Μιλάμε με τον Κύριο Γιώργο Μάντεση, Managing Director της Systemair

Πρωτοποριακές προτάσεις για καλή ποιότητα αέρα

2.815 επισκέψεις στο άρθρο

Η Systemair είναι πάντα By your side από τον σχεδιασμό ως την αποπεράτωση κάθε έργου σας. Ειδικεύονται στην ανάπτυξη, κατασκευή & εμπορία προϊόντων εξαερισμού υψηλής ποιότητας. Μιλάμε με τον Κύριο Γιώργο Μάντεση, Managing Director της Systemair.

Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με Κύριο Γιώργο ΜάντεσηManaging Director της Systemair. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Η Systemair προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενεργειακά αποδοτικών ανεμιστήρων, μονάδων διαχειρίσεις αέρα, ανάκτησης θερμότητας, προϊόντων διανομής αέρα, προϊόντων κλιματισμού και αεροκουρτινών για διαφορετικούς τύπους χώρων.

Βοηθάμε επίσης τους πελάτες μας στο συνδυασμό αυτών των προϊόντων σε ολοκληρωμένες λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους. Τα προϊόντα μας είναι ανθεκτικά και απλά στην επιλογή, εγκατάσταση και χρήση.

Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

Οι μακροχρόνιοι στόχοι της εταιρείας κατά την είσοδο της στην ελληνική αγορά το 2010 ήταν το όνομα της να γίνει συνώνυμο με τις λέξεις αερισμός, ανάκτηση θερμότητας και εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και να είναι διπλά σαν πρώτη επιλογή του κάθε μηχανικού- τεχνικού από την σχεδίαση μέχρι και την αποπεράτωση με λύσεις σε  εφαρμογές -απαιτήσεις συστημάτων αερισμού και ανακτήσεις θερμότητας. Αυτοί οι στόχοι σήμερα μας καθορίζουν.

Παρόλο το ότι η είσοδο της εταιρείας στην αγορά ήταν στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στην χώρας μας παράγοντες που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία της ήταν και παραμένουν η ποιότητα του προϊόντος , η πρωτοποριακή γκάμα αυτών με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την ποιότητα εσωτερικού αέρα. Τα σεμινάρια, οι ενημερώσεις και οι δράσεις της εταιρείας την εποχή εκείνη - όπου η ζήτηση ήταν χαμηλή αλλά ο χρόνος και το ενδιαφέρον αρκετό-  καθώς και το πάθος των εμπείρων στελεχών συνέβαλαν εξίσου στο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Σαφώς βέβαια σημαντικό ρόλο έχει η υποστήριξη της μεγάλης οικογένειας της πολυεθνικής εταιρείας SYSTEMAIR  με τα 27 εργοστάσια ανά το κόσμο, τα 6 κέντρα ερευνών και τις 55 θυγατρικές εταιρείες της οποίας η Systemair Hellas είναι μια από αυτές.

Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για τον Εξαερισμό, στις μέρες μας;

Η αγορά του εξαερισμού πάντα κατείχε μια κύρια και σταθερή, συνεχώς ανοδική θέση, σε όλες τις εφαρμογές  Η/Μ έργων. Η ζήτηση έχει αλλάξει θετικά και σε ποσοστό αλλά και σε ποιότητα .
Καθώς οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί έχουν γίνει πλέον  απαιτητοί και στην χώρα μας αυτό βοηθά να δημιουργηθούν νέες συνθήκες, οι οποίες σαφώς αυξήσαν και θα αυξήσουνε την ζήτηση αλλά και την αγορά του κλάδου.
Οι  απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας είναι πρωτεύων κριτήριο έτσι και λέξεις όπως αερισμός κατόπιν απαίτησης , ανάκτηση θερμότητας, διαχείριση και βελτιστοποίηση , αυτοματοποίηση και μέτρηση, καθώς φίλτρανση, και κυρίως πιστοποίηση  στα συστήματα εξαερισμού είναι πλέον δεδομένες και αποδέκτες από τους περισσοτέρους είτε μηχανικούς είτε ιδιώτες,  με αποτέλεσμα την σύνθεση περισσοτέρων υλικών και υπηρεσιών καθώς και την ποιοτική βελτίωση του προϊόντος αλλά και των ευρύτερα συστημάτων.
Επίσης οι εφαρμογές εξαερισμού επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς πλην του καθαρά επαγγελματικού τομέα όπως πχ. σε οικιακές εφαρμογές μιας και το κριτήριο Ποιότητας Εσωτερικού Αέρα- Ι.Α.Q-, είναι πλέον από τα βασικά. Ο οικιακός μηχανικός αερισμός στην σύγχρονη- μονωμένη- κατοικία δεν είναι πλεονασμός αλλά απαραίτητο στοιχείο της ποιότητας ζωής μας.

Σαφώς η πανδημία συντέλεσε στην εξοικείωση σε έννοιες σαν την I.AQ, αερισμός, φίλτρανση, διαχείριση και διανομή αέρα μιας και όλος ο κόσμος έδωσε προτεραιότητα στο αέρα που αναπνέει , με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης σε συστήματα καθαρισμού αέρα, φίλτρανσης και οικιακά συστήματα είτε κεντρικού ή μη τύπου. Τέτοια συστήματα θα είναι πλέον απαιτητά και στο νέο ΚΕΝΑΚ οπότε η αύξηση ζήτησης και της αγοράς είναι δεδομένη για τέτοια συστήματα.
Τέλος νέες εφαρμογές λόγο εφαρμογής Ευρ. κανονισμών, μπαίνουν στο τομέα εξαερισμού όπως πχ. στην πυρασφάλεια κτιρίων με τις εφαρμογές διαχείρισης καπνού σε υπογείους χώρους, κλιμακοστάσια, Parking και αλλού. Οι εφαρμογές αυτές  θα συνεισφέρουν στην αύξηση μιας και μέχρι πριν ένα χρόνο δεν ήταν απαιτητές στην χώρα μας.
Όλα αυτά συμβάλλουν στο μεγάλωμα της πίτας - αγοράς εξαερισμού η οποία διαφαίνεται να έχει θετικό πρόσημο για το μέλλον.

Ποια είναι η θέση της Systemair στη ελληνική αγορά συστημάτων αερισμού;

Σαφώς σε όλα τα παραπάνω αναφερόμενα η Systemair Ηellas έχει ενεργό και  θα έλεγα πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς και με την  παρουσία της στο ελληνικό χώρο  προετοίμασε και  δημιούργησε τα επερχόμενα δεδομένα και τάσεις  στην ανάπτυξη της αγοράς στον τομέα εξαερισμού ακολουθώντας και ενημερώνοντας πρώτη για τους νέους Ευρ. κανονισμούς.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος και η  ενεργή παρουσία, τα σεμινάρια και οι δράσεις, καθώς και συμβολή και  υποστήριξη αλλά κυρίως οι εφαρμογές στις  νέες τάσεις τις αγοράς με τις προϊοντικές ομάδες πχ. των αποδοτικών ανεμιστήρων  Ec τεχνολογίας  στην Ελλάδα με πλήρη γκάμα των ανεμιστήρων από το 2010, με την ενεργειακή σειρά Topvex με ολοκληρωμένες  μονάδες ανάκτησης θερμότητάς με τους περιστροφικούς εναλλάκτες από το 2011, με την πλήρης σειρά οικιακού αερισμού Save, συνώνυμο της ποιότητας εσωτερικού αέρα από το 2012 με την  ποιοτική σειράς ΚΚΜ Geniox με C4 κέλυφος και ενσωματωμένα έλεγχο ή η σειρά των KKM 100% προ κλιματισμού με ενσωματωμένες αντλίες θερμότητας DV H/P,  πρώτο- εφαρμόζονται από το 2014, και τέλος οι ολοκληρωμένες προτάσεις στα συστήματα - εφαρμογές διαχείρισης καπνού με τις πρώτες  εφαρμογές στην Ελλάδα από το 2013 σε σταθμούς αυτοκίνητων (parking Ventilation) σε υπόγεια και κλιμακοστάσια (staircase pressurization)  συμφώνα με το EN 12101, μας κατατάσσουν ανάμεσα στις 3 πρώτες επιλογές των μηχανολόγων μηχανικών.

Την σημερινή θέση της Systemair μπορείτε πλέον να την συναντήσετε παντού.

Η Systemair βοηθώντας στη δημιουργία ενός υγιούς εσωτερικού κλίματος στις περισσότερες περιοχές όπου οι άνθρωποι περνούν χρόνο καθημερινά - στο σπίτι,  στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο εστιατόριο ή στο καφέ, στα νοσοκομεία, στο κατάστημα, στο ξενοδοχείο,  στις πισίνες, στους πολυώροφους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και στα αεροδρόμια μέχρι και στους οδικούς - σιδηρ/κους άξονες - τούνελ κ.λπ. Το κάνουμε αυτό γνωρίζοντας ότι η καλή ποιότητα του αέρα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Το κάνουμε επίσης με έναν ολοένα και πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο ως συμβολή μας στην καλή εξοικονόμηση ενέργειας.

Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);

Η εταιρεία μας έχει ως κύρια δραστηριότητα  πωλήσεις και  εφαρμογές σε τεχνικά έργα, μέσω τεχνικών εταιρειών, εταιρείες του κλάδου, μελετητές, μηχανικοί,  επίσης μέσω  καταστημάτων του κλάδου κλιματισμού - αερισμού καθώς και σε εγκαταστάτες. Το B2C είναι στα μελλοντικό μας σχεδιασμό για συγκεκριμένη προϊοντική ομάδα.

Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;

Διαπιστώνουμε ότι  τα τελευταία χρόνια και ιδίως με την πανδημία ο πελάτης που αφορά κυρίως τον επαγγελματικό χώρο είναι σαφώς πολύ καλυτέρα ενημερωμένος και διαβασμένος για έννοιες όπως αερισμός -εξαερισμός , ανάκτηση ποιότητα εσωτερικού αέρα αφού πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες "πήγες - μέσα" ενημερώσεις καθώς και επίσης εταιρείες που προσφέρουν ανοικτή πληροφόρηση στο ευρύ κοινό.   Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως,  ότι στο ευρύ κοινό - ιδιώτης επικρατούν ακόμα οι πιο "περιορισμένες" τάσεις όπως ο αφυγραντηρας και ο φορητός καθαριστής αέρα

Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “after sales” υπηρεσίες σας ;

Η  Systemair ως πρωτοπόρος στην ευρωπαϊκή αλλά και στην διεθνή αγορά του αερισμού  είναι η ιδία παράγωγος σε 49 χώρες και η ίδια διαθέτης των προϊόντων της σε 100 χώρες ανά τον κόσμο αυτό έχει ως πλεονέκτημα, την σταθερή υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία στα πιστοποιημένα της προϊόντα της. Με γνώμονα πάντα την  ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων εξαερισμού με μεγάλη διάρκειας ζωής τα οποία θα είναι ενεργειακά και αποδοτικά συνεισφέροντας στην βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού κλίματος .

Οι  εύκολες, γρήγορες, τυποποιημένες επιλογές  μέσω των εύχρηστων προγραμμάτων επιλογής ,e-tools της εταιρείας, αποτελεί  περισσότερο ένα μηχανολογικό καθημερινό εργαλείο,  με ανοικτοσύνη πληροφοριών για τον μηχανολόγο, μελετητή, σχεδιαστή αλλά και τον τεχνικό κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
Μια καθημερινή συνήθεια, μια καθημερινή νέα εμπειρία.

Τέλος  οι πρωτοποριακές προτάσεις και ολοκληρωμένες λύσεις- εφαρμογές  σαφώς είναι από τα κυρίαρχα πλεονεκτήματα μας. Βασικός παρονομαστής όλων όμως είναι η εμπιστοσύνη που έχει κερδηθεί σε καθημερινή βάση από το πάθος, το ήθος, των στελεχών της εταιρείας, η δέσμευση για διαρκής ενημέρωση των ιδίων αλλά και των συνεργατών μας , η εξειδίκευση  και το Know how του κάθε μηχανικού  της εταιρείας μας και η τεχνική υποστήριξη.
By your side από τον σχεδιασμό ως την αποπεράτωση κάθε έργου σας

Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);

Λειτουργώντας από τις βασικές τιμές της απλότητας και της αξιοπιστίας, η επιχειρηματική ιδέα της Systemair είναι η ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία προϊόντων εξαερισμού υψηλής ποιότητας. Με βάση αυτήν την επιχειρηματική ιδέα και με τους πελάτες μας στο επίκεντρο, στόχος μας είναι οι πελάτες μας να μας δουν  ως μια εταιρεία που μπορούν  να βασιστούν, και να εμπιστευθούν.

Καθημερινά απλοποιούμε, καθοδηγούμε και είμαστε στο πλευρό τους από το σχεδιασμό μέχρι και την αποπεράτωση του έργου. Θέλοντας  να γίνουμε ο πιο αποτελεσματικός και χρήσιμος συνεργάτης  τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου.

Όλα τα στάδια επιλογή, υποστήριξη αγορά, εγκατάσταση, εκκίνηση, λειτουργία ενός προϊόντος ή εφαρμογής Systemair, δημιουργούν την ικανοποίηση του πελάτη  σε κάθε στάδιο, αφού αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τις μηχανολογικές του απαιτήσεις με μεγάλη ευκολία, γρηγορά και αξιόπιστα.
Σαφώς οι πιστοποιήσεις, η αξιοπιστία, η ποιότητα του προϊόντος, μαζί με την άμεση ανταπόκριση την μηχανολογική και τεχνική υποστήριξη  δημιουργούν ικανοποιημένους  πελάτες. 

Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;

Όλα τα προϊόντα είναι εργοστασιακά  κατασκευασμένα από τα 27 ανά τον κόσμο εργοστάσια της μητρικής Systemair και ελεγχόμενα πρωτίστως από τα  6 δικά της κέντρα ερευνάς. Όλα φέρουν πιστοποιήσεις από διεθνούς αναγνωρισμένους οργανισμούς και ιδρύματα. Είναι πιστοποιημένα τόσο για την σχεδίαση τους όσο και για την αποδοτικότητα τους ακολουθώντας διάφορες οδηγίες και πρότυπα σχεδίασης και πιστοποιήσεις ανάλογα το προϊόν. 

Όλες οι προϊοντικές ομάδες καλύπτονται από 12-18 μήνες εγγυήσεις καθώς και με συμβόλαια συντήρησης.

Μέσω της τεχνικής υποστήριξης του εν λογού τμήματος της εταιρείας καθώς και εξωτερικών συνεργατών προσφέρονται υπηρεσίες συντηρήσεις, εκκινήσεων καθώς επισκευών και τεχνική κάλυψη των προϊόντων. Οι συνεργάτες είναι εκπαιδευμένοι διατεθέντας τις κατάλληλες πιστοποιήσεις αναλόγως της εφαρμογής - προϊόν.

Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
- για τον κλάδο  


Σαφώς η άμεση εκκίνηση της οικονομίας μετά την covid εποχή με συνέχιση των προγραμμάτων ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιρίων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα, το νέο ΚΕΝΑΚ με ενσωμάτωση του οικιακού αερισμού, και την ποιοτική  αναβάθμιση των Η/Μ που αφορούν τον αερισμό με γνώμονα την ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας και  Πιστοποιήσεις έργων και κτιρίων.

- και για την Systemair; 

Να είμαστε ο πιο αποτελεσματικός, αξιόπιστος και  χρήσιμος συνεργάτης, στην εξειδίκευση των προκλήσεων της ποιότητας εσωτερικού αέρα.
Τα στοιχήματα της χρονιάς είναι η εστίαση στον τομέα του οικιακού αερισμού  από τον οποίο ευελπιστούμε να αποκομίσουμε τους κόπους των δράσεων προηγουμένων χρονών. Η εστίαση στην αύξηση του τομέα των μονάδων ανάκτησης θερμότητας  καθώς και στο τομέα των ΚΚΜ μέσω των νέων αναβαθμισμένων σειρών που κάνουν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Καθώς επίσης και  η συνέχιση της ενεργής και θετικής πορείας του τομέα των εφαρμογών συστημάτων διαχείρισης καπνού που μας έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.
Η ανάπτυξη και δημιουργία δικτύου συνεργατών είναι ένας από τους  μακροχρονίους στόχους μας .

Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.

Το περιοδικό ξεκίνησε όπως και εμείς στα δύσκολα χρόνια της κρίσης διαφαίνονταν όμως ο μακροχρόνιος στόχος του να γίνει αποδεκτό, εύκολο, κατανοητό και κυρίως ευρέα χρηστικό κύρια απευθυνόμενοι στον τελικό καταναλωτή αλλά και στον τεχνικό κόσμο δηλώνοντάς από την αρχή τον ξεκάθαρο μοναδικό προσανατολισμό του ονόματος τους.

Εμείς το εμπιστευτήκαμε σχεδόν από την  αρχή και το υποστηρίξαμε με διαφορά άρθρα και δελτία τύπου καθώς και με μακέτες που θεωρήσαμε ότι αναβαθμίζουν την συνολική εικόνα του περιοδικού.

Διαφαίνεται η ανοδική πορεία από τις καταχωρήσεις των πλέον επωνύμων εταιρειών  του κλάδου καθώς και από τα αξιόπιστα άρθρα και τα δελτία.

Συνεχίστε την καλή δουλειά, οι θεματικές ενότητες του περιοδικού  Πράσινο Σπίτι &  Κτίριο που έχετε επιλέξει πάντα θα διψάν και θα ζητάν  νέες προτάσεις και διαρκώς θα ανανεώνονται  με νέες προτάσεις που θα πρέπει να παρουσιάζετέ. Καλή επιτυχία.