Νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις εξοικονόμησης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις εξοικονόμησης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάνω από 13% έπεσε η κατανάλωση ρεύματος για νοικοκυριά & επιχειρήσεις

1.278 επισκέψεις στο άρθρο

Σχεδόν το 14% έφτασε η εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

Οι εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής κρίσης οδηγούν τους καταναλωτές σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ειδικά στο ρεύμα. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Kοινοποίησέ το »

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 13,1%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη μείωση (13,94%) προήλθε από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που ανήκουν στη χαμηλή και μεσαία τάση. Οι καταναλωτές υψηλής τάσεις μείωσαν την κατανάλωσή τους κατά 3,24%, πάντα σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο.

Επισημαίνεται ότι η εξοικονόμηση στην ηλεκτρική ενέργεια από τους καταναλωτές έχει πλέον παγιωθεί, καθώς και τον Ιούλιο η ζήτηση μειώθηκε κατά 11,24%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στο δίκτυο διανομής η πτώση ανήλθε στο 11,78%, ενώ στην υψηλή τάση μειώθηκε κατά 5,44%.
 

Kοινοποίησέ το »