαστική ισχύς που απαιτείται στη περίπτωση των σομπών καλοριφέρ πέλλετ, δεδομένου ό,τι προορίζονται για τη θέρμανση του νερού, το οποίο μέσω της κυκλοφορίας του στα θερμαντικά σώματα θα θερμάνει το σύνολο των χώρων του σπιτιού, είναι βεβαίως μεγαλύτερη.

Όπως και στην περίπτωση των αερόθερμων σομπών πέλλετ, η ισχύς των σομπών καλοριφέρ κυμαίνεται από 85% – 90% και το κόστος ανά kWh ενέργειας είναι το ίδιο. Αυτό που αλλάζει, αφού περνάμε σε υψηλότερα επίπεδα ονομαστικής ισχύος, είναι η ποσότητα του καυσίμου που καταναλώνεται την ώρα.

Μιλώντας δηλαδή με αριθμούς, μία σόμπα πέλλετ καλοριφέρ ονομαστικής ισχύος 15 Kw, η οποία μπορεί να καλύψει μία μέση κατοικία 100 – 110 τ.μ., μπορεί να απαιτεί κατανάλωση καυσίμου μεταξύ 1,2 – 4 kg / ώρα.

Τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου θα δώσουν τη τελική απάντηση για το ποια είναι μακροπρόθεσμα συμφέρουσα λύση για εσένα!

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ό,τι οι παραπάνω υπολογισμοί αφορούν αποκλειστικά το κόστος της κατανάλωσης καυσίμου και όχι το συνολικό κόστος της θέρμανσης.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί τα επί μέρους χαρακτηριστικά της οικίας σου και των αναγκών σου θα δώσουν τη τελική απάντηση στο ποια λύση είναι μακροπρόθεσμα συμφέρουσα για εσένα.

Πάμε να το δούμε με ένα παράδειγμα:

Εάν κάποιος καταναλωτής έχει μικρές ανάγκες σε θέρμανση, τότε θεωρείται ασύμφορο να προβεί στην εγκατάσταση ενός συστήματος με μεγάλο αρχικό κόστος διότι πολύ δύσκολα θα κάνει απόσβεση.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε πολλά τετραγωνικά και σχετικά μεγάλες ανάγκες σε θέρμανση, η αλλαγή καυσίμου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να θεωρηθεί ακόμη και επιτακτική ανάγκη, καθώς η εξοικονόμηση είναι υψηλή και η απόσβεση γίνεται γρήγορα.

Πρόσεξε και αυτό!

Το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα. Στα νησιά και σε περιοχές που υπάρχουν ελαιώνες χρησιμοποιείται ευρύτατα η ελιά, που «κρατάει» αρκετά, καθώς δεν έχει μεγάλη φλόγα και καίγεται πιο αργά από άλλα ξύλα.

Πάντως για το φετινό χειμώνα το ενδιαφέρον για τη θέρμανση με ξύλο και πέλλετ είναι μεγάλο, καθώς είναι μία πολύ οικονομική λύση (διάβασε περισσότερα εδώ).

Εσύ τι θα επιλέξεις τελικά για τη θέρμανσή σου; Πως σου φαίνεται η λύση της αερόθερμης σόμπας πέλλετ;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε